Kuva Heidi Lammi

Seela Kullas voitti lapsiratsastajien SM-kultaa

Kuva Heidi Lammi

Lapsiratsastajien SM-estekullan viime elokuussa voittanut Seela Kullas ratsastaa herkkää ja kuumaa Goldencoast Loreen -tammaa. Voitto tuli pienenä yllätyksenä 14-vuotiaalle Seelalle, sillä hän oli hypännyt näin isoja esteitä vasta noin kuukauden ennen kisoja ja SM-kisat olivat hänen ensimmäisensä. Kokenut hyppääjä Goldencoast Loreen, eli lempinimeltään Lilo, oli tullut Seelalla edellisenä syksynä.

Keväällä Lilolle aloitettiin BEMER-hoidon kokeilu ja koska tulokset olivat hyviä, ostettiin Kullasten hevosten käyttöön oma BEMER Horse-Set. ”BEMER-hoidon myötä tamma rentoutui heti paremmin ja sitä oli helpompi ratsastaa, joten päätimme hankkia oman laitteen. Olemme edelleen tyytyväisiä hoitoon”, kertoo Seelan äiti, Riina Kullas.

Kokonaisvaltaiselle hyvinvointia edistävälle hoidolle oli tilausta

Riina tutustui ensimmäisen kerran BEMER-hoitoon Helsinki International Horse Showssa, HIHS:issä, muutama vuosi sitten. ”Pääsin kokeilemaan BEMER-hoitoa silloin itse ja kuulin sen vaikutusmekanismista esittelijältä. Vaikka mitään wau-kokemusta en itse yhdestä hoitokerrasta saanut, jäi asia kuitenkin kiinnostamaan.”

Riina kertoo hoitaneensa neljää hevostaan laserilla tarpeen mukaan ja hierojakin on tallilla käynyt säännöllisesti hevosten lihaskireyksiä hoitamassa. ”Halusin kuitenkin jotakin kokonaisvaltaisempaa hoitoa, joka ylläpitäisi ja ehkä kohentaisikin hevosten hyvinvointia, ettei isompia ongelmia pääsisi syntymään. Silloin BEMERin Horse-Set tuli mieleen.”

BEMER-hoito kokeiluun – tulokset näkyivät parissa päivässä

Riina oli yhteydessä BEMER-edustajaan ja vuokrasi laitteiston ensin koekäyttöön useammaksi viikoksi keväällä. ”Halusin nähdä, saammeko hoidolla tuloksia, ennen kuin hankkisimme oman laitteen, sillä se on aika hintava.”

Lilo

Tuloksia tulikin jo parissa päivässä. ”Herkästi reagoiva ja kuuma Lilo meni superrennoksi jo ensimmäisten käyttöpäivien jälkeen. Huomasimme eron selkeästi aiempaan, sillä Lilo oli ollut vain harvoin yhtä rento”, kertaa Riina ensimmäisiä kokemuksia hoidosta. Myös kyvykäs, mutta hiukan haasteellinen ja villinpuoleinen poni rauhoittui hoidosta selvästi. ”Hevosilla sekä kroppa että mieli on molemmat rennompia”, Riina täsmentää.

”Päätimme hankkia oman Horse-Setin, kun tulokset oli näin selkeästi havaittavissa jo lyhyen käytön jälkeen molemmilla kuumilla hevosillamme”, Riina kertoo.

Rentoutta ja elastisuutta enemmän – hikoilua ja palelua vähemmän

BEMER-hoito on ollut heillä päivittäisessä käytössä kevään kokeilusta alkaen ja hevosten olotila on ollut rauhallisempi ja ratsastettavuus parempi, vaikka tietysti kuuma perusluonne on niillä edelleen jäljellä. Lihaksiin virittynyt pinkeys on erityisesti helpottanut.

”Hienoa on myös, että hevoset ovat pysyneet tasaisen elastisina liikkeiltään, talvellakin aika hyvin, vaikka kylmä niitä hiukan jäykistääkin”, Riina kertoo.

He ovat myös huomanneet, että Lilon runsas hikoilu ratsastettaessa sekä reissuissa on vähentynyt. Toisaalta se ei palele ilman loimeakaan yhtä voimakkaasti kuin ennen. ”Lilon lämpötalous on jotenkin tasaantunut. Vielä viime talvena sitä piti loimittaa paljon ja kun loimen otti pois, se saattoi täristä vilusta. Nyt hikoilua ja palelua on vähemmän”, Riina kertaa havaintojaan.

Hoidon kokonaisvaltaisuus, helppokäyttöisyys ja nopeus ovat suuria etuja

Basilica

”Ollaan oltu tyytyväisiä! Iso etu on se, että hoito on päivittäisessä käytössä helppo ja nopea ja sen voi tehdä muiden hoitotoimien ohella, kun kesto on vain 5 – 15 minuuttia. Ja hevonen voi olla vapaana karsinassaan hoidon ajan.” Myös se on Riinan mukaan plussaa, että hoidon voi tehdä itse, oman aikataulun mukaan, eikä ketään tarvitse kutsua paikalle.

”Hoidon kokonaisvaltaisuus on tietysti se hienoin juttu. Se kattaa koko kropan ja on ylläpitohoitoa päivittäin, ettei mitään pahempaa tulisikaan. Hierontavälit ovatkin pidentyneet, kun hevosten lihaksisto pysyy pehmeänä paremmin”, Riina hehkuttaa.

Ihmisille ja hevosille omat BEMER-laitteistonsa

Ihmisille ja hevosille on omat laitteistonsa. Hevosille hoito on integroitu BEMER Horse-Setin loimeen ja jalkasuojiin, kun taas ihmisille tarkoitetussa BEMER Evo -laitteistossa on makuualusta sekä erilaisia paikallishoitolaitteita.

Kiitämme Riinaa haastattelusta ja toivotamme hänelle sekä Seelalle ja hevosilleen hyvää terveyttä ja onnea kisoihin myös jatkossa!

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Fysikaalisen BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta niin ihmisillä kuin hevosillakin. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena keholla on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena. Hevosen reagointi hoitoon on usein helppoa huomata sen ilmeistä ja eleistä sekä liikkumisesta.

 Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Lähetä kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *