Voitokasta valmennustallia Pihtiputaalla pyörittävän Antti Ojanperän toipuminen kesäisestä onnettomuudesta sekä käsi- ja sydänleikkauksesta alkaa olla ilahduttavasti paremmalla puolella. Sairausloma loppui lokakuun puolivälissä, eikä hevoshommia tarvitse enää kokonaan seurata sivusta.

”Kyllä on mukava taas päästä itsekin rattaille, mutta arvostan kyllä sitäkin, että minulla oli nyt sairauslomalla enemmän aikaa lapsille ja perheelle. Saattaapa tämä ajan jakaminen perheen ja työn kesken löytää paremman tasapainon jatkossakin”, toteaa Antti tämänhetkisistä tunnelmistaan.

Antti Ojanperä ja Evartti ravikuningas 2020 ja 2021

Ravipiirejä kohahduttaneen viimekesäisen onnettomuuden seuraukset olivat myös onnekkaat: Antilta löytyi vammoja tutkittaessa synnynnäinen henkeä uhannut sydänvika, joka saatiin leikkauksella korjattua.

Sydämen päävaltimosta, aortasta, löydettiin laajentuma, jonka vuoksi hänellä on ollut suuri riski menehtyä oikeastaan milloin vain. Ilman heinäkuun ensimmäisen päivän ravitreeneissä tapahtunutta kolarointia ja murtumavammojen yhteydessä tehtyjä kehon kuvauksia sydänvikaa ei olisi löydetty. Tässä tapauksessa, jos missä, voidaan sanoa, että onni onnettomuudessa.

Ravikuningas Evartilla myös hengenlähtö lähellä

Antti on valmentanut ravinkuninkaiksi Jokivarren Kunkun vuonna 2015 ja Evartin kahdesti peräkkäin, vuosina 2020 ja 2021. Evartin voitto oli tänä vuonna kaukana itsestään selvästä, sillä se oli menehtyä vakaviin suolisto-ongelmiin alkuvuodesta. Se tekikin kaikkien yllätykseksi uskomattoman nopean paluun raviratojen tähdeksi ähkyleikkauksen jälkeen.

”Kyllä Evartin paluu oli yllätys kuitenkin meille kaikille. Talvella jo ehdimme puhua, että tärkeintä on Evartin toipuminen – että se saa ottaa rennosti ja herkutella porkkanoilla ja viettää eläkepäiviä, jos sikseen tulee. Mutta niin vain sen kunto lähti keväällä kohenemaan ja intoa juoksemiseen löytyi entiseen malliin. Ihmeellinen hevonen se kyllä on”, toteaa Antti valmennettavastaan.

BEMER®-terapia ollut käytössä kesäkuun lopulta hyvin kokemuksin

Vitter – ravikuningas 2016 ja nopein suomenhevonen

Hevosten hyvinvointi on ykkösasia Ojanperän valmennustallilla ja niinpä myös BEMER®-terapia löysi tiensä sinne juhannuksen jälkeen. Tallilta löytyy kaikkiaan 33 hevosta, joukossa myös muita tähtijuoksijoita, kuten Mas Champ, Jokivarren Kunkku, Vitter ja Josveis. Niistä kymmenen, mukaan lukien Evartti, Mas Champ, Kunkku ja Vitter, ovat saaneet terapiaa lähes päivittäin.

”Aika nopeasti hoidosta tuli positiivinen olo. Huomattiin, että hevosten elimistö alkaa pelata, kun ne virtsaavat heti hoidon jälkeen. Jalkojen nestekierto on parantunut niillä, joilla on ollut helposti turvotusta. Ne myös rentoutuvat hoidon aikana”, kertaa Antti huomioitaan. Lihaksetkin toimivat kuulemma paremmin.

Fysikaalisen BEMER®-terapian käyttöön on jo muodostunut tietyt rutiinit. Sitä käytetään erityisesti ennen treeniä ja hevosten vapaapäivinäkin ennen vesimatolla juoksuttamista.

”Nyt kokeilemme hoitoa hankosidevammaan. Mielenkiinnolla odotamme tuloksia.”

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta niin ihmisillä kuin hevosillakin. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita. Tämän seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena keholla on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hevosen reagointi hoitoon on usein helppoa huomata

Hevosen ilmeistä ja eleistä sekä liikkumisesta hoidon vaikutus näkyy aika nopeastikin. Etenkin lyhyempiä hoito-ohjelmia käytettäessä hevoset usein rentoutuvat silminnähden: ne alkavat esimerkiksi haukotella tai niiden silmäluomet alkavat painua kiinni ja kaula ojentua alas. Moni hevosenomistaja huomaa, että hevonen sekä nauttii että hyötyy hoidosta monilla tavoilla.

Lämmin kiitos Antille haastattelusta ja mitä parhainta terveyttä jatkoon niin valmentajalle itselleen kuin valmennettavilleenkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *