Muutosten vuosi 2018

Vuoden 2017 pika-aitojen Suomen mestarin Lotta Haralan viime vuosi kului monenlaisten muutosten merkeissä. Koska tähtäimessä on Tokion Olympialaiset ja vuoden 2018 tulostaso ei tyydyttänyt, hän vaihtoi valmentajaansa, uudisti taustatiiminsä sekä muutti Helsinkiin Tampereelta, jossa oli lähes koko ikänsä asunut. Henkistä kapasiteettia isojen muutosten keskellä kysyttiin, joten aivan kevyt ei viime vuosi Lotalle ollut.

Vuoden 2020 Olympialaisia ajatellen kaikki on nyt satsattu urheiluun ja ammattimaiseen treenaamiseen. Myös ravinto ja lepo on optimoitu. Uuteen treeniarkeen hän suhtautuu nyt luottavaisin mielin – kunhan vain selkä saadaan kuntoon.

Leikkauksesta kuntoutumista

Kun arki ja valmennuskuviot oli saatu uusille uomilleen, alkoi Lotan selkä vaivata viime talvena entistä pahemmin.  Siitä seurasi vasemman jalan tehontuotannon ja hermotuksen ongelmia, joten jotakin asialle oli tehtävä. Syyksi löytyi hermoa painava selkäydinkanavan arpikudos, joka päätettiin poistaa leikkaamalla.

Vuoden 2020 Olympialaisten vuoksi leikkaus oli tehtävä hyvissä ajoin, jotta selkä ehtii toipua ja Lotta ehtii päästä takaisin huippukuntoon.  Henkistä venymistä ja stressinsietokykyä vaadittiin taas.

Helmikuussa tehdystä leikkauksesta on nyt 16 viikkoa

Kuntoutus on sujunut todella nopeasti. Heti leikkausta seuraavina päivinä aloitettiin hermotusharjoitukset ja harjoitteita on lisätty aina paranemisen edentymisen mukaan, rajoja kohti pyrkien.  Nyt Lotta on ollut jo pari viikkoa kivuton ja päässyt tekemään lajiharjoitteluakin. Paraneminen on ollut todella vauhdikasta – niinkuin pika-aiturille sopiikin.

Tässä kuntoutuksen tehostamisessa BEMER-terapia on ollut tiiviisti mukana fysioterapian ja lihashuollon ohella. Lotta ottaa BEMER-hoidon perusohjelmat aamuin ja illoin sekä lisäksi paikallishoitoa leikatulle selälle kolme kertaa päivässä.

”On vaikea täsmällisesti sanoa, mikä osuus BEMER-hoidolla on parantumisessa ollut, mutta joka tapauksessa parantuminen on ollut todella nopeaa”, toteaa Lotta tyytyväisenä.

Hyvä mikroverenkierto ja kudosaineenvaihdunta vähentää kipua ja nopeuttaa paranemista

BEMER-hoito on fysikaalista verisuoniterapiaa, joka parantaa heikentynyttä verenkiertoa mikroverisuonistossa, jonka piiriin kuuluu 74 % kaikista verisuonistamme. BEMER-terapian vaikutus ulottuu kehon pinnalta aina sisäelimiin asti.

Hyvä mikroverenkierto on perusedellytys solujen tehokkaalle aineenvaihdunnalle ja se tukee näin kudosten, mm. luuston, lihasten ja ihon, paranemisprosesseja. Kun solut ja niistä muodostuvat kudokset saavat veren mukana tarvitsemansa hapen ja ravinteet sekä pystyvät tehokkaasti poistamaan aineenvaihduntatuotteet, kuten vaikkapa hiilidioksidin ja maitohapon, kivut lievittyvät ja vammojen parantuminen sekä rasituksesta palautuminen on nopeampaa.

Lämmin kiitos haastattelusta Lotalle ja onnea kaudelle 2019!

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *