Anja ja Kauno Heinonen on ihastuttava nurmijärveläinen eläkeläispariskunta, jolla juttua ja lämmintä huumoria riittää. 73-vuotiaan Anjan ja 75-vuotiaan Kaunon terveys on nyt oikein hyvä, joten hyvällä mielellä on helppo olla. Toisin oli vielä viitisen vuotta sitten.

Levottomat jalat eivät antaneet nukkua

Ennen BEMER-terapiaan tutustumistaan Kaunolla oli pitkä, noin 15 vuoden, levottomien jalkojen historia takanaan. Tämä vaikeutti nukkumista ja hän heräsi aina aamuyöstä keinutuoliin aamun lehteä lukemaan – kunnes nukahti uudelleen. Anja löysi Kaunon aamulla niiltä sijoiltaan lehti lattialle pudonneena monen vuoden ajan. Unet jäivät 5-6 tuntiin, eikä unen laatukaan tainnut olla parasta mahdollista. Töitä piti silti jaksaa tehdä.

Levottomiin jalkoihin oli kokeiltu lääkehoitoa, mutta hoidoksi tarvittiin niin suurta lääkeannosta, että aamulla ajamaan lähteminen oli mahdotonta. Kauno olikin todennut lääkkeistä olevan enemmän haittaa kuin hyötyä ja lopetti niiden käytön.

Anjalla nivelrikkosärkyjä ja vakava verenmyrkytys

Anja puolestaan oli pitkään kärsinyt nivelrikosta ja siihen liittyvistä kivuista, eniten polvissaan ja peukaloissaan. Hän oli joutunut syömään särkylääkkeitä aika paljonkin vuosien mittaan, jotta selvisi työstä ja arjesta. Dramaattinen verenmyrkytys eli sepsis vei Anjan Meilahteen kuukaudeksi vuonna 1999. Silloin oli hengenlähtö lähellä. ”Sen jälkeen Kauno on laittanut minulle joka aamu aamupalan”, hymyilee Anja liikuttuneena ja vilkuilee Kaunoa. ”Muistoksi” sepsiksestä jäi flimmeritaipumus ja kohonneet maksa-arvot.

Kaatumiset paljastivat lonkkien kulumat – fysiatri suositteli BEMER-terapiaa

Kevättalvella 2014 Kauno kaatui pahasti Pyhätunturin hiihtoreissullaan, jonka seurauksena hän teloi olkapäänsä. Myös lonkka alkoi antaa merkkejä itsestään. Kauno hakeutui fysiatrin vastaanotolle, jossa selvisi, että molemmat lonkat olivat leikkauskunnossa. Eipä ihme, Kaunolla kun oli aktiivinen ja monikymmenvuotinen harrastelijakoripalloilu-ura takanaan. Hän on koripalloseura Pussihukkien perustajajäsen vuodelta 1978. Pelaamaan hän siirtyi vanhempien miesten Hukkapussien alajaostoon vuonna 1980 ja myöhemmin HNMKY-kasvattajaseuraansa.

Fysiatri kertoi Kaunolle fysikaalisesta verisuoniterapiasta, joka parantaa pienten suonten verenvirtausta ja siten myös kudosten aineenvaihduntaa. Tästä olisi hyötyä niin olkapään paranemiselle kuin lonkkaleikkauksiin valmistautumiselle sekä niistä toipumiselle. Muutenkin keho hyötyisi parantuneesta verenvirtauksesta kokonaisvaltaisesti varpaista päänuppiin asti. Fysiatrilla oli vuosien varrelta erinomaisia kokemuksia terapian käytöstä monilla potilaillaan sekä itsellään.

Kauno innostui hankkimaan laitteen, Anjalla oli alkuun epäluuloja

Anja, joka oli toiminut terveydenhoitajana, ei aluksi innostunut BEMER-laitteen hankinnasta, koska ei ollut koskaan kuullutkaan moisesta. ”Kerrankin uskoin enemmän valko- kuin sinitakkista”, velmuilee Kauno viitaten lääkärin valkoiseen ja terveydenhoitajan siniseen työtakkiin. Kauno lähti yleisöluennolle kuulemaan, mistä on kyse, ja päätti hankkia laitteen.

”Lähdinhän minäkin hoitoa käyttämään, kun laite kotiin tuli”, kertoo Anja ja jatkaa myös käyneensä myöhemmin luennolla: ”Sieltä sai todella kattavan kuvan, mistä hoidossa on kyse ja kuinka mikroverenkierto toimii. Mikroverenkierto on meille terveysalan ammattilaisillekin vielä hyvin vähän tunnettu asia.”

Hienoja tuloksia kuukausissa

Joulukuussa 2014, kun Anja ja Kauno aloittivat BEMER-hoidot, he eivät vielä huomanneet vaikutuksia, mutta muutaman kuukauden kuluttua alkoi tapahtua.

Kaunon oikean lonkan leikkaus tammikuussa 2015 meni mallikkaasti, eikä särkylääkkeille ollut käyttöä kuin viikon päivät. Toipuminen sujui todella nopeasti.

Parissa kuukaudessa Anja löysi Kaunon ihmetyksekseen aamulla vierestään nukkumasta. ”Mietin, oliko vanhan rouvan vetovoima lisääntynyt”, Anja vitsailee. Kaunon levottomat jalat olivat lakanneet kiusaamasta ja nyt unta riitti keskeytyksettä aamuun asti. ”Yöunet myös pitenivät tunnilla”, toteaa Kauno. Anja lisää, että puolison näkökulmasta Kauno muuttui energisemmäksi ja hyväntuulisemmaksi.

Syyskuussa leikattiin Kaunon vasen lonkka ja jos mahdollista, sujui kuntoutuminen vielä nopeammin kuin ensimmäisestä lonkkaleikkauksesta.

Anja aloitti BEMER-hoidot varovasti

Flimmeritaipumuksensa vuoksi Anja aloitti hoidot hyvin alhaisilla voimakkuuksilla. Vähitellen hän on pystynyt lisäämään käyttöä. Hän on päässyt hoidon myötä eroon nivelsäryistään ja on pystynyt lopettamaan kipulääkkeiden käytön. Maksa-arvotkin ovat normalisoituneet.

Anja sai myös nopeaa apua kasvojensa ruhjeeseen kaaduttuaan epäonnisesti betonirapuissa muutama kesä takaperin. Tyttären häät Italiassa olivat kahden viikon kuluttua ja hetken näytti jo siltä, ettei Anja voisi osallistua, mutta onneksi kävi toisin. ”Olisi ollut tosi surullista, jos en olisi niihin juhliin päässyt”, toteaa Anja, jonka toinen puoli kasvoista oli ollut todella turvonnut ja isoilla mustelmilla. ”Onneksi sain ne talttumaan nopeammassa tahdissa paikallishoitoa käyttämällä.”

Hoidon jatkuessa flunssatkin jääneet pois

Kauno mainitsee, että BEMER-hoidon myötä myös flunssat ovat jääneet pois. Aiemmin hänellä oli pari flunssaa vuodessa. Nyt eivät edes lastenlasten taudit ole tarttuneet.

Salitreenistä palautuu kivuitta ja paikallishoidolla hän saa kolotukset kuriin nopeasti. Myös suonenvedot ovat loppuneet.

Sekä Anjalla että Kaunolla on suvussa diabetestaipumus, mutta tähän päivään mennessä ovat molempien sokeriarvot pysyneet normaaleina, vaikka ruokahalut ovat kuulemma hyvät. Vilkkaasta keskustelusta ja huumorista päätelleen myös pää pelaa molemmilla mainiosti.

Iäkkäämpänäkin voi olla hyvässä kunnossa

”Ilman BEMER-hoitoa emme enää osaisi olla. Se on antanut meille useampia terveitä elinvuosia ja lisää arjen toimintakykyä. Tulokset ovat todella olleet yllättävän hyviä”, Anja toteaa tyytyväisenä ja Kauno nyökyttelee vieressä.

”Lisäksi tarvitaan myös hyvä ruoka, liikunta ja sosiaaliset suhteet. Pelkkä BEMER-hoito ei auta, jos jää sohvalle makaamaan”, muistuttaa Anja. ”Olemme suositelleet hoitoa jo monille – ja monet ovat saanet apua! Ennakkoluulot kannattaa heittää pois.” hymyilee Anja, jolla on hiukan omaakin kokemusta ennakkoluuloista.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

Nykyisin tiedetään, että heikentynyt mikroverenkierto on yhteydessä useisiin kroonisiin sairauksiin, kuten korkeaan verenpaineeseen, diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin sekä dementiaan (1)(2). Mikroverenkierron tutkimus on viime vuosina lisääntynyt nopeasti ja osoittaa, että sen toiminnasta kannattaa pitää huolta – mitä aikaisemmin sitä parempi, mutta milloinkaan ei ole myöhäistä.

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten mikroverisuonten heikentynyttä verenvirtausta kauttaaltaan koko kehossa. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kivut usein lieventyvät ja unetkin paranevat. Tästä Anjan ja Kaunon tapaus on hyvä esimerkki.

Tutkimus tukee näitä kokemuksia. Sen mukaan BEMER-hoidolla on positiivisia vaikutuksia sekä kipuun että uneen ja elämänlaatuun yleensä (3).

Mikroverenkierron paranemisen seuraamukset ja niiden ilmenemisnopeus ovat jokaisella yksilöllisiä riippuen muun muassa iästä, terveydentilasta sekä siitä, missäpäin kehoa ja kuinka laajalla alueella mikroverenkierto on ollut aiemmin heikentynyttä. Usein käyttäjät saavat useita hoitovaikutuksia, jotka saattavat tulla eri tahdilla: esimerkiksi virkeyden lisääntyminen saattaa tulla nopeasti, mutta jokin muu vaste vasta viikkojen tai kuukausien hoidon jälkeen. Joskus vielä vuodenkin jälkeen voi tulla uusia vasteita. Kehomme reagoi hoitoon yksilöllisesti.

Lähteet:

 1. Gutterman D. ym. 2016. The Human Microcirculation, Regulation of Flow and Beyond. Circ Res. 2016; 118: 157-172. doi: 10.1161/CIRCRESAHA.115.305364.
 2. Bosetti F. ym. 2016. “Small Blood Vessels: Big Health Problems?”: Scientific Recommendations of the National Institutes of Health Workshop. J Am Heart Assoc. 2016;5:e004389; 4.11.2016; doi: 10.1161/JAHA.116.004389.
 3. Bohn W, Hess L and Burger R. 2013. The effects of the “physical BEMER® vascular therapy”, a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain and quality of life of patients with different clinical pictures on the basis of three scientifically validated scales. Journal of Complementary and Integrative Medicine 2013; 10(Suppl):s5-12. DOI 10.1515/jcim-2013-0037.

4 Comments

 1. Hei, olen kiinnostunut mitä lääkettä hän käytti levottomiin jalkoihin??
  Kuvassa näkyy, että miehen jalkojen ympärillä on ” mansetti”. Onko se pöydällä olevan laitteen lisäksi mitä tarvitaan? Olen kuullut, että joillakin on patja minkä päällä maataan hoidon ajan??

 2. Hei!

  Kiitos viestistäsi. BEMER-hoidot otetaan sekä isolla hoitoalustalla maaten, että myös ongelma-alueille lisähoitona paikallishoitoyksiköllä. Valitettavasti en tiedä Kaunon käyttämän lääkkeen nimeä.

 3. vilken nummer från 1-10 är bäst för neuropati har neuropati.

 4. Hej!
  Tack för ditt meddelande. BEMER är inte en behandling för olika symptomer, men behandlar alltid blodcirkulationen i hela kroppen. Detta ger kroppen den bästa chansen att reparera sig själv. Daglig användning av basprogram och riktade behandlingar för symptomatiska områden. Sovprogrammet är också viktigt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *