Evartti maailman nopein kylmäverinen

Evartti voitti viikonloppuna maailman parhaiden kylmäveristen Elitkampenin Tukholman Solvallassa ja voi näin ylpeänä kantaa maailman nopeimman kylmäverisen titteliä! Evartti johti kisaa alusta loppuun ja vei keulapaikalta helponnäköisen voiton. Voitosta Evartti kuittasi mahtavat 1.000.000 SEK. Kolminkertainen ravikuningas on voittanut koko uransa aikana 840 000 euron muhkean potin.

Osallistumispaikka kovatasoiseen kilpailuun aukesi Vermossa Finlandia-Ajo-viikonloppuna toukokuun alussa, kun Evartti voitti myös siellä oman lähtönsä, Erkon Pokaalin. ”Lämmittelyssä hevonen tuntui ihan hyvältä, vaikkei vielä olekaan ihan parhaimmillaan näin kauden alussa. Mutta kaikki tuntui olevan kunnossa ja hevonen teki hienon juoksun”, kehui Antti Ojanperä valmennettavaansa Erkon Pokaalin voiton jälkeen. ”Kevät on mennyt hyvin niin siitoskauden avauksen kuin harjoittelunkin osalta ja hevonen on hyvällä ja iloisella mielellä”, hän kertoo – ja siitä kertovat tietysti huipputuloksetkin!

Kylmäveristen Elitkampen ravattiin Tukholman Solvallan raviradalla toukokuun viimeisenä viikonloppuna, kuten myös lämminveristen Elitloppet.

Evartti sai alkuun BEMER-terapiasta apua ähkystä toipumiseen

Evartti on käyttänyt BEMER-terapiaa päivittäin jo lähes kahden vuoden ajan. Kokemukset ovat olleet hyviä ja erityisen paljon hoidosta oli apua aivan alkuvaiheessa, kun Evartti toipui henkeä uhanneesta ähkystä. ”Aika nopeasti hoidosta tuli positiivinen olo. Huomattiin, että Evartin elimistö alkaa taas pelata, kun se alkoi juoda paremmin ja hikoilla. Monet hevoset virtsaavat heti hoidon jälkeen. Jalkojen nestekierto on parantunut niillä, joilla on ollut helposti turvotusta. Ne myös näyttävät, että niillä on rentoutunut ja hyvä olo hoidon aikana”, kertaa Ojanperä huomioitaan. Lihaksetkin toimivat kuulemma paremmin.

Fysikaalisen BEMER-terapian käyttöön on jo muodostunut tietyt rutiinit. Sitä käytetään erityisesti ennen treeniä ja hevosten vapaapäivinäkin ennen vesimatolla juoksuttamista. Ojanperän tallilla on nelisenkymmentä valmennettavaa, joten terapiaa käytetään useita kertoja päivittäin. Siksi onkin tärkeää, että hoito on helppo ottaa eikä se vie pitkää aikaa, vain 5 – 15 minuuttia kerrallaan.

Stoletheshow Elitloppetin finaaliin

Stoletheshow pääsi sunnuntain Elitloppetin finaaliin ja tuli maaliin seitsemäntenä lähtöradalta kahdeksan. Se näytti jääneen sisäradalle pussiin upean alkukiihdytyksen jälkeen. Seitsemäs tila ja pääsy finaaliin oli joka tapauksessa upea suoritus maailman parhaiden lämminveriravureiden kovassa seurassa Elitloppetin historian nopeimmassa finaalissa.

Lähtöpaikka Elitloppetiin aukesi, kun Stoletheshow voitti Finlandia-Ajon toukokuun alussa Vermossa. Viime vuonna hevonen joutui starttaamaan lähtöradalta 10, josta se kuitenkin ylsi vahvalla juoksulla kakkossijalle. Nyt lähtörata-arvonnassa kävi parempi tuuri ja voitto tuli kotiin lähtöradalta neljä.

”Oli myös helpottavaa nähdä, että hevonen on jälleen kovassa kunnossa, vaikka viime vuoden kilpailukausi oli pitkä lokakuun New Yorkin maailmanmestaruuskilpailut mukaan lukien. Annoimmekin hevosen levätä talvella ja panostimme sen henkiseen valmennukseen”, Hamre kertoo. ”Vaikka hevonen voitti kovatasoisen Finlandia-Ajon, sen kunto on vielä kasvamaan päin kilpailukauden edetessä.”

Viime vuonna Stoletheshow oli myös lähellä saada kutsun Elitloppetiin, mutta se ei lopulta päässyt mukaan. ”Lippuja Elitloppetiin ei ole tarjolla liian usein. Nyt olimme siellä 16 maailman parhaan hevosen joukossa kilpailemassa, mikä oli upeaa”, hymyilee Hamre. Palkintorahoja Stoletheshow on kerännyt tähänastisen uransa aikana yli 900 000 euroa.

Lepo, rentoutuminen ja mentaaliharjoitukset tärkeitä

Stoletheshow vaikutti pitkän kilpailusyksyn jälkeen hiukan väsyneeltä, joten sille annettiin lähes kaksi kuukautta lomaa. Sen talvivalmennuksessa keskityttiin mentaaliharjoituksiin. ”Hevosen pitää tuntea itsensä voittajaksi. Se kasvattaa itsetuntoa ja sitä kautta menestymismahdollisuuksia”, kertoo Hamre.

Rentoutumiseen ja palautumiseen satsataan myös niin, että valmennettavilla on käytetty verenkiertoa parantavaa BEMER-terapiaa päivittäin jo kolmen vuoden ajan. Myös Stoletheshow saa BEMER-terapiaa joka päivä, matkojenkin aikana.  ”Kokemuksemme mukaan terapia auttaa hevosia rentoutumaan. Niiden lihakset pehmenevät ja liikkeistä tulee taipuisampia. Niiden kehonkieli muuttuu terapian aikana – ne silminnähden nauttivat siitä”, kuvailee Hamre. ”Pitkillä matkoilla BEMER-hoito auttaa pitämään lihakset kunnossa ja pehmeinä sekä aineenvaihdunnan käynnissä, vaikka hevonen joutuu olemaan paljon paikoillaan”, Hamre lisää.

Frode Hamren valmennustalli Stall Hamre on ollut Norjan voitokkain ja eniten rahaa tienannut ravitalli viimeiset kaksitoista vuotta.  Lienee siis selvää, että he tekevät valmennuksessaan monia asioita oikein.

Frode Hamre toipuu kyynärpään murtumasta

Frode Hamre käyttää ihmisille tarkoitettua BEMER-terapiaa myös itse nyt, kun hän mursi kyynärpäänsä ja haluaa edistää murtuman parantumista. Murtuma esti häntä ikävä kyllä ajamasta itse Stoletheshowta Solvallassa, mutta hänen aikomuksenaan on pikapuoliin palata ohjaksiin.

BEMER-hoito tukee terveyttä laajasti parantamalla mikroverenkiertoa

Fysikaalisen BEMER-verisuoniterapian vaikutukset pohjautuvat sen kykyyn parantaa verenvirtausta mikroverisuonissa sekä tukea parasympaattisia prosesseja. Koska solujen aineenvaihdunta on riippuvainen hyvästä mikroverenkierrosta ja sen mukanaan tuomasta hapesta ja ravintoaineista sekä kyvystä kuljettaa kuona-aineet pois, on helppoa ymmärtää, että mikroverenkierron merkitys niin hevosten kuin ihmistenkin terveydelle on suuri.

BEMER-terapia voikin edistää hevosen rentoutumista, auttaa sairauksien ja vammojen ennalta-ehkäisyssä, nostaa suorituskykyä, edistää lihaksiston kehittymistä, parantaa vastustuskykyä tulehduksia vastaan sekä tukea toipumista hiertymistä, loukkaantumisista ja leikkauksista.

Hevosten hoitoon tarkoitettu BEMER Horse-Set sisältää hoitoloimen sekä kahdet hoitavat jalkasuojat kantolaukkuineen ja latureineen. Kun akut on integroitu loimeen ja suojiin, ei johtojen kanssa tarvitse taiteilla hoitoa käytettäessä. Ihmisten hoitoon on tarkoitettu BEMER Premium-Set Evo.

BEMER-terapian käyttäjäkunta laajenee jatkuvasti ja myös hevosalan ammattilaiset ja harrastajat Pohjoismaissa ovat ottaneet hoidon omakseen, monet sekä hevosilleen että itselleen. Hevosen lisäksi myös ohjastajan, valmentajan tai ratsastajan on hyvä pysyä kunnossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *