Helsinkiläinen Sirpa Ojanen on pirteä ja liikkuvainen, vähän reilun vuoden vanha eläkeläinen. Hän harrastaa marjastusta ja sauvakävelyä, ja on pysynyt hoikassa ja hyvässä kunnossa vielä näin 65-vuotiaanakin. Hän jaksaa myös huolehtia vanhemmistaan sekä hoitaa välillä lapsenlapsiaan, ja on mukana Maunulan Seudun Eläkkeensaajien johtokunnassa. ”Kiirettä pitää, myös näin eläkkeellä. Onneksi olen ihan hyvässä kunnossa taas”, hän toteaa.

Vuosi 2018 toi yllättäviä terveyshaasteita, jotka veivät Sirpan isoon ja hankalaan aneurysman eli valtimon pullistuman leikkaukseen. Parin vuoden kuluttua lonkat alkoivat vihoitella. ”Olen toisaalta kiitollinen näistä vastoinkäymisistä, koska ne sysäsivät minut pitämään vieläkin parempaa huolta terveydestäni – ja hakemaan apua myös yksityiseltä puolelta sekä hankkimaan BEMER-laitteiston rahanmenosta huolimatta. Ymmärsin, kuinka tärkeää on satsata omaan terveyteen ja liikuntakyvyn ylläpitoon”, Sirpa toteaa viime vuosien kokemuksistaan.

Lonkkavaivat johtivat vanhan leikkausarven hoitoon

Pari vuotta sitten työmatkallaan Sirpalta meinasi pettää oikea jalka alta, kun takana oli vähän pidempi marjastusretki. Hän meni työterveyslääkärille, joka otatti kuvat molemmista lonkista. Kulumaahan niistä löytyi ja hän sai lähetteen fysioterapiaan, Kauniaisten Fysiokseen.

Fysioterapeutti hoiti lonkkia manuaalisesti hieromalla ja antoi myös jumppaohjeet Sirpalle kotiin toteutettaviksi. Hän oli kuitenkin myös sitä mieltä, että pari vuotta vanha ja todella pitkä, rinnan alta napaan ja siitä oikeaan lonkkaan ylettyvä kiristävä leikkausarpi saattoi rajoittaa lonkan liikettä ja siten aiheuttaa lonkkavaivaa. Hän suosittelikin Sirpaa kokeilemaan kollegansa vastaanotolla LPG-hoitoa, jolla voidaan hoitaa vanhojakin arpia sekä lihaskireyksiä alipaineen ja mekaanisen rullauksen yhdistelmällä. Fysioterapeutti käytti myös koko kehon verenkiertoa ja siten kudosten aineenvaihduntaa vilkastuttavaa BEMER-hoitoa ja myös siihen kuuluvaa punavalohoitoa arvelle LPG-hoidon ohella.

”Jo toisen hoitokerran jälkeen oli nähtävissä, että arpi oli paremman näköinen. Se myös kiristi vähemmän ja lihakset sen ympäriltä olivat pehmenneet. Lonkkakivutkin helpottivat ja pääsin jälleen liikkumaan paremmin. Olin kyllä todella tyytyväinen tuloksiin ja yllättynytkin, koska en ollut ajatellut, että niin vanhaa arpea voisi enää hoitaa”, Sirpa muistelee.

Maalausurakka kipeytti olkapään

Kesän 2021 maalausurakka poiki Sirpalle uuden ongelman. Tällä kertaa olkapää kipeytyi oikein toden teolla ja vaikeutti käden käyttämistä. Apuun tuli jälleen tuttu fysioterapeutti, joka käytti olkapään hoitoon BEMER-terapiaa muutamien kertojen hoitosarjan aikana.

”Olkapään kipu helpotti ja lopulta lakkasi kokonaan, eikä kipu ole tullut tähän päivään mennessä takaisin. Kävin myös hoidattamassa itseäni ja olkapäätäni luottohierojallani, mistä varmaan on myös ollut apua”, kertaa Sirpa olkapään paranemista.

Fysikaalinen BEMER®-verisuoniterapia mahdollistaa liikunnan

Koska BEMER-hoidon edut tulevat esille erityisesti säännöllisessä kotihoidossa, jolloin mikroverenkierto ja kudosten aineenvaihdunta pysyvät jatkuvasti paremmalla tasolla, suositteli fysioterapeutti Sirpalle laitteen hankintaa kotiin. ”Hankin BEMER Pro-Setin lopulta vuoden 2021 syksyllä, kun sain rahat kasaan hankintaa varten. Se oli iso satsaus, mutta olen ollut siihen hirmu tyytyväinen. Otan sen aina mökillekin mukaan, jotta pääsen mustikkaan. Se mahdollistaa minulle liikkumisen!”

Sirpa ottaa perusohjelman mukaiset kaksi hoitoa päivittäin ja käyttää lisäksi B.PAD-hoitovyötä niskaan ja lonkkiin. Aamukahvin aikaan lämmin kauratyyny auttaa harteilla myös. Lisäksi hän ottaa BEMERin punavalohoitoa kipeisiin sormiinsa. ”Minulla on todettu kulumaa myös sormissa ja niskassa”, kertoo Sirpa, joka on aikoinaan työskennellyt ompelijana.

Viime kesän kuvien mukaan Sirpan lonkkien nivelrikko on jonkin verran edennyt.  Nivelrikkoa BEMER-hoito ei ole pysäyttänyt, mutta se on lievittänyt kipuja ja on saanut kehon vetreämmäksi, niin että liikkumiskyky on säilynyt. ”Olen aamuisin ja autosta noustessa jäykkä kuin puuhevonen, mutta liike norjistaa – ja BEMER-terapia”, kertoo Sirpa. Hän sauvakävelee askelmittarinsa mukaan yleensä noin 8000 askelta päivässä. ”Jos lonkka on ärtynyt, pidän paussia kävelystä ja otan BEMER-hoitoja tavallista enemmän, niin olen taas pian kävely- tai marjastuskunnossa.”

”Huomaan myös, että hoito rentouttaa. En nimittäin ole koskaan ottanut päiväunia, mutta päivällä ottamani BEMER-hoidon jälkeen olen ihan unen rajamailla. Olen myös ollut virkeämpi sitten viime syksyn, aivot tuntuvat toimivan paremmin, mutta syynä voi olla myös eläkkeelle jäänti ja rennompi tahti, kuka tietää. Joka tapauksessa voin nyt suhteellisen hyvin, kun kolotuksetkin pysyvät aisoissa, vaikka niitä edelleen on.”

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Loukkaantuneilla alueilla tuntemuksia saattaa kuitenkin tulla alkuun enemmän. Terapian tulokset tuntuvat usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena sekä kipujen ja särkyjen lieventymisenä tai loppumisena.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lämmin kiitos haastattelusta Sirpalle ja hyvää terveyttä myös jatkoon!

Kysy lisää BEMER®-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen, kun painat Ota yhteyttä – nappia kotisivujemme www.bemergroup.com/fi_FI/human-line/etusivu vasemmasta alakulmasta.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *