Esidiabetes ja T2 diabetes ovat yhteydessä heikentyneeseen mikroverenkiertoon. (The Maastricht Study)

Tyypin 2 diabeteksen yhteydessä sydän- ja verisuonitautien kohonnut riski on jo hyvin tunnettu yhdistelmä. Suurten valtimoiden toimintahäiriöit ovat osasyynä kohonneeseen riskiin. Näitä häiriöitä on jo olemassa diabeteksen esivaiheen aikana.

Miten mikroverenkierron häiriöt vaikuttavat tähän asiaan?

Mikroverenkierron tutkimus on erittäin kiinnostava alue lääketieteessä ja mikroverenkierron merkitys on nyt vasta kunnolla avautumassa eri kroonisten sairauksien taustalla.  Onko myös mikroverenkierron toimintahäiriö samanlainen ilmiö kuin ongelma suurissa valtimoissa? Sen vuoksi tutkimuksessa testattiin hypoteesi, jonka mukaan mikroverenkierron toimintahäiriö on olemassa jo esidiabeteksessa ja esiintyy vaikeampana tyypin 2 diabeteksessä.

Tutkimuksessa verrattiin mikroverenkierron toimintaa henkilöillä, joilla on esidiabetes tai tyypin 2 diabetes ja kohonneet veren sokeriarvot. Tutkittavia oli 2213 henkilöä yhteensä molemista ryhmistä. Osallistujien mikroverenkiertoa tutkittiin silmien verkkokalvoissa ja ihossa.

Tutkimuksen mukaan yhteys mikroverenkierron häiriöihin on ilmeinen.

Esidiabetes, T2 diabetes ja korkea verensokeri liittyivät tutkimuksen mukaan heikentyneeseen mikroverenkierron toimintaan verkkokalvossa ja ihossa. Nämä havainnot tukevat käsitystä siitä, että mikroverenkierron toimintahäiriö edeltää tyypin 2 diabetekseen liittyvien sydänsairauksien kehittymistä ja muita komplikaatioita, joilla voi olla osittain mikrovaskulaarinen alkuperä (esim. sydämen vajaatoiminta).

Tutkimus osoittaa lisäksi, että veren sokeriarvot ovat sidoksissa mikroverenkierron toimintahäiriöön.

Yhteenvetona voidaan siis sanoa näiden tietojen tukevan käsitystä siitä, että mikroverenkierron häiriöt yleistyvät ennen T2 diabeteksen diagnoosia. Verenvirtauksen häiriöt pienissä mikroverisuonissa voivat aiheuttaa liitännäissairauksia, jotka esiintyvät T2 diabeteksen yhteydessä ja esidiabeteksessä. Näitä sairauksia ovat esim. retinopatia, nefropatia, neuropatia, sydämen vajaatoiminta, aivohalvaus ja toimintakyvyn heikkeneminen.

Lähde: Ben M. Sörensen et al. Alla olevasta linkistä löydät tutkimuksen.

https://doi.org/10.1161/CIRCULATIONAHA.116.023446

Miten tukea hyvää mikroverenkiertoa?

Riittävä palautuminen, hyvä uni, sopiva liikunta ja terveellinen ravinto ovat tietenkin terveyden peruspilareita. Näiden lisäksi on mahdollista käyttää kohdennetua terapiaa, joka vaikuttaa mikroverisuonistoon tukien sen luonnollista toimintaa. Fysikaalinen BEMER verisuoniterapia on lääketieteellisenä laitteena sertifioitu, kohdennettu terapia mikroverenkierron häiriöihin ja sitä käytetään tukemaan paranemista sekä ennaltaehkäisemään häiriöitä mikroverenkierrossa. Terapialla ei ole todettu haitallisia sivuvaikutuksia ja se soveltuu kotikäyttöön. www.bemernordic.com

6 Comments

  1. Hei. Onko tutkimustuloksia siitä, miten Bemer-hoito on vaikuttanut matalapaineglaukooman muutoksiin? Minulla todettiin 6 vuotta sitten kyseinen tauti, ja sitä on seurattu senjälkeen vuoden välein. Nyt tuli ilmoitus, että seuranta voidaan lopettaa koska muutoksia huonompaan suuntaan ei ole tapahtunut. En tiedä onko tauti kokonaan kadonnut vai pysynyt entisellään, siitä en saanut tietoa. Koko tämän 6 vuoden ajan olen ottanut Bemer- hoitoa 2-3 kertaa viikossa.

  2. Hei! Aivan loistavaa, että olet saanut hyvän hoitovasteen. Tästä meillä ei ole tutkimusjulkaisua. Raportoituja tapauksia silmän makulan rappeumaan saaduista hoitovasteista on useita.

  3. Olen käyttänyt Bemerlaitteen vuodesta 2010 säännöllisesti, mutta todennäköisesti virheellisesti, kun sepelvaltimon on tukossa ja sydän vajaatoiminta. Samassa rytäkässä todettiin T2 diabetes. Miten mikroverenkiertoa elvytetetään oikeaoppisesti ja ennaltaehkäisevästi?

  4. Kiitos viestistäsi.
    Isojen suonien tukoksia joudutaan avaamaan leikkauksilla. BEMERin vaikutus mikroverenkiertoon tukee mahdolisimman hyvää verenvirtausta pienimmissä verisuonissa sekä veren hyvää jakautumista kudosten tarpeen mukaisesti. Missä määrin elimistö pystyy korjaamaan jo siellä syntyneitä isoja ongelmia? T2 diabetekseen liittyy monia liitännäissairauksia, joita toivottavasti voidaan ennaltaehkäistä tai lievittää BEMER-terapian avulla stimulopimalla mikroverenkiertoa sekä tietysti myös terveellisillä elintavoilla.
    Säännöllinen hoito perusohjelmilla aamuin illoin, paikallishoidot tarpeen mukaan sekä uniohjelma antavat yhdessä parhaan mahdollisen hoitovasteen.
    BEMER tukee kehon omia korjaavia prosesseja paremman mikroverenkierron kautta.

  5. HEI! Olen käyttänyt bemeriä kohta vuoden. Alkuun sain perusinsuliinia laskettua 12 : 4:ään. Nyt olen joutunut ottamaan vähän takaisinpäin. Hoidon aloittamisen jälkeen alkoi illalla 20 – 20.30: n jälkeen sokerit laskea niin että piti jättää iltatapahtumia pois. Yöllä joudun kuitenkin pistämään, muuten sokerit nousee aamuun mennessä. Sokerit laskee ja nousee herkästi ja alhaiset sokerit voi aiheuttaa myös aivoihin. Itselläni on hidas alkuinen ykköstyypin diabetes ja lievä epilepsia jossa kohtaukset pieniä ( poissaolokohtauksia) ei pakkoliikkeitä eikä kaatumisia ja kohtauksia ei ole usein. Hoitoa olen ottanut vain kerran päivässä. Uniohjelmaa en ole arvannut kokeilla yöllisen sokerien takia . Ne kun voi myös laskea. Heräilen muutamia kertoja yöllä. Voiko näillä olla yhteyttä ja onko muilla samantapaisia kokemuksia? Ensi viikolla pitäisi alkaa kokeilla uutta insuliinia. Sokerit tuntuu väliin päässä.

  6. Hei Satu!
    Kiitos viestistäsi. Otathan yhteyttä hoitoneuvontaamme. Heli vastaa ma-ke klo 9-15 numerosta 020-743 9074.
    Terveisin. Merja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *