jalkahoitola_021

Päivi Parikka-Sinisalo on tehnyt pian 30 vuoden ajan jalkahoitotyötä.

Hän valmistui jalkojenhoitajaksi Helsingin sairaanhoito-oppilaitoksesta. Aloitin urani Proteesipalvelussa Helsingissä. Se oli todella opettavainen työpaikka, vanhemmilta kollegoilta oppi paljon. Sen jälkeen toimin jonkin aikaa Kolmen sepän lääkäriasemalla ja siirryin sitten Imatralle yrittäjäksi. Työtilanne Imatralla oli hyvä, sillä jalkojenhoitajista oli pulaa”, Päivi Parikka-Sinisalo kuvailee.

Parikka-Sinisalon hoitolassa asiakkailla on ollut pian kahden vuoden ajan mahdollisuus ottaa fysikaalista verisuoniterapiaa eli BEMER-hoitoa tehostamaan jalkahoitoja. Hoitoa voi myös tulla ottamaan itse , vuokrata laitteen kotiinsa tai ostaa sen itselleen.

”Olen saanut BEMER-hoidosta niin hyviä kokemuksia, että haluan tarjota palvelua myös asiakkailleni. Laitetta käytetään tiuhaan tahtiin. Päivittäin käy asiakkaita hoidossa. Uusille asiakkaille annan ensin itse hoidon muun jalkahoidon yhteydessä ja selostan mihin laitteen teho perustuu ja miten se toimii”, Parikka-Sinisalo kertoo.

Cold concept with teacup near the legs which are covered with fluffy warm blanket and wearing fluffy warm purple socks

Kylmät jalat lämpenevät

”Monilla asiakkaillani on pulmana kylmät jalat. Niihin ei ole oikein ollut mitään lääkettä. Kylmä-kuuma -hoidot auttavat vain hetkeksi, eikä niitä edes suositella diabeetikoille. BEMER on tuonut avun monelle kylmistä jaloista kärsiville. Kun mikroverenkierto aktivoidaan toimimaan kunnolla, kylmät jalat lämpenevät melko nopeasti hoidon jälkeen”, Parikka-Sinisalo sanoo.

Diabeetikot käyttävät BEMER-hoitoa, koska verenkierto on heillä ongelma-aluetta. Parikka-Sinisalon vastaanotolla käy asiakkaita, joiden jalat myös kramppaavat öisin. Useat heistä ovat saaneet krampit loppumaan fysikaalisen verisuoniterapian avulla. Samalla unen laatu paranee merkittävästi.

”BEMER-hoito edistää heikentynyttä mikroverenkiertoa, joka parantaa solujen aineenvaihduntaa ja suonen seinämien terveyttä”, Parikka-Sinisalo kuvailee.

Hapenpuute soluissa, esimerkiksi lihassoluissa, aiheuttaa kipua. Tämä hapenpuute johtuu heikentyneestä mikroverenkierrosta ja solujen huonosta aineenvaihdunnasta. Tähän ongelmaan fysikaalinen verisuoniterapia tuo avun.

Diabeetikon jalkahaavat paranevat nopeammin

Parikka-Sinisalo kertoo 65-vuotiaasta miesasiakkaastaan, jonka toisesta jalasta amputoitiin varpaat onnettomuuden seurauksena 18-vuotiaana. Hänellä on myös tyypin 2 diabetes. Miehen amputoituun jalkaan oli jäänyt vuosiksi pieni haavauma, mikä tihkui nestettä, vaikka hänelle oli tehty asianmukaiset painetta tasaavat tukipohjalliset. Hänellä oli paljon yökramppeja. Asiakas sai vastaanotolla BEMER-hoitoa jalkaansa ja otti laitteen myös kotiinsa kuuden viikon ajaksi.

Ulceration

”Viikossa pitkään vaivannut haavauma alkoi kuivahtaa, eikä siitä vuotanut enää nestettä. Yökrampit hävisivät myös nopeasti. Sen jälkeen mies oli 2 viikkoa ilman BEMER-hoitoa, mutta palasi kertomaan, että kaikki ikävät oireet palasivat. Sen jälkeen hän ei ole luopunut fysikaalisesta verisuoniterapiasta”, Parikka-Sinisalo kertoo.

Toinen Parikka-Sinisalon asiakas on tupakoiva diabeetikko.

Hänellä oli toisessa jalassa vuotava haava päkiäalueella. Hän oli käynyt puoli vuotta haavahoidossa ja tuli kolmen viikon ajan BEMER-hoitoon päivittäin. Haava umpeutui kolmen viikon kuluessa, vaikkei ollut aiemmin parantunut millään normaalissa haavahoidossa.

Old woman. Elderly female at home

BEMER-terapiaa hoivakodissa.

Myös Alzheimerin tautia sairastava, noin 80-vuotias nainen alkoi saada hoivakodissa fysikaalista verisuoniterapiaa.

”Kävin kahden kuukauden ajan 3-4 kertaa viikossa hoitamassa naista. Vanhus oli ollut haluton liikkumaan ja sääret olivat kovat ja turvonneet. Hän käveli haluttomasti rollaattorin avulla. Hoitojen edetessä hoitajat alkoivat ihmetellä, miten hän alkoi taas kulkea ilman rollaattoria ja mielikin oli muuttunut hyväntuuliseksi”, Parikka-Sinisalo kertoo.

Kokemuksen jälkeen hoitokodissa ryhdyttiin käyttämään säännöllisesti fysikaalista verisuoniterapiaa. Omaiset hankkivat Bemer-laitten vanhukselle.

Täytyy kuitenkin muistaa, ettei ongelmia yleensä hoideta viikoissa.

Olen havainnut, että mikroverenkierron toiminta on oleellinen osa jalkojen ja ihmisen terveyttä myös kokonaisuutena. Kun ravinteet ja happi kiertävät suonissa paremmin, monen vaivan paraneminen helpottuu. Etenkin potilaitteni tuntemukset jaloissa lämpötilan paranemisena ja kramppien vähenemisenä ovat olleet merkittäviä tuloksia. Seurauksena on yleensä lisäksi yöunen laadun paraneminen”, Päivi Parikka-Sinisalo sanoo.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

One Comment

  1. Fysikaalinen verisuoniterapia jalkojen hoidossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *