Kuvassa Anna von Wendt ja Sir Fashion

Kiirettä riittää – ja hyviä hevosia

Anna von Wendt, 37, kilpailee kouluratsastuksessa ja pitää ratsutilaa Björkbodan Ruukinkartanossa Kemiönsaarella. Lisäksi hän on maanviljelijä. Kiirettä siis pitää ja kalenteri on täynnä, kun kilpailuihin valmistautuminenkin on taas kesän jälkeen kovaa vauhtia käynnissä.

Elokuun lopun kouluratsastuksen SM-kilpailuissa työ palkittiin hienosti hopeamitalilla. Seuraavaksi tähtäimessä ovat maailmancup-osakilpailut Tallinnassa syys-lokakuun vaihteessa.

Anna von Wendt ja Denzel

”Heinäkuussa en kilpaillut lainkaan, kun oli paljon valmennuksia ja kurssilaisia, mutta nyt kisakausi on alkanut pienen tauon jälkeen. Kilpailin SM:issä tällä kerralla Denzelillä. Se täyttää jo 20-vuotta, mutta on edelleen hyvässä kunnossa”, Anna kertoo. Hän on ratsastanut itse kouluttamallaan Denzelillä jo 9 vuotta GP-tasolla ja voittanut sen kanssa senioreiden SM-kultaa 2016 sekä useita SM-hallimestaruuksia vuosien varrella, joten hienoa yhteistyötä on tällä parilla takana jo vuosia ja se näyttää vielä voitokkaasti jatkuvankin.

Toinen Annan luottoratsu on Sir Fashion, Fasu, jonka kanssa hän voitti SM-kultaa 2020. Se on ollut pienellä lepotauolla, mutta Tallinnan MC-kilpailuihin se on tulossa mukaan. ”Jos kaikki menee hyvin, osallistun kisoihin molemmilla hevosilla”, kertoo Anna. Tallista löytyy lisää myös nuorempia lupauksia, joten hevosasiat ovat erinomaisella mallilla tulevaisuuttakin ajatellen.

Ensimmäinen kokemus BEMER®-hoidosta jo 5 vuotta sitten

”Olin maastolenkillä, kun hevonen yhtäkkiä säikkyi jotakin. En pudonnut, mutta jalka revähti nytkähdyksessä. Sattui niin hemmetisti”, kertoo Anna viisi vuotta sitten tapahtuneesta haaverista. Tytöt tallilla auttoivat saappaan pois jalasta, kun Anna ei pystynyt nostamaan jalkaa eikä kävelemään.

Silloin kaveri tuli hätiin ja tarjosi BEMER-hoitoa: hoitoalustalla ensin koko kropalle ja erikseen paikallishoitoa revähtäneeseen lonkankoukistajaan. ”Särky katosi heti. Silloin aloin ajatella, että hoito oikeasti tehoaa”, Anna muistelee. Laitetta ei tullut silloin vielä hankittua, mutta takaraivoon ajatus kuitenkin jäi.

Nyt hoito ollut käytössä 5 kuukautta hyvin kokemuksin

Lord Byron ja Laura Tsernov, Björkboda Fit&Care

BEMER-hoito löysi tiensä niin Annan itsensä kuin tallin hevosten käyttöön noin 5 kuukautta sitten. ”Otan itse hoitoa lähes päivittäin. Suurin haaste minulla on palautuminen työpäivän jälkeen, kun olen ihan loppu. Koen, että hoito auttaa rauhoittumaan illalla ennen nukkumaan menoa ja toisaalta aamulla laittaa kropan uudelleen käyntiin. Olo on vain parempi ja pirteämpi.”

Hevosille hoitoa käytetään ennen treeniä ja vesikävelyä. ”Hevosista huomaa ensimmäisenä rentoutumisen, kun hoitoloimi laitetaan päälle. Erityisesti hermostuneemmista hevosista sen huomaa, ne relaa heti. Haukottelevat ja pysyvät paikoillaan”, kertoo Anna. Hän on myös huomannut, että nesteturvotus laskee jaloista nopeammin, kun käyttää BEMER Horse-Settiin kuuluvia hoitavia jalkasuojia.

”Jos hoitoloimea ei ole käytetty, on hevoset jäykemmän tuntuisia”, hän lisää. ”Iso plussa on, että hevoset silminnähden tykkää hoidosta. Eivät luimistele yhtään, vaan nauttivat siitä.”

Ihmisille ja hevosille omat BEMER®-laitteistonsa – molemmat ovat helppokäyttöisiä

Ihmisille ja hevosille on omat laitteistonsa. Ihmisille tarkoitetussa laitteistossa on makuualusta sekä erilaisia paikallishoitolaitteita, kun taas hevosille hoito on integroitu loimen ja jalkasuojien muotoon.

”Molempien laitteiden käyttö on helppoa ja vaivatonta, kun vielä hoitoajatkin ovat lyhyet, ne sopivat hyvin kiireiseenkin arkeen”, Anna toteaa.

Fysikaalisen BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta niin ihmisillä kuin hevosillakin. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena keholla on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena. Hevosen reagointi hoitoon on usein helppoa huomata sen ilmeistä ja eleistä sekä liikkumisesta.

Kiitämme Annaa haastattelusta ja toivotamme hänelle sekä hevosilleen hyvää terveyttä ja onnea kisoihin myös jatkossa!

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Lähetä kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *