Annikki Hagros-Koski on hiusjuurten tutkimuksen uranuurtaja

Jos joku tietää hiusten lähdön ja kasvun lainalaisuuksista niin Annikki Hagros-Koski. Hän kärsi aikoinaan hiusten lähdöstä 17-vuotiaasta melkein nelikymppiseksi asti ja kun apua ei muualta löytynyt, ei lääkäreiltä eikä hiusalan ammattilaisilta maailmaltakaan, alkoi Annikki tutkia itse, mistä on kysymys.

Vuodesta 1985 hän on tutkinut hiusjuuria lääketieteellisellä mikroskoopilla selvittääkseen hiustenlähdön eri syitä ja kehittääkseen menetelmiä hiusten ja hiuspohjaongelmien hoitamiseksi. Tässä työssä häntä ovat avustaneet mm. lääkärit, professorit, kemistit ja ravitsemusterapeutit.

Tutkimustensa ja hyvien hoitotulosten myötä Annikki perusti HiusAkatemian, koska hän halusi saattaa kehittämänsä hoidot yhä useamman saataville kouluttamalla hiuspohjan ongelmiin erikoistuneita asiantuntijoita ympäri Suomen. Tällä tutkijan ja ihmisten auttamisen tiellä hän on edelleen, 76-vuotiaana – ja tietysti tuuheatukkaisena itsekin!

BEMER-terapia vakuutti polvikivun poistumisen myötä

Noin kymmenen vuotta sitten tuttu lääkäri kertoi Annikille ensimmäisen kerran fysikaalisesta BEMER-verisuoniterapiasta, mutta Annikki ei heti innostunut. Käytyään myöhemmin luennolla ja kuultuaan siellä ihmisten kokemuksista hän kuitenkin päätti hankkia laitteen: ”Muutaman henkilön kokemukset olivat niin vakuuttavia, että lopulta innostuin, vaikka olin edelleen hiukan epäileväinen.”

Annikkia vaivasi 17 vuoden ajan hankala ajoittainen polvikipu, jolle ei löytynyt ultrassakaan syytä, mutta joka vei välillä jalan alta. Eräällä USA:n matkalla polvi äityi todella pahaksi, eikä Annikki päässyt kävelemään. Paikallinen lääkäri ehdotti leikkausta Suomeen päästyä, mutta leikattavaa vikaa ei kuitenkaan Suomessa löytynyt. Hoidoksi tarjottiin särkylääkkeitä, mutta niitä Annikki ei huolinut.

Hän alkoi niiden sijaan ottaa polvelleen paikallishoitoa BEMER-laitteella. ”Kipu katosi kahdessa kuukaudessa. En vielä silloinkaan täysin uskonut BEMER-hoidon vaikutukseen, vaan ajattelin, että kipu palaa vielä takaisin. Näin ei kuitenkaan käynyt, ennen kuin pidin kahden viikon paussin hoidosta. Se toi kivun osin takaisin ja kun jälleen aloin ottaa hoitoa tauon jälkeen, kipu hävisi. Silloin tiesin, että BEMER-hoidosta se apu tuli.”

BEMER-hoito mukaan myös HiusAkatemiaan

Hiusten hyvinvoinnissa hiuspohjan ja koko elimistön terveys on kaiken A ja O. Hyvä verenkierto on ehdoton edellytys kaikkien solujen hapen ja ravinteiden saannille, myös hiusnystyille.

Vaikka itse hiuksessa ei veri kierräkään, saa hius kasvuvoimansa hiustupen ytimessä sijaitsevasta elävästä hiusnystystä. Se on kasvukeskus, josta hiuksen juuri saa ravintonsa ja josta hius kehittyy. Näin hiuksetkaan eivät voi kasvaa hyvin, jos päänahan verenkierto ei toimi kunnolla, eivätkä hiusnystyt saa tarpeeksi hapekasta ja ravinteikasta verta.

”Siksi BEMER-hoito on mukana HiusAkatemian hoitovalikoimassa. Saamme sillä hyviä tuloksia muiden hoitojen ohella hiusten kasvuun ja siitä on ollut apua myös iho-ongelmiin, kuten psoriasikseen ja akneen ravitsemusmuutosten ohella”, kertoo Annikki. Asiakas voi ottaa hoitoja hiustutkijan vastaanotolla kuuriluontoisesti, mutta laitteen voi myös ostaa kotiin tukemaan terveyttä pitkäjänteisesti.

”Parhaat tulokset saadaan säännöllisellä päivittäisellä hoidolla. Silloin mikroverenkierto pysyy jatkuvasti hyvänä ja ihminen voi saada muitakin hyviä hoitovaikutuksia kuin vain hiusten kasvun. Heikentyvän mikroverenkierron tiedetään liittyvän moniin kroonisiin sairauksiin ja vanhenemiseen ylipäänsä, joten siitä kannattaisi pitää huolta joka tapauksessa – meidän kaikkien”, Annikki painottaa. 

Syyskuussa 2018 löytyi aivokasvain – kirja ulos huhtikuussa 2020

Elämä tuo välillä tullessaan ikävääkin ja Annikin kohdalla se tarkoitti aivokasvainta. Onneksi se oli hyvänlaatuinen ja saatiin leikattua pois. Hiukset kuitenkin lähtivät. Annikki ei tietysti tilanteesta lannistunut, vaan otti hyviksi löytämänsä keinot käyttöönsä. Vuoden kuluttua syyskuussa 2019 hänellä oli jo hienot tummat kutrit ja nyt heinäkuussa 2020 entistä pidemmät ja tuuheammat!

”Käytin tietysti myös BEMER-hoitoja koko ajan. Ne tukivat hiusten kasvua hyvän ravinnon ja ravintolisien sekä muiden hoitojen ohella. Vaikka mitä suuhunsa panisi, se ei mene perille, ellei mikroverenkierto toimi. Toisaalta, jos ei syö terveellisesti, ei verellä ole hyviä aineita kuljetettavaksi – molemmat tarvitaan.”

Hiukset kertovat, että Annikki on muutoinkin oikein pirteässä kunnossa ja toipunut leikkauksesta hyvin. Hänen uusi kirjansa ”Apua, hiukseni lähtevät!” ilmestyi huhtikuussa 2020 ja sen englanninkielinen käännös julkaistaan elokuussa. Kirja on kirjoitettu kansantajuisesti kaikille hiustensa terveydestä kiinnostuneille sekä hiusalan ammattilaisille.

Näille tiedoille on kysyntää kansainvälisestikin, koska tutkijat eivät ole Annikin mukaan ajan tasalla missään päin maailmaa. He eivät ole ymmärtäneet, kuinka kokonaisvaltaisesti ihmisen terveys olisi hiusongelmissa otettava huomioon. ”Yksi hoitokeino tai tuote ei auta, kun lähes aina hiustenlähtö on monen tekijän summa. Nämä kaikki tekijät olisi hoidossa huomioitava. Koko keho on hiusten kasvualusta ja hoidon pitää olla sen mukainen”, tiivistää Annikki.

”Hiustutkimus on kuin alkoholismi, siihen jää koukkuun”, hymyilee Annikki, eikä näytä suunnittelevan tutkimuksen tai asiakastyön lopettamista. ”Jokainen asiakas on erilainen ja tapaus mielenkiintoinen. Haluan myös auttaa ihmisiä, monelle hiustenlähtö on kova pala. Tässä työssä tarvitaan empatiaa ja myötäelämistä”, hän lisää.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa lihaksilla, luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua. Tämä pätee myös hiuspohjan ja hiusnystyjen toimintaan.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Lämmin kiitos Annikille haastattelusta – ja onnea ja menestystä HiusAkatemialle jatkossakin!

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen valitsemalla kotisivumme, suomi.bemergroup.com/fi , vasemmasta yläkulmasta ”Etsi paikallinen yhteyshenkilö”.

Valitse ensin maaksi Suomi (Finland) ja kirjoita sen alle osoitekenttään vaikkapa oma katuosoitteesi (tai muu osoite, jonka läheltä haluat myyjän löytää). Paina ”Submit”, jolloin hakukone etsii sinulle antamaasi osoitetta lähinnä olevan jälleenmyyjän yhteystiedot. Ne ilmestyvät sivun vasempaan ylälaitaan. Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *