Budapestin lääketieteelliseen kongressiin 23.4.2016 kokoontui peräti parisataa kuulijaa. Luennoimassa oli omassa hoitotyössään ja/tai tutkimuksissaan BEMER-terapiaa käyttäviä lääkäreitä.

Unkarissa fysikaalinen verisuoniterapia on ollut käytössä jo 15 vuotta ja on paljon tunnetumpi lääkärien keskuudessa kuin meillä Suomessa. BEMER-terapia on siellä käytössä yli 50 sairaalassa tai klinikalla ympäri maata.

Neurokirurgi Zoltán Németin kokemuksia BEMER-terapiasta

Kenézyn sairaalan neurokirurgi Zoltán Németi on käyttänyt BEMER-terapiaa potilaillaan tukihoitomuotona jo 8 vuotta hyvin tuloksin. Budapestin kongressissa hän esitteli hoitotuloksiaan potilaidensa tapauskertomuksien valossa sekä pienen tutkimuksensa.

Hänen mukaansa fysikaalinen terapia tukihoitomuotona voi tukea elimistön toipumista ja lyhentää kuntoutumisjaksoa sekä vähentää kipua.

BEMER-terapia vähentää kipua tehokkaasti – 84 % hyötyi

Tutkimusryhmän potilaat, jotka eivät olleet leikkaushoidossa, saivat kuukauden ajan tukihoitona BEMER-terapiaa kipuun ja vammojen hoitoon. Ennen BEMER-terapiaa kaikilla oli kipuja yli tason 7 voimakkuusasteikolla 1-10. Potilaista 26 % parani oireettomaksi. 28 % koki huomattavaa paranemista, niin että oireet vaivasivat elämää vain vähän. 30 %:lla oireet vähintään puolittuivat, jonka ansiosta muun muassa lääkityksen tarve väheni, muut hoidot tehosivat paremmin ja sairaslomat vähenivät.

16 % ei saanut apua. Tässä apua saamattomassa ryhmässä potilailla oli hyvin hankalia vammoja ja voimakkaita kipuja. He sairastivat lähinnä SI-nivelen nivelrikkoa, selkänikaman eteenpäinluiskahtamista, vaikeita rangan ongelmia, joita oli leikattu useasti, ja pysyviä hermovaurioita.

BEMER-terapia oli siis erittäin tehokas kipujen hoidossa, kun 84 % tutkimuspotilaista hyötyi terapiasta niin, että kivut vähintään puolittuivat lähtötasoon nähden ja iso osa, 26 %, tuli oireettomiksi.

Tapauskertomukset näyttävät: toipumisajat lyhenevät jopa 50 %

Tapauskertomuksia:

Tapaus 1: Selkärangan stabilointi, jonka jälkeen keskivartalon teippaus. Toimenpide vaatii 3-6 kk sairaslomaa, koko paranemisprosessi 12 kk. BEMER tukihoitona oli hyödyllinen.

Buda_nemeti_case 1

Kuva 2: Lannerangan nikamamurtumien korjausruuvaus. Implantin poisto vie ainakin 1,5 v. Potilas ei pysty tekemään fyysistä työtä. Lisäämällä BEMER -tukihoito toipumisaikaa voidaan lyhentää jopa kahdeksaan kuukauteen.

Buda_case2_IMG_0692

Kuva 3: Välilevyn tyrän korjaus. Valkeat pisteet ovat muovia. Toipuminen kestää noin 6 kk. BEMER tukihoidolla toipumisaika voi lyhentyä kolmeen kuukauteen.

Buda_nemeti_case3

Leikkauksen jälkeen hermokudoksen uusiutuminen tärkeää

Neurokirurgia on lääketieteen ala, joka on erikoistunut keskushermoston (selkärangan ja aivojen) kirurgiseen hoitoon. Hoidon kohteina voivat tyypillisesti olla kallonsisäiset kasvaimet, aivovammat, aivoverisuonitaudit, selkäydinkanavan kasvaimet ja puristustilat sekä vaikeat kiputilat, liikehäiriöt ja epilepsia.

Leikkauksen jälkeen keho huolehtii hermo- ja muun kudoksen uusiutumisesta. Tätä uusiutumisprosessia tukee hyvä mikroverenkierto ja paikallinen aineenvaihdunta, mihin BEMER-terapia sopii hyvin tukihoidoksi.

BEMER-terapiaa voidaan käyttää ennen ja jälkeen neurokirurgista toimenpidettä

Ennen toimenpidettä annettuna BEMER-terapia voi lievittää oireita. Toimenpiteen valmisteluvaiheessa se edistää potilaan yleistä hyvinvointia ja voi näin auttaa paremman hoitotuloksen saavuttamisessa. Leikkauksen jälkeen BEMER-terapia on osoittautunut erittäin hyödylliseksi monella tavalla: haavan nopeammassa paranemisessa, arpeutumisen vähentämisessä, immuunivasteen parantamisessa, verenpurkausten poistumisessa ja liikuntaelimistön kuntoutumisessa. BEMER-terapia vaikuttaa siis positiivisesti sekä toipumisen laatuun että kestoon.

Fysikaalinen BEMER-verisuoniterapia tukee paranemisprosesseja

Jotta niin hermo-, luu-, lihas- kuin ihosolutkin voisivat toimia ja uusiutua, tarvitsevat ne hyvän hapen ja ravinteiden tarjonnan verenkierron mukana. Mikäli verenkierto on heikkoa, voi seurata kipuja sekä uusiutumisprosessien heikkoa toimintaa.

BEMER-terapia tukee kehon paranemis- ja uusiutumisprosesseja vaikuttamalla nimenomaan heikentyneen verenvirtauksen paranemiseen pienimmissä verisuonissa. Näin happi ja ravinteet pääsevät paremmin solutasolle ja aineenvaihduntatuotteet poistuvat tehokkaammin. Tämän seurauksena kivut usein vähenevät ja solujen toiminta tehostuu niin hermokudoksessa, lihaksissa, luissa kuin ihollakin, mistä neurokirurgi Zoltán Németin kokemukset ovat hyvä esimerkki.

Muistiinpanojen ja jaetun materiaalin pohjalta kirjoittanut sair.hoit.Heli Jurvanen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *