”Että olen saanut pitää tämän urheiluhierojan ammatin, niin se on aika paljon kyllä!”, 53-vuotias Jarmo Salow hymyilee. Hänellä on hierojan työtä takana pian 21 vuotta. Lisäksi Jarmo tekee perinteistä hirrenveistoa. Hän kaataa puut itse ja kerää, kuljettaa ja käsittelee puut täysin käsityönä.

”Erittäin fyysistä on työnteko ollut – ja käynyt niin käsille kuin alaselkäänkin”, kertoo Jarmo, joka kärsi kroonisista alaselän ja käsien kivuista vuosia. Kivut ovat kuitenkin jääneet pois BEMER-hoidon säännöllisen käytön myötä ja välillä vaakalaudalla ollut hierojan työ on voinut hänen ja perheen iloksi jatkua.

Epäuskoinen alkutaival

BEMER tuli perheen käyttöön noin neljä vuotta sitten pojan kummitädin kautta. Jarmo ei aluksi innostunut laitteesta. ”Pidin itseäni perusterveenä, vaikka selkä- ja käsikipuja olikin. Harrastinhan ahkerasti ja monipuolisesti liikuntaa”, hän kertoo alkutunnelmistaan.

BEMER-hoitoa tuli kuitenkin ”naisten painostamana” kokeiltua ja hoidon jälkeinen pyörälenkki meni Jarmolta tavallista paremmin. ”Kello näytti alhaisia sykkeitä yhdistettynä ennätysvauhtiin, mutta en silti vieläkään halunnut uskoa, että tulos johtuisi BEMERistä. Taisi se hintakin pistää vastaan”, Jarmo myöntää.

Vuotta myöhemmin laite päätettiin kuitenkin hankkia niin vanhempien kuin kolmen lapsenkin käyttöön, eikä päätöstä ole tarvinnut katua. ”Aivan aluksi en saanut hoidosta oikein minkäänlaisia tuntemuksia ja olin ehkä vähän turhautunutkin hoitoon, mutta sitten vähitellen alkoi tapahtua.”

Uniohjelma mukaan puolentoista vuoden päiväkäytön jälkeen

Jarmolla oli ollut unihäiriöitä ja nukkumisongelmia muutamia vuosia stressistä johtuen. Silti Jarmo ei käyttänyt uniohjelmaa ensimmäisen käyttövuoden aikana, koska perheessä oli vain yksi laite ja uniohjelma oli muiden käytössä. ”Kokeilin sitä kyllä kerran, mutta olin seuraavan päivän aivan tokkurassa, joten kokeilu jäi siihen”, hän kertaa alun kokemuksiaan.

Hän jatkoi kuitenkin kahden päivittäisen 8 minuutin koko kehon hoidon sekä paikallishoitojen ottamista kipeille alueille. ”Kokeilin uniohjelmaa kolmannen kerran noin puolentoista vuoden käytön jälkeen ja silloin se tuntuikin hyvältä. Heräsin poikkeuksellisen virkeänä ja silmät aukesi kertalaakista”, Jarmo kertoo. Hyvästä unenlaadusta kertoi myös ranteessa ollut urheilukello, joka mittaa esimerkiksi sykettä ja syvän unen määrää.

Perheeseen hankittiin vielä kaksi BEMER-laitteistoa lisää, joten Jarmokin on saanut nauttia uniohjelmasta sen jälkeen lähes joka yö ja nukkuu nykyään normaalit yöunet ja herää virkeänä.

Myös krooniset alaselän ja käsien kivut hellittivät ajan myötä

Suunnilleen samoihin aikoihin, kun uniohjelma oli alkanut tuntua hyvältä ja unet paranivat, alkoi Jarmo huomata muitakin konkreettisia tuloksia. ”Alaselän ja käsien kivut poistuivat siinä puolentoista tai kahden käyttövuoden kohdalla. Se oli kyllä hieno homma, kun olin tapellut etenkin käsikipujen kanssa jo 15 vuotta. Niiden takia töitä piti aika-ajoin vähentää huomattavasti, mutta nyt olen voinut työskennellä täysipainoisesti”, hän kertoo iloisena.

Särkylääkkeitä oli parin vuosikymmenen varrella kulunut satunnaisesti käsi- ja selkäkipuihin, päänsärkyyn ja flunssaan, mutta BEMERin käytön alettua Jarmon ei ole tarvinnut käyttää niitä ollenkaan.

Palautuminen urheilusta on tehostunut

Jarmo harrastaa lähes kaikenlaista liikkumista: jääkiekkoa, hiihtoa, moottorikelkkailua, punttisalilla käymistä, pyöräilyä ja hölkkää. ”Palaudun liikunnasta selvästi entistä paremmin BEMER-hoidon myötä. Ja pyöräillessä alkuhapotus reisissä on jäänyt pois”, hän kertaa kokemuksiaan. Hirrenveistohommatkin sujuvat kuulemma nykyään mukavammin, kuten elämä ylipäänsä.

BEMER-hoito käytössä myös asiakkaille

Jarmo suosittelee BEMER-hoitoa myös hieronta-asiakkailleen, ja useimmat sitä haluavatkin hieronnan yhteydessä. ”Korostan aina, että vaikka hoito ei tunnu miltään, se tekee tehtävänsä. Vaikutukset voi tulla pitkän ajan kuluessa, teelusikallinen kerrallaan, niin kuin minullekin.”

Samalla Jarmon työnkuva on BEMER-terapian myötä laajentunut, kun hän voi hoitaa myös tapauksia, joissa manuaalinen käsittely ei tule kysymykseen: esimerkiksi pahoja kramppeja, traumojen jälkitiloja, laajoja mustelmia tai haavoja.

Fysikaalisen BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla, nivelillä tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua. Soluilla on myös paremmat mahdollisuudet tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena, yksilölliseen tahtiin.

 

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 

Lämmin kiitos haastattelusta Jarmolle ja hyvää vointia myös jatkoon!

 

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen, kun painat Ota yhteyttä – nappia kotisivujemme www.bemergroup.com/fi_FI/human-line/etusivu vasemmasta alakulmasta.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *