Hanneli_salin_DSC_08443

Hanneli Salin, 62v ja Figaro

Kivut olivat niin kovia, ettei voinut puhua vain säryistä.

Selkärangan ympärillä tuntui tuskallinen kipu. Kipu valtasi koko kehon päästä varpaisiin. Oikean diagnoosin löytäminen vei aikaa, eikä toimivaa lääkehoitoa siltikään ollut.  BEMER-hoito toi lopulta avun monisairaalle Hanneli Salinille.

62-vuotiaan Salinin sairaskertomus ei ole kevyt. Pitkän oireilun jälkeen löytyi hemokromatoosi, perinnöllinen sairaus. Lisäksi Salinilla havaittiin lopulta myös fibromyalgia, joka aiheuttaa kovia kipuja.

Hemokromatoosi on perinnöllinen raudankertymäsairaus, jossa rautaa imeytyy liian suuria määriä suoliston kautta elimistöön. Raudankertyminen aiheuttaa erilaisia oireita, mm. nivelkipuja, ihonvärin muutoksia, maksan toimintahäiriöitä ja elimestä riippuen monia muita oireita ja sairauksia.

Työnteko ei enää onnistunut

Tablet with the diagnosis Fibromyalgia on the display

”53-vuotiaana jäin kokonaan pois työelämästä. Pidin työstäni asiakaspalvelutehtävissä, mutta hymy alkoi hyytyä tuskallisen olon vuoksi. Lihaksisto meni myös heikoksi hemokromatoosin myötä.

Koiratkin lenkittivät ennemmin minua kuin minä niitä. Lopulta oleilin vain sisällä, koska kivut veivät voimat.”

”Muun muassa jalkaterissä oli valtavat kivut. Käsien takia päivittäiset kotiaskareet tuottivat vaikeuksia”, Salin kuvailee. Nivelissä oli  tulehduspesäkkeitä, jotka aiheuttivat särkyjä ja kipuja. Sormen osuessa  jonnekin piti huutaa kivusta.

Lisäksi Hanneli Salin sairastaa ihopsoriasista. Psoriasista hän ei ole kuitenkaan pitänyt haitallisena, koska se ei aiheuta särkyjä ja kipuja.

Neljän kuukauden fysikaalinen verisuoniterapia toi elämän takaisin.

Nyt Hanneli Salin on käyttänyt BEMER-hoitoa lähes kolmen vuoden ajan. Sukulaisen suosituksesta hän osti laitteen itselleen, kun ankariin kipuihin ei löytynyt hoitoa ja ainainen väsymys vaivasi.

”Neljän kuukauden säännöllisen hoidon jälkeen havaitsin kipujeni hellittävän ja tulehdusten sormista lähteneen. Jalkaterien kipujen loppuminen vei noin vuoden. Tulehduspatteja ei enää ollut”, Salin iloitsee.

cortisone_iStock_000060494472_Large

Kortisonipiikkien ottaminen tyvinivelten väliin oli ollut sekin kivuliasta.

Nyt piikkejä ei enää tarvittu ja tulehduskipulääkkeetkin voitiin jättää pois. Sormien vääntyminen pysähtyi. Nilkkojen säryt katosivat, samoin jalkaterien ja polvien sisäpintojen kivut.

Lonkkaan ja nivusiin tuli ennen niin polttava särky nukkumaan mennessä, ettei nukkumisesta tahtonut tulla mitään. ”Ennen sormien särky esti kiertämästä pesurättiä kuivaksi.

tiski_iStock_000068294037_Large

Arki on juhlaa. Huomasin, että pystyin taas kiertämään rättiä, ottamaan maitopurkin yhdellä kädellä jääkaapista tai solmimaan kengännauhat!

Tuolilta ylösnouseminenkin vaati ennen tukea ja portaissa vedin itseäni kahdella kädellä ylös.

Nyt juoksen portaat ylös ja rakkaimmat harrastukset uinnin ja tanssin olen voinut taas aloittaa. Elämä maistuu!”

Hanneli Salin kokee saaneensa elämänsä takaisin. Tavalliset kotityöt sujuvat ja puutarhassakin jaksaa kyykkiä, kun välillä ottaa BEMER-hoidon.

Fysikaalinen BEMER verisuoniterapia stimuloi heikentynyttä verenkiertoa mikroverenkierron alueella ja siitä on seurauksena hapen ja ravinteiden tehokkaampi kulkeutuminen soluille sekä aineenvaihduntatuotteiden poistuminen tehostuu. Kudosten parempi aineenvaihdunta helpottaa kipuja ja toimii tulehduksellisia tiloja vähentävästi.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *