Asiantuntijana:Fysioterapeutti Denise Godenhjelm, (DG Fysio) Kauniainen, FYSIOS

Tuki- ja liikuntaelinongelmien erikoisosaaminen, harjoitteluterapiaryhmät.

BEMER-hoito fysioterapian tehostajana

Fysioterapeutti Denise Godenhjelm hoitaa työssään enimmäkseen ortopedisiä asiakkaita eli tuki- ja liikuntaelimistön vammoja tai sairauksia. Monella on urheiluvammoja ja osa tulee lääkärin lähetteellä, osa ilman lähetettä. Työstään hänellä on jo 20 vuoden kokemus. Vammojen hoidossa kuona-aineiden poisto mikroverenkiertoa tehostamalla on osoittautunut tehokkaaksi hoidoksi.

Tavoitteenani on pitää ihmiset työkykyisinä, myös itseni.

”Olin kärsinyt 20 vuotta sitten tehdyn polvileikkauksen seurauksista tasaiseen tahtiin. Polvi turpoili ja lukkiutui liikkumisen jälkeen, sain jälkijomotusta ja söin tulehduskipulääkkeitä. Ortopedi löysi polvesta artroosin”, Godenhjelm kertoo.

A young woman massaging her painful kneeKyllästyin polven jatkuvaan kipuiluun

”Halusin päästä eroon lääkkeiden syönnistä ja kivuista. Kun olin ottanut fysikaalista verisuoniterapiaa eli BEMER-hoitoa muutaman kuukauden, huomasin tutuksi käyneen turvotuksen ja kipuilun kadonneen. Hämmästyin, koska olin tehnyt kyykkytreenejä ja yleensä polvi turposi sen jälkeen heti seuraavana päivänä”, Denise Godenhjelm kuvailee.

Hän alkoi hoitaa polvea paikallisesti BEMER-laitteella aina heti turvotusoireiden ilmetessä. Tällä hoidolla polvi saatiin lähes saman tien oireettomaksi. Akuuttihoito on Godenhjelmin mukaan ratkaisevaa, hoito on aloitettava heti jomotuksen lähestyessä.

Toiseenkin omaan vaivaan löytyi apu BEMER-hoidosta

”Minulle sattui tapaturma, jossa kaaduin veneen ja laiturin väliin. Siitä alkoi ristiluun säteilykipu ja 4 kuukautta myöhemmin seurasi hermovaurio, kun kuormitin selkää nostotilanteessa väärin. Sentraalisen protruusion (pullistuma) lisäksi hermojuuri ahtautui sen verran, että jo seuraavana päivänä seurasi kahden varpaan lamaantuminen, Godenhjelm kertoo.

Kipulääkkeillä ja säännöllisellä BEMER-hoidolla paranemisprosessi oli kuitenkin erittäin nopea. Leikkaustarvetta ei syntynyt, koska vaurion tuottamia kuona-aineita ja turvotusta saatiin poistumaan säännöllisellä hoidolla ja hermojuuri vapautui. Näin myös hermo pääsi hengittämään.

Asiakkaiden paraneminen nopeutuu

Fysioterapeutti Godenhjelm on saanut hyviä tuloksia asiakkaiden kudosvaurioiden ja kramppien hoidossa BEMER-laitteella.”Hyödynnän manuaalisen hoidon aikana BEMER-hoitoa. Samaan aikaan saatan käyttää vielä LPG-hoitoa, joka on alipaineen avulla toimivaa pehmytkudoksen muokkausta. Näin vaurioituneeseen kudokseen ei muodostu painetta lisää. Paraneminen on nopeampaa, kun keho saadaan näin itse osallistumaan parantamiseensa”, Godenhjelm toteaa.

Huonosti toimiva mikroverenkierto aiheuttaa hapenpuutetta soluihin, josta taas aiheutuu kipua vaurioituneeseen kudokseen.

Eräällä Godenhjelmin potilaalla leikattiin nilkka, joka oli kolmesta kohdasta poikki. Leikkaus onnistui hyvin, mutta turvotusta oli sen jälkeen. Sääri oli tiukka ja sini-punainen, selvästi tulehdustilassa ja mikroverenkierto vakavasti häiriintynyt koko jalan ja säären alueella.

”Annoin hänelle BEMER-hoitoa ja LPG-lymfaterapiaa sekä tukisukan viikonlopuksi. Kahden päivän päästä turvotus oli laskenut kaksi senttiä, väri vaalentunut ja iho enää vain hieman lämmin. Potilas kävi vielä kolme kertaa hoidossa ja jalka olikin sitten lähes normaalin näköinen. Toipuminen oli todella poikkeuksellisen nopeaa”, Godenhjelm iloitsee.

Lihaskramppeja ja revähdyksiä

”Lihaskrampit ovat tavallisia ongelmia. Lihaskramppi saattaa helpottavasti laueta jo BEMER-intensiivihoidon yhteydessä. Kipualuetta on aina helpompi hoitaa, kun on saanut ensin BEMER-hoitoa. Se stimuloi häiriintyneen verenkierron normaaliksi”, Godenhjelm kertoo.

Tilapäiset venähdykset ja nyrjähdykset ovat tavallisia tapauksia fysioterapeutin vastaanotolla. BEMER-tehoyksiköllä tapahtuva hoito on auttanut niissä paljon.

”Usein syksyllä tulee tehokkaan haravoinnin seurauksena ihmisiä hoitoon. Olkapäät ja hartiaat kipeytyvät pahasti. Kyseessä on lihaksen ja jänteen ylirasitustila. BEMER-paikallishoitoja samana päivänä ja samoin seuraavana päivänä koko kehon hoidon lisäksi. Yleensä oireet katoavat, eikä särkylääkkeitä tarvita.

Urheillessa sattuu ja tapahtuu.

Suomen talvi pistää lihakset koville, kun liukas alusta yllättää. Godenhjelmin vastaanotolla käytetään myös BEMER-hoitoa tukihoitona, kun lihassäie on venynyt äärirajoilleen. Venymisestä voi seurata kramppi, kehon suojareaktio tai pahemmassa tapauksessa lihaksen revähdys eli lihaksen sisäinen mikrotrauma.

BEMER-hoidon avulla lihasrevähdyksen paraneminen kestää fysioterapeutin kokemuksen mukaan noin kolmesta päivästä viikkoon, teoriassa lihasrevähdyksen täydellinen paraneminen kestää ilman tätä tukihoitoa useita viikkoja.

Asiakkailla on stressiä.

”Uupuneet ja stressaantuneet asiakkaat rentoutuvat hoidossa hyvin. Osa tuntee saavansa energiaa ja nukkuu paremmin, koska kuona-aineet lähtevät liikkeelle ja poistuvat kehosta nopeammin. Riittävä vedenjuonti hoidon jälkeen on tärkeää. Mikroverenkiertoa ei voida tehostaa koko kehossa millään muulla tavoin”, Godenhjelm toteaa.

Denise Godenhjelm kokee BEMER-hoidon oleelliseksi osaksi työtään, mutta miettii aina tarkoin, kenelle, miten ja miksi antaa hoitoa.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

One Comment

  1. Komppaan täysin ! Kolmen vuoden aikana on ollut esimerkkien kaltaisia vaivoja joko itsellä tai hoidettavillani – ja kas kummaa: kyllä vaan Bemer antaa hyviä tuloksia paranemisen jouduttamisessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *