”Innostuin BEMER-hoidosta, kun kolmannella hoitokerralla sormien ja ranteen kipu puolittui kahdeksan minuutin hoidon aikana”, kertoo Ritva Niinimäki, joka on sairastanut nivelreumaa vuodesta 2006 lähtien. Ritva sai hoitoa kerran viikossa hoitolassa, ja kun kolmas hoitokerta tuotti näin hienon tuloksen, päätti Ritva hankkia BEMER-laitteiston itselleen lokakuun 2022 lopussa.

Sittemmin on 43-vuotiaalle Ritvalle tullut hoidosta muitakin mainioita tuloksia. ”Hoito on virkistänyt ja palaudun liikunnan jälkeen nopeammin vetreäksi. Myös yöunet ovat parantuneet, enkä palele enää niin kuin ennen”, hän listaa hienoja tuloksiaan vajaan neljän kuukauden käytön ajalta.

Nivelreuman kipuihin apua

Ritva on sairastanut nivelreumaa vuodesta 2006 alkaen. Hän on etsinyt vaihtoehtoisia hoitomuotoja reumansa hoitoon ja terveytensä tukemiseen aina siitä lähtien. Välillä on kuitenkin oireiden pahenemisvaiheita, kuten viime syksyllä kylmien ilmojen alettua. ”Kivut muuttuivat jatkuviksi ja vaikuttivat merkittävästi arjen sujumiseen, kun reippaampi liikkuminen kävi hankalaksi. Kivut tietysti vaikuttivat myös mielialaan”, Ritva kertoo.

Kun hän laitteen tultua aloitti päivittäiset BEMER-hoidot kotonaan aamuin illoin sekä lisäksi paikallisesti annettavat hoidot yksittäisille nivelille, hän huomasi 4-5 viikon jälkeen kroonisen kivun nivelistä kadonneen. ”Tunne oli uskomaton, sillä kipu oli varjostanut elämääni muutaman kuukauden verran. Myös sään vaihteluista johtuva äkillinen ja paikkaa vaihtava vihlova ja jomottava kiputuntemus oli kadonnut. Tähän asti tuohon kipuun ei ollut auttanut mikään”, Ritva kertoo hienoista kokemuksistaan.

”Kun olen käynyt liikkumassa ulkona, joko retkeilemässä tai lumikenkäilemässä, palautan kehoani rasituksesta Bemerin hoitoalustalla. Tällöin seuraavan päivän olo on mukavampi ja vetreämpi”, Sodankylään syksyllä etelästä muuttanut Ritva kertoo.

BEMER®-terapia myös virkistää ja parantaa keskittymiskykyä sekä unia

Ritva on huomannut hoitoalustan virkistävän ja keskittymiskykyä parantavan vaikutuksen erityisesti opiskellessaan. Sosionomin opinnot ovat hänellä loppusuoralla ja tehtäviä vielä riittää. ”Pitkät ja tiiviit koulutuspäivät etäyhteyksin voivat olla uuvuttavia. Olen kuitenkin hoidon myötä huomannut keskittymiskyvyn parantuneen, jolloin työskentely on tehokkaampaa. Koulutuspäivien päätteeksi otan alustalla 20 minuutin rentoutumisen, joka korvaa päiväunet, ja olen taas pirteä.”

BEMER-hoito on vaikuttanut myös Ritvan yöuniin merkittävästi. Uni on syvempää ja olo on virkistyneempi aamulla herätessä. BEMERin yöllinen uniohjelma on myös tukenut yöunen laatua.

Sodankylän pakkasillakin olo on lämmennyt

”Olen aina kärsinyt kylmyydestä, Etelä-Suomenkin leudossa talvisäässä. Mutta tänä talvena olen ilokseni huomannut, että kylmänsietoni on parantunut, eikä sormet ja varpaat jäädy enää samaan tapaan kuin aiempina vuosina, vaikka nyt ollaan täällä pohjoisessa, ja välillä tuntureilla ja vaaroilla pakkasessa ja viimassa vaeltelemassa”, Ritva kertoo tyytyväisenä tästäkin havainnostaan.

Myös lapsi ja kissa nauttivat hoidosta

Ritvan lapsi käy myös satunnaisesti rentoutumassa hoitoalustan päällä ja innolla laittaa ohjausyksikön käyntiin ja valitsee itselleen sopivat hoidot. Myös liikunnallisen päivän päätteeksi hän ottaa palauttavan hoidon keholleen.

Hoitoalustalla tai sen välittömässä läheisyydessä viihtyy myös perheen Tiikeri-kissa, joka makoilee siinä tyytyväisenä. Toisinaan Tiikerille on ajastettu oma yksityinen hoitohetki alustalla, jolloin kissa saa vallata kokonaan alustan itselleen.

Fysikaalisen BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla, nivelillä tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua. Soluilla on myös paremmat mahdollisuudet tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena, yksilölliseen tahtiin.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 Lämmin kiitos haastattelusta Ritvalle ja hyvää vointia myös jatkoon!

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen, kun painat Ota yhteyttä – nappia kotisivujemme www.bemergroup.com/fi_FI/human-line/etusivu vasemmasta alakulmasta.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *