Kiukaisissa asusteleva Eija Pämppi on aina ollut kova liikkumaan, mutta maaliskuussa 2018 liikkumiseen tuli stoppi, kun hän kaatui retkiluistimilla ja reisiluu murtui. Itse murtuma parani hyvin, mutta jalan kuntoutus kipeytti reisilihaksen niin, että jalalle ei lopulta voinut laittaa painoa.

Viimeisen kolmen kuukauden aikana kivut ovat lähteneet helpottamaan ja Eija on taas päässyt mielipuuhiinsa, marjastamaan, sienestämään ja uimaan.  ”Ennen lannistuin, että ei tästä mitään tule, kun yritin kävellä. Nyt luotan, että kipu häviää ja annan mennä vaan. Mielikin on paljon parempi”, hymyilee 68-vuotias Eija.

Murtuman jälkeinen kuntoutus taisi olla liian rivakkaa

Eija kertoo, että hänellä on aina ollut taipumusta liikkua vähän turhankin paljon ja rivakasti, kroppaa säästelemättä. Niin taisi käydä oikean jalan reisiluun murtumankin jälkeen, kun hän yritti voimistaa jalan lihaksia liikkumalla monipuolisesti. Kun murtuma tapahtui maaliskuussa 2018, pääsi Eija elokuussa tanssimaan, joten murtuma oli sinänsä parantunut hyvin. ”Voimistin loppukesän jalkaani kovasti liikkumalla, myös uimalla ja kiipeilemällä kallioilla, mutta unohdin venyttelyn ja hierontakin olisi ehkä ollut paikallaan, kun jalan voimistus alkoi vähitellen kerätä kipua reisilihakseen”, tuumii Eija.

Lopulta reisi oli niin kipeä, että jalalle ei kärsinyt laittaa painoa yhtään. ”Meni puolisen vuotta, että pääsin kävelemään vain kepeillä kotona. Seuraavana keväänä alkoi sen verran helpottaa, että pääsin keppien kanssa myös pihaan köpöttelemään, mutta kipeä reisi oli”, Eija muistelee. Kipulääkkeitä ja lihasrelaksantteja kului paljon, mutta vaiva vain jatkui.

BEMER®-terapia käyttöön elokuussa 2021

Eija pääsi kokeilemaan BEMER-hoitoa jo 1,5 vuotta sitten, jolloin hänellä oli laitteisto koekäytössä 8 viikkoa. Hän huomasi tuona aikana, että hoito tuntui hyvältä ja kivut lieventyivät. Hinta tuntui kuitenkin sellaiselta, että laitetta ei silloin omaksi hankittu.

”Pari viikkoa laitteen palautuksen jälkeen kivut taas yltyivät ja oikeastaan silloin vasta täysin vakuutuin, että kyllä se oli nimenomaan BEMER-hoidon ansiota, eikä sattumaa, että kivut olivat sen käytön aikana helpottaneet. Laitteen hankinta jäi mieleen.”

Lopulta Eija hankki laitteen viime elokuussa eli käyttökuukausia on takana nyt haastattelun aikaan reilut kolme. Pariin ensimmäiseen viikkoon hoito ei tuntunut juuri miltään, paitsi että kivikova reisi tuntui ehkä hiukan pehmeämmältä. Sen jälkeen alkoi tapahtua. ”Reiden kivut voimistuivat niin, että vedet silmissä otin hoitoa ehkä noin kolmen päivän ajan. Ajattelin kuitenkin, että jos noin kipeää tekee, niin jotakin siellä reidessä tapahtuu ja jatkoin sinnikkäästi.”

Sinnikkyydestä oli hyötyä

Kolmen piinapäivän jälkeen kivun kesto alkoi lyhentyä, ja sen voimakkuus laantua. Neljännellä käyttöviikolla olo alkoi helpottua, kun kivut tuntuivat lientyvän päivä päivältä ja sen alkoi huomata jo liikkumisessakin. ”Pystyin vähitellen aloittamaan liikkumisen, mikä tuntui aivan ihmeelliseltä! Pääsin marjametsäänkin viimeisillä mustikoilla ja innostuin myös lähtemään sienimetsään”, hymyilee Eija.

Alkuun metsässä samoilun tuloksena oli kova parin päivän jalkasärky ja eräällä pidemmällä sienireissulla alkoi myös hervoton jalkojen tärinä. ”Nyt näin ei enää ole käynyt viimeiseen neljään viikkoon. Pientä särkyä kyllä tulee, mutta kun otan BEMERiä kotiin tultua, on säryt jo illaksi poissa”, Eija iloitsee.

 Kylmään veteenkin pääsee taas

Aivan viimeaikaisia uutisia on myös se, että Eija on päässyt taas uimaan kolmena viimeisenä viikkona. Hän on aiempina vuosina käynyt miehensä kanssa avannossa, mutta jalkasäryn vuoksi ei enää kahteen viimeiseen vuoteen. ”Kävin ensimmäisen kerran tauon jälkeen uimassa sunnuntaina 31.10. ja sen jälkeen jo kolmasti. Jalkaa alkoi kyllä särkeä sitten yöllä, mutta nyt sekin on vähenemään päin.”

Eija on myös huomannut silmiensä kirkastuneen, eivätkä ne rähmi ja kutise aamulla kuten ennen. Kipulääkkeitä hän ei enää ole tarvinnut kuin uimisen jälkeen, joten niiden vähentäminenkin on parantanut yleisvointia. Levottomat jalat ovat vaivanneet Eijaa nuoresta asti ja vaivaavat edelleen, mutta vain parina yönä kuukaudessa.

”Mieli on parempi, kun voin luottaa liikkumiseen ja BEMER-terapian tehoon”

”Terveys on kullanarvoinen asia ja sen tajuaa oikeastaan vasta, kun sen menettää. On mahtava tunne, kun sen saa takaisin! Pystyn taas olemaan koko päivän jaloillani, eikä jalkojen tähden tarvitse istua tai maata. Olen kyllä todella onnellinen, miten asiat kääntyivät!” Eija odottaa myös lempipuuhaansa eli lumitöitä innolla. ”Lunta saisi nyt sataa oikein kunnolla!”, hän toivoo. Eijan siskokin mainitsi, että Eija on nyt kuin eri ihminen, iloinen ja jaksavainen.

BEMER-hoitoa on kokeillut myös Eijan mies, joka nauttii hoidon lämmittävästä ja rentouttavasta vaikutuksesta. Öisin herättelevään olkapääkipuunkin siitä on hänelle apua. Myös muu perhe on käynyt hoitoa ottamassa ja saanut hyviä tuloksia. ”Meidän perhe on saanut hoidosta valtavan avun! Olen todella kiitollinen, että tällainen hoito on keksitty ihmisten avuksi”, lopettaa Eija.

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa. Vamma-alueilla parantunut nestevirtaus laskee turvotusta.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Lämpimät kiitokset Eijalle haastattelusta ja hyvää terveyttä myös jatkoon!

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *