Haastattelussa keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ja hänen managerinsa Tero Heiska sekä syöksylaskija Kia Emilia Hakala.

Tero Pitkämäki sai vuonna 2011 pahan pakaravamman, joka uhkasi kilpauraa. Spesialistit suosittivat leikkausta.

”Kun tieto tuli julkisuuteen, sain lukuisia hoitoehdotuksia monelta taholta. En juurikaan syttynyt niihin. Olen opiskellut fysiologiaa ja anatomiaa, joten mietin tarkkaan urheilijan kehoon toimivia hoitoja. Sain sitten tutulta suosituksia BEMER-hoidosta ja päätin, että lähdemme kokeilemaan laitetta Teron vammaan”, Pitkämäen manageri ja ammatiltaan liikunnanopettaja Tero Heiska kertoo.

Pitkämäen vamma oli magneettikuvattu ja oltiin varmoja, että leikkaus on väistämätön. Kyseessä oli repeämä tai rasitusmurtuma. Yllättäen vamma alkoi kuitenkin parantua BEMER-hoidolla. Jo parin viikon käytön jälkeen urheilija pystyi käyttämään lihaksiaan ja kivut hävisivät. Tämä vakuutti sekä Pitkämäen että Heiskan BEMER-hoidon säännöllisiksi käyttäjiksi.

”Tero Pitkämäki käyttää päivittäin laitetta. Todella hankalan leikkauksen välttämisen lisäksi muidenkin vammojen ja pienten leikkausten paranemista on edistetty hyvin. Näin harjoittelu on ollut tehokasta ja kilpailukunto säilytetty eri tilanteissa. Lisäksi loukkaantumisten ennaltaehkäisyyn ja palautumiseen olemme saaneet valtavasti apua”, Heiska kuvailee.

Kia Emilia Hakala, syöksylaskun Suomen mestari 2016 ja 2017, on todennut myös fysikaalisen BEMER-terapian hyödyt.

copyright Studio Heidi K. 2017

Nuoren urheilijan on arjessaan suoriuduttava harjoittelun lisäksi koulun tuomista velvoitteista. Kia Emilian laji vaatii kovaa lihaskuntoharjoittelua ja siitä palautumista. Kaiken lisäksi koulutyöt voivat myös tuoda paineita, joten unen laadulla on merkittävä vaikutus. Kia Emilian yöunet alkoivat lyhentyä usealla tunnilla ja se ei mitenkään riitä palautumiseen.

Haastattelussa sekä Tero että Kia Emilia totesivat huonon palautumisen seurauksena ylikunnon riskin olevan suuri ja kun siihen tilaan joutuu, onkin kausi pilalla. Ylikunnosta toipuminen kestää pitkään.

Nuoren urheilijan kohdalla hyvä unen laatu, palautumisen tehostuminen ja urheiluvammojen välttäminen saavat käyttämään terapiaa säännöllisesti.

Tero Pitkämäki on huomannut terapian hyödyt jo kuuden vuoden ajan.

“Mitä enemmän ikää urheilijalla on, sen suuremmat haasteet on riittävässä palautumisessa. Tässä iässä tuntuu, että fysikaalinen verisuoniterapia on ehdoton apu kilpaurallani. Immuunijärjestelmän hyvä toiminta pitää myös flunssat loitolla. Pienten lasten isänä on mukava vetäytyä hetkeksi hoitoon lataamaan akkuja. Pienillä pojilla on nimittäin tuplaten enemmän energiaa kuin minulla” Tero toteaa hymyssä suin.

Solujen hyvinvointi ratkaisee

BEMER-hoito eli fysikaalinen verisuoniterapia tehostaa hapen ja ravintoaineiden kuljetusta soluille ja myös parantaa laskimoverenkierron virtausta ja tehostaa kuona-aineiden, maitohappojen ja toksiinien poistumista.

Urheilijalle on ratkaisevaa miten hyvin energiatuotanto, hapenottokyky, immuunijärjestelmä, ravintoaineiden kuljetus soluille ja varsinkin rankasta harjoittelusta palautuminen toimii. Kudosaineenvaihdunta tapahtuu mikroverenkierron pienimpien suonien kautta. Mikroverisuonet kattavat 74 % kehon verisuonistosta. Loput 26% on isojen laskimoiden ja valtimoiden osuus. Fysikaalinen verisuoniterapia BEMER parantaa verenvirtausta mikroverisuonistossa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *