Anne Pietiläinen on ollut diabeetikko jo 49 vuotta, kun sairaus todettiin hänellä 10-vuotiaana. Silloin diabetes-diagnoosi oli pieni järkytys, eikä sitä oltu osattu odottaa, kun suvussa ei diabetestä ollut.

70-luvulla terveyskeskuslääkäri ennusti Annelle 15 vuotta elinaikaa sekä sokeutumisen, eikä lapsistakaan hänen mukaansa kannattanut haaveilla.”Tämä ennuste kyllä sisuunnutti minut ja päätin tehdä kaiken voitavani oman terveyteni eteen”, kertoo Anne.

Nyt hän onkin oikein hyväkuntoinen ja -näköinen 59-vuotias, joka hoitaa jalkahoitolayrityksensä ohella rintamamiestaloaan Lopella. Lapsiakin on tullut ja lapsenlapsia on jo kuusi. Onneksi terveyskeskuslääkärin ennusteet eivät ole todellakaan toteutuneet!

Diabeteksessä verenkierrosta huolehtiminen on tärkeää

Anne oli ymmärtänyt jo vuosikymmeniä sitten lastenhoitajaksi opiskellessaan, että diabeetikolla verisuoniterveys helposti kärsii ja siitä olisi hyvä pitää huolta – kuten terveydestä yleisestikin.

Niinpä hänen elämäntapoihinsa kuuluu terveellinen ruokavalio, talon pihatyöt ja lavatansseissa käynti, jotka kaikki edistävät sekä henkistä että fyysistä terveyttä ja pitävät hyvää verenkiertoa yllä.

Fysikaaliseen BEMER-verisuoniterapiaan Anne tutustui vuonna 2018 eräässä hoitolassa. Hän tunsi pientä värinää, aivan kuin muurahaisten juoksua, jaloissaan ja kiinnostui oitis tästä verenkiertoa stimuloivasta hoidosta. Asia jäi sillä erää hautumaan.

Käsien jänneleikkaukset johtivat BEMER-laitteiston hankintaan – haavat parantuivat nopeasti

Vuoden 2019 keväällä Annelta puhdistusleikattiin molemmista käsistä etusormien jänteitä. Tätä leikkausta silmällä pitäen hän hankki BEMER-laitteen itselleen, jotta toipuminen olisi mahdollisimman nopeaa. Lääkäri olisi kirjoittanut sairauslomaa kuukauden, mutta Anne ei halunnut kuin kaksi viikkoa. ”Ei yrittäjä voi olla töistä pois kokonaista kuukautta. Päätin, että kädet saavat luvan parantua nopeammin”, hymyilee Anne.

Näin myös kävi. Anne alkoi ottaa BEMER-hoitoa paikallisesti käsien haavoille heti leikkauspäivän iltana sekä seuraavina kahtena päivänä useamman kerran. Kun hän toisena päivänä otti haavasidokset ohjeistuksen mukaan pois, olivat haavojen reunat jo menneet kiinni.

”Olin aika hämmästynyt, kuinka nopeasti haavat paranivat. Aiemmin naarmutkin olivat parantuneet hitaasti johtuen diabeteksestani, joten en odottanut tällaista.” Kahden viikon päästä Anne pääsi töihin jalkoja hoitamaan päätöksensä mukaisesti. Arpia käsissä ei enää juuri näy, niin siististi ja hyvin ne paranivat.

Kun on helpompi nukahtaa, jaksaa paremmin

BEMER-terapiasta on ollut Annelle iloa monella tavalla. Nukahtaminen on selvästi entistä helpompaa. ”Saatan nukahtaa ennen kahdeksan minuutin iltaohjelman loppua. Ja kun nukun paremmin, jaksan päivälläkin paremmin, eikä stressi iske niin helposti päälle.”

Anne tekee kehollista työtä niin töissä jalkojen hoitajana kuin talonsa pihallakin. Erään raskaan puunsiirtourakan jälkeen Anne oli varma, että kädet ja kroppa ovat jumissa ja lihakset kipeänä monta päivää, mutta näin ei loppujen lopuksi käynytkään. ”Uskon, että BEMER-hoito auttaa lihaksia palautumaan nopeammin. Tästähän on monia kokemuksia myös BEMER-terapiaa käyttäviltä huippu-urheilijoilta.”

Vastuun ottaminen itselle omasta terveydestä avaimena hyvälle voinnille

”Olen heti alkujaan ymmärtänyt, että hoitovastuu jää diabeetikolla pitkälle itselle. Silloin on hyvä olla omatoiminen ja etsiä itselle sopivimmat keinot tukea terveyttään. BEMER-hoito on yllättänyt minut odottamaani paremmilla ja monipuolisemmilla tuloksillaan. Se on minulle korvaamaton tukihoito insuliinihoidon ja terveellisten elämäntapojen ohella.”

BEMER-terapia mukana myös asiakastyössä

Annen asiakkaatkin ovat päässeet terapiaa kokeilemaan jalkojen hoidon yhteydessä: ”Hoidosta on ollut mukava kertoa nyt, kun on omat hyvät käyttökokemukset taustalla. Apua on tullut esimerkiksi kylmiin käsiin ja haavojen parantumiseen. Vaikeat haavat vaativat yleensä kuitenkin päivittäistä käyttöä, jolloin laite on hankittava kotikäyttöön joko vuokraamalla tai ostamalla.”

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *