Piha- ja kotityöt onnistuvat taas ja unet maistuvat

Ivalolainen Merja Kukkola puuhaa mielellään niin piha- kuin kotitöissäkin ja nyt ne taas onnistuvat, kun selkäkivut pysyvät aisoissa. ”Haravointi, lumityöt ja silittäminen ovat olleet sellaisia touhuja, joita selkäni on huonosti kestänyt, mutta nyt ei ole enää ongelmaa”, kertoo Merja huojentuneena. Myös paljon vaivanneet levottomat jalat ovat rauhoittuneet ja sitä myötä nukkuminen on parantunut huomattavasti.

Välilevyn pullistuma haitannut työtä ja arkea 

Merjalla todettiin välilevyn pullistuma jo parikymmentä vuotta sitten, kun hän lähti lääkärin tutkimuksiin kovien selkäkipujensa vuoksi. Leikkaamaan selkää ei lähdetty, vaan hoidoksi suositeltiin normaalin elämän jatkamista niitä liikkeitä vältellen, jotka kipua aiheuttavat, sekä särkylääkkeitä kivun tullen.

Kivut kuitenkin jatkuivat. Pahimmillaan ne olivat paikallaan istuessa ja seisoessa sekä selän sivuttaisliikkeitä ja kiertoja tehdessä. Ne haittasivat elämää paljon, koska Merja teki staattista toimistotyötä, jossa istumiselta oli vaikea välttyä. Toisaalta myös pihatyöt, kuten haravointi ja lumenluonti aiheuttivat kiertoliikkeiden vuoksi kovaa kipua. ”Kivut haittasivat arkeani niin töissä kuin kotonakin. Välillä tuntui, etten kivuilta pystynyt tekemään juuri mitään. Lempipuuhani silittäminenkin kävi todella kivuliaaksi” Merja päivittelee aiempaa tilannettaan.

Levottomat jalat eivät antaneet nukkua

Aivan kuin selkäkivuissa ei olisi ollut jo tarpeeksi kestämistä, Merja kärsi myös levottomista jaloista. ”Ne ilmoittelivat itsestään erityisesti iltaa kohti hirvittävinä kipuina, enkä saanut unen päästä kiinni. Yöunet jäivät aina lyhyiksi ja olin todella väsynyt”, kertaa Merja. Tämäkin ongelma ehti vaivata Merjaa parisenkymmentä vuotta.

Fysikaalinen BEMER-terapia kokeiluun reilu vuosi sitten

”Olin kuullut Bemeristä paikalliselta edustajalta jo muutamia vuosia sitten, mutta en oikein uskonut hoitoon”, muistelee Merja. Kun sitten noin puolitoista vuotta sitten hän sai kutsun esittelyyn uudelleen, päätti hän mennä taas kuuntelemaan. ”Aloin jo olla todella väsynyt selkäkipuihin, enkä halunnut niiden kanssa loppuelämääni elellä. ” Hän teki päätöksen ottaa laite koekäyttöön. ”Ajattelin, että eihän se ota, jos ei annakaan. Sittenhän se on itse kokeiltu.”

Tuloksia alkoi tulla kokeilujaksolla

Ensimmäisenä Merja huomasi kahden koekäyttökuukauden aikana levottomien jalkojen oireidensa lieventyvän. ”Se oli kyllä huomattava muutos entiseen! Jalkojen pakotus loppui ja sain taas parin vuosikymmenen jälkeen kunnolla nukuttua”, iloitsee Merja.

Myös selkäkivut alkoivat antaa periksi. ”Huomasin myös selkäkipujen vähentyvän pikkuhiljaa. Olin kyllä todella iloinen näistä tuloksista. Olihan se hoidon tehoon uskottava ja omaksi päätin laitteen hankkia kokeilun päätyttyä ilman muuta.”

Hoito jatkuvasti arjessa mukana

Merja on huomannut, että parhaiten vaivat pysyvät poissa BEMER-hoidon säännöllisellä käytöllä, aamuin illoin. ”Selkä saattaa edelleenkin välillä vihoitella, mutta kun otan siihen heti hoidon, niin kipu asettuu kyllä. Nyt pystyn tekemään pihatöitä – ja silittämäänkin”, hymyilee Merja.

”Otan myös välillä päivisin ylimääräisen kahdeksan minuutin rauhoittavan hoidon, jos päivä on stressaava ja kiireinen. Lyhyt hoito nollaa ja rentouttaa, vaikka hoitoon mennessä olisi joku asia ottanut päähän ja olisi käynyt kierroksilla”, Merja kertoo hoidon käyttötavoistaan.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa lihaksilla, luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua. Terapiasta on tutkitusti apua mm. kipuun, uneen ja yleiseen elämänlaatuun (1).

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Seuraamukset mikroverenkierron parantumisesta ovat kuitenkin yksilöllisiä. Tässä Merjan tapauksessa apu tuli juuri sinne, missä hänellä mikroverenkierron puutteet olivat oireiden perusteella oletettavasti suurimmat, eli jalkoihin ja selän vamma-alueelle.

Se, että terapia on auttanut monilla levottomien jalkojen oireisiin, on loogista, koska levottomien jalkojen syynä on arveltu olevan jalkojen hapenpuutteen. Parantunut mikroverenkiertohan parantaa nimenomaan kudosten hapensaantia.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Lämmin kiitos Merjalle haastattelusta – ja hyvää terveyttä myös jatkoon!

 

Lähde:

  1. Bohn W., Hess L., Burger R. The effects of the “physical BEMER® vascular therapy”, a method for the physical stimulation of the vasomotion of precapillary microvessels in case of impaired microcirculation, on sleep, pain and quality of life of patients with different clinical pictures on the basis of three scientifically validated scales. J Complement Integr Med. 2013;10(Suppl):S5-12.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *