Mervi Pakolan kohta 30-vuotinen kokemus hevosista ja niiden käytöksestä on auttanut häntä ymmärtämään, että monen käytösongelman takana on kipu. ”Kun vajaa 10 vuotta sitten ymmärsin kivun merkityksen käytösongelmien takana, alkoi aihepiiri kiinnostaa minua toden teolla. Halusin oppia ymmärtämään, miten tunnistaa kipu paremmin ja nopeammin, jotta hevonen saisi mahdollisimman nopeasti oikeanlaista apua”, hän kertoo.

”Monesti hevosta erehdytään pitämään vain hankalana, vaikka taustalla olisi kipu, ja silloin ei hevosta osata auttaa oikealla tavalla. Siksi tunnen suurta innostusta ja kutsumusta tähän työhön”, hän lisää painokkaasti. Innostuneesta puheesta kuulee selvästi, että Mervi tekee työtään sydämellään.

Laaja koulutus, innostus ja pitkä kokemus taustalla

Kohta 38-vuotias Mervi on Hevostaito Akatemian perustaja ja yrittäjä. Hän on opiskellut hevosalaa laajasti ja on ammatiltaan hevostaitokouluttaja, ratsastusvalmentaja, ratsuttaja, hevoshieroja ja eläinten kouluttaja. Tällä hetkellä hän opiskelee hevososteopatiaa.

Hän kouluttaa mm. nuoria hevosia ja entisiä ravureita ratsuiksi sekä auttaa erilaisissa ongelmatilanteissa hevosten kanssa. Hän myös auttaa ihmisiä ymmärtämään hevostensa käyttäytymistä pitämillään kursseilla ympäri Suomen. Lisäksi hän kuntouttaa ja hieroo hevosia sekä tarjoaa muita hevosen hyvinvointia tukevia palveluja, kuten BEMER-terapiaa.

BEMER®-terapia hoitaa kokonaisvaltaisesti ja auttaa tunnistamaan kivun

Mervi on hoitanut BEMER-terapialla hevosia jo lähes viiden vuoden ajan, joten kokemusta käytöstä on kertynyt paljon. ”Hienointa hoidossa on, että se hoitaa hevosta kokonaisvaltaisesti, eikä tarvitse välttämättä tietää, missä ongelma tai kipu on.”

Mervi kertoo esimerkin vanhasta hevosesta, joka oli yleisesti haluton liikkumaan eikä nostanut laukkaa maasta käsin juoksutettaessa, vaikka omistaja oli sitä yrittänyt moneen otteeseen. BEMER-hoidon jälkeen laukan nosto omistajan yllätykseksi onnistuikin. Näin voitiin päätellä, että liikkumishaluttomuuden takana oli ollut jonkinlainen kipu tai jäykkyys.

Toinen esimerkki on nuoresta hevosesta, joka heilutti päätään levottomasti ylös ja alas laukan aikana. BEMER-hoidon jälkeen laukka nousi mukavasti ja päälle löytyi rauhallinen paikka. Hevosen olemus kertoi muutoinkin, että sillä oli hoidon jälkeen parempi olo eli ilmeisesti kipu oli hellittänyt. Hevosta oli jo yritetty tutkia eläinlääkärin toimesta, mutta mitään varsinaista vikaa ei ollut löytynyt.

”BEMER voi auttaa myös kivun löytämiseen. Voin katsoa, muuttuuko hoidon jälkeen jokin, esimerkiksi liikkuminen. Jos muuttuu, kipua tai jäykkyyttä todennäköisesti on. Jos ei muutu, ei kyseessä ehkä ole kipu”, Mervi kertoo huomioistaan. Jos kipua epäillään, tiedetään silloin tutkituttaa hevosta tarkemmin eläinlääkärillä.

Lyömätön apu myös haavojen hoitoon

Hevosille voi tulla haavoja erityisesti jalkoihin, kun ne vaikkapa leikkivät hevoskavereidensa kanssa ja kolhivat jalkojaan. Haavojen tuloksena syntyy helposti imusuonen tulehdus, joka turvottaa jalkaa ja vaatii usein antibioottikuurin parantuakseen.

”BEMERin käyttöönoton jälkeen ei tallin hevosille ole juuri haavojen jälkeisiä imusuonentulehduksia tullut tai jos on tullutkin, ne ovat olleet lieviä ja parantuneet nopeasti itsestään, ilman lääkekuureja. Vain kerran olemme tarvinneet lääkitystä ja silloin kyseessä oli pitkäkarvainen friisiläinen, jonka haavaa oli hankala karvojen peitosta puhdistaa. Haavat myös paranevat vauhdikkaasti BEMER-hoidon avulla”, kertoo Mervi hyvillään.

Hevonen vakuutti BEMER®-hoidon tehosta

BEMER-terapiaan Mervi törmäsi viitisen vuotta sitten, kun jälleenmyyjä suositteli kokeilemaan hoitoa hänen silloisiin lanneselkänsä kipuihin. Parin viikon käytön jälkeen kivut lievittyivätkin, mutta Mervi mietti, olisivatko ne lievittyneet ilman BEMER-terapiaakin.

Varmistuakseen asiasta, hän päätti kokeilla hoitoa myös hevoselleen, joka alkoi kurkkia selkäänsä ja näytti vähän hämmästyneeltä, kun hoito-ohjelma laitettiin käyntiin. Hevonen ei reagoinut loimen selkään laittoon, vaan vasta, kun ohjelma käynnistettiin, joten Mervi tiesi, että jotakin hevonen aisti. Kun hevonen vielä tuntui hoidon jälkeen pehmeämmältä ratsastaa, vakuuttui hän hoidon tehosta.

”Ostin BEMER Horse-Set-laitteiston ensin hevosille ja vasta myöhemmin ihmisille tarkoitetun laitteen itselleni”, hän kertoo.

Apua rentoutumiseen, parempiin uniin ja vammoihin

”Otan hoitoa vähintään joka ilta, jotta rentoudun ja nukun paremmin. Nukuin aiemmin 2-3 tunnin pätkissä ja olin kireä ja stressaantunut. BEMER-hoidon myötä herään vain kerran yössä ja jos käytän uniohjelmaa, nukun putkeen 7-8 tuntia. Olen parempien unien myötä paljon paremmalla mielellä”, Mervi kertoo tyytyväisenä.

Hoito on karkottanut myös hänen lihasjäykkyytensä. ”Hartiani saattavat edelleen jäykistyä ja kipeytyä hevosten hieronnan jälkeen, mutta BEMER-hoito laukaisee sen kyllä.”

Mervillä on taipumusta nyrjäytellä nilkkojaan, mutta nyrjähdyksiinkin on hoidosta ollut apua. Ne paranevat huomattavasti nopeammin kuin aikaisemmin ja jalalla kärsii taas astua.

”Fyysistä hevostyötä tekevälle yrittäjälle on tärkeää pysyä pirteällä mielellä ja hyvässä työkunnossa ja siinä BEMER on auttanut hienosti”, Mervi kiteyttää.

Fysikaalisen BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla, nivelillä tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua. Soluilla on myös paremmat mahdollisuudet tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme!

Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena, yksilölliseen tahtiin. Tyypillisesti esimerkiksi kivut lieventyvät, unen laatu paranee ja yleinen hyvinvointi lisääntyy.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 Lämmin kiitos haastattelusta Merville!

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen, kun painat Ota yhteyttä – nappia kotisivujemme www.bemergroup.com/fi_FI/human-line/etusivu vasemmasta alakulmasta.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *