Säännöllinen hoito on valttia

Pia Larsen on ollut BEMER-terapian käyttäjänä jo vuodesta 2012. Pia ja Pekka Larsenien 17 hevosta hoidetaan säännöllisesti BEMER-laitteilla ja kokemukset ovat olleet hienoja, sekä hevosilla että ihmisillä.

”Sain omaan hankalaan selkäkipuuni nopeasti avun BEMER-hoidosta. Olen loukannut selkäni pahasti ratsastusonnettomuudessa, jonka jälkeen kävely on aamuisin onnistunut vain kulkemalla kumarassa.

Ratsastusonnettomuuden jäykistämä selkä suoristui

”Jäin onnettomuudessa hevosen alle ja selkä loukkaantui. Nukkuminenkin oli vaikeaa, sillä selässä tuntui viiltäviä kipuja. Aamuisin selän suoristaminen oli työn takana ja jouduin syömään kipulääkkeitä. Säännöllisen BEMER-hoidon jälkeen selän kipuilu loppui ja se suoristui aamuisin jälleen normaalisti. Kipulääkkeitä en ole enää joutunut syömään. Nyt pystyn taas ratsastamaankin”, Pia Larsen kertoo.

Pian ennen aina kylmät kädet ja jalat ovat nykyisin lämpimät, mikä kertoo ääreisverenkierron paranemisesta. Larsenit ovat huomanneet, että BEMER-hoidon säännöllinen käyttö on erityisen tärkeää. Pari viikkoa matkoilla ilman fysikaalista BEMER-terapiaa aiheutti kipujen palaamisen loman loppuaikana.

”Nykyisin laite on aina mukana matkoilla. Laukkuun löytyy tilaa BEMER-laitteen verran. Mieluummin jätän vaikkapa parit kengät pois sen tieltä”, Pia nauraa.

Hevosilla on usein erilaisia vaivoja, joiden hoitoon BEMER on osoittautunut erinomaiseksi apuvälineeksi. Hevosemme saavat jatkuvasti BEMER-hoitoa, koska tulokset ovat olleet niin hyviä”, Pia Larsen kuvailee.

Moniongelmainen hevonen voi nyt hyvin

”Sain hoidettavakseni hevosen, jolla oli infektiokierre, silmätulehduksia ja takajalassa jatkuvaa, kroonista turvotusta sekä paha märkivä haava. Hevosella oli antibioottikuuri käynnissä ja päätin tukea lääkehoitoa BEMER-hoidolla”, Pia sanoo.

”Hevosella oli lääkärien mukaan aineenvaihdunnallinen ongelma, josta jalan turvotus johtui. Sitä ei kuulemma voitaisi parantaa millään. Lisäksi hevosella oli keskellä selkää rasvapatteja, joista yksi oli puhjennut ja aiheuttanut suuren tulehtuneen haavauman selkään” Pia kuvailee.

Haavaa Pia hoiti BEMER-hoitoalustalla ja sykkivällä punavalolla. Jo kolme hoitokertaa antoi tuloksia tämän hevosen kohdalla. Haavauma parani viikossa niin, että hevoselle voitiin laittaa satula selkään ja sillä voitiin taas ratsastaa.

”Visvainen ja tulehtunut haava parani nopeasti. Annoin hevoselle täsmähoitoa selän haavaan ja turvonneeseen takajalkaan. Jalan turvotus laski vain parissa päivässä, eikä ole sen jälkeen enää turvonnut uudestaan, koska hoitoa annetaan säännöllisesti”, Pia selostaa.

“Myös jotkut ratsastajistamme ovat saaneet apua pieniin vammoihinsa tästä terapiasta”, Pia Larssen toteaa.

Fysikaalinen BEMER-terapia on sekä ihmisille että eläimille käytettävä tehokas tukihoitomuoto, joka parantaa verenvirtausta pienimmissä verisuonissa. Hevosille on oma BEMER Horse Set-laite, jossa on niiden elimistölle suunnitellut ohjelmat ja signaali. 

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *