Pyörätuolissa istumisesta huolimatta olo on kohenemaan päin

Eija ja tytär Erja Salow

70 vuotta vapunpäivänä täyttäneelle Eija Korhoselle kevät on ollut yhtä juhlaa. Hän sai myös äitienpäivänä Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein Helsingin Säätytalolla, itsensä presidentti Niinistön ojentamana. ”Vaikea uskoa itsekään todeksi, hieno kunnianosoitus se kyllä on. Tuntuu kuin unelta”, toteaa Eija liikuttuneena. Hymyä korviin vetää myös viime aikoina parantunut terveydentila, jonka takana on syksyllä aloitettu BEMER-terapia.

Eijan elämänpolku osoittaa, että unelmistaan kannattaa pitää kiinni ja pyrkiä niitä toteuttamaan, vaikka lähtökohdat olisivat tavallista haastavammat.

Hapenpuute ennenaikaisessa synnytyksessä vammautti, mutta se ei ole estänyt täyttä elämää

Eija syntyi Tampereella kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa ja kärsi synnytyksessä hapenpuutteesta. Hänen vammansa huomattiin silloin heti ja hänet lähetettiin tutkimuksiin Helsinkiin. Itse arkkiatri Arvo Ylppö ennusti silloin, että Eija ei tulisi koskaan kävelemään eikä puhumaan. Onneksi Ylppö oli väärässä. Eija oppi molemmat taidot ja pääsi lopulta myös kouluun 15-vuotiaana, kun Tampereelle perustettiin monen vuoden taistelun jälkeen ensimmäinen cp-luokka vuonna 1967.

”Cp-koulusta valmistuttuani koulun johtaja vitsaili, ettei antaisi minulle päästötodistusta, kun olen niin hyvä auttamaan kavereita. Niin aloitinkin sitten osapäiväisenä koulunkäynnin ohjaajana vuonna 1973”, muistelee Eija. Vakituisen toimen hän sai Tampereen kaupungilta vuonna 1978 ja ehti toimia koulunkäynnin ohjaajana kokonaiset 43 vuotta ennen eläköitymistään, vaikka sai neliraajahalvauksen kesken työuransa. ”Halvaus muutti elämäni täysin. Se vei minut pyörätuoliin ja jouduin hankkimaan avustajan”, Eija kertoo. Töitä hän pystyi silti jatkamaan.

Vuosien varrella Eijalle ja hänen miehelleen syntyi kaksi lasta ja nyt heillä on jo kolme lastenlastakin, joihin heillä on lämpimät ja läheiset välit. Pidemmillä kesävierailuilla puuhataan kaikkea kivaa, kuten käydään Särkänniemessä ja elokuvissa. ”Lapsenlapset ovat minulle todella rakkaita.”

Tytär ehdotti BEMER®-terapiaa 3 vuoden ajan

Eija kärsi jäätyneestä olkapäästä muutaman vuoden, eikä apua tahtonut löytyä, vaikka sitä kuntoutettiinkin. Pyörätuolissa istuminen tietysti heikentää veren- ja lymfanestekiertoa, jonka seurauksena voi ilmestyä monenlaisia vaivoja. Eijaa vaivasi vasemmassa jalassa kihti ja molemmat jalat olivat myös turvoksissa, kun nestekierto ei toiminut.

Tytär yritti houkutella äitiään kokeilemaan BEMER-terapiaa kolmen vuoden ajan. ”En uskonut, että siitä voisi olla mitään hyötyä, vaan tappelin tietysti vastaan”, nauraa Eija. ”Taidan olla vähän jääräpäinen.”

Viime kesänä tytär sai vihdoin luvan kokeilla hoitoa äidilleen olkapäähän. ”Tunsin heti, että se auttoi, mutten tunnustanut”, kertoo Eija. Kun tytär sitten kävi antamassa hoitoa useammin, oli Eijan viimein myönnettävä, että auttoihan se.

Hän hankki laitteen omakseen syksyllä ja alkoi ottaa hoitoa päivittäin. ”Avustajani huomasivat parissa viikossa, että jalkojeni turvotus oli vähentynyt ja varpaiden sinerrys vähentynyt. Itse huomasin olkapään norjistuneen”, kertoo Eija tuloksista. Eija kertoo myös nukkuvansa entistä paremmin.

”Nyt kaikki täällä kävijät haluavat kokeilla hoitoa”, nauraa Eija. ”Olen oikein tyytyväinen tuloksiin ja sinnikkääseen tyttäreeni”, hän hymyilee.

Lämpimät onnittelut ansiomerkistä sekä suurkiitos haastattelusta Eijalle! Hyvää terveyttä myös jatkoon!

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen valitsemalla kotisivumme, suomi.bemergroup.com/fi , vasemmasta yläkulmasta ”Etsi paikallinen yhteyshenkilö”.

Valitse ensin maaksi Suomi (Finland) ja kirjoita sen alle osoitekenttään vaikkapa oma katuosoitteesi (tai muu osoite, jonka läheltä haluat myyjän löytää). Paina ”Submit”, jolloin hakukone etsii sinulle antamaasi osoitetta lähinnä olevan jälleenmyyjän yhteystiedot. Ne ilmestyvät sivun vasempaan ylälaitaan.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *