Suurin terveysongelma eli krooniset sairaudet, liittyvät ratkaisevasti pienten verisuonten toimintaan. Yhteiskunnallisesti valtavaan terveysongelmaan on löydettävä uusia ratkaisuja. Korkeatasoisen tieteellisen työryhmän julkaisu löytyy Journal of the American Heart Association -julkaisusta (DOI:10.1161/JAHA.116.004389). Työryhmään kuuluu USA:n yliopistojen lääketieteellisten tiedekuntien edustajat sekä eri potilasjärjestöjen lääketieteelliset asiantuntijat (National Institutes of Health).

Kuvaava nimi – pienten verisuonten sairaudet – kertoo sen, että sairaudet alkavat kehittymään tai niihin liittyy mikroverenkierron häiriöt.

Julkaisu on historiallinen käännekohta. 

Vihdoinkin on herätty siihen todellisuuteen, että sairauksien hoidossa sekä niiden ennaltaehkäisyssä pitää löytyä keinoja parantaa verenvirtausta mikroverenkierrossa. Potilaat eivät parane ja elämänlaatu heikkenee. Kustannukset ovat yhteiskunnalle kestämättömät puhumattakaan ihmisen henkilökohtaisesta kärsimyksestä.

Verisuonistoa

Mikä mikroverenkierto?

Valtavan tiivis ja monimutkainen pienten suonien verkosto kattaa koko elimistön ja yhteinen rakenteellinen osa pienille verisuonille ja lymfasuonille on endoteeli, joka verhoaa niiden sisäpintaa. Endoteeli on kuin valtava mosaiikki ja sitä voidaan pitää yhtenä elimenä. Se kontrolloi mm. kudosaineenvaihduntaa, ravinteiden kuljetusta, signalointia ja immuunijärjestelmän toimintoja sekä arteriolien rytmiä.

Pienten verisuonten seinämien rytminen supistuminen ja laajeneminen (vasomotion) on kriittistä tehokkaalle veren kulkeutumiselle mikroverenkierrossa. Tämä rytmi on säätelyjärjestelmä, jonka tehtävänä on vastata kudosten aineenvaihdunnan tarpeisiin, esimerkiksi solujen optimaaliseen hapen saantiin.

Mistä sairaudet alkavat kehittymään?

Häiriöt verenvirtauksessa pienimmissä verisuonissamme aiheuttavat tai pahentavat sellaisia tiloja kuin diabetes, korkea verenpaine, sydän- ja verisuonitaudit, aivohalvaus, aivoverenvuodot, dementia, aivojen valkean aineen muutokset sekä kognitiiviset häiriöt, todetaan tässä julkaisussa.

Heikko verenvirtaus johtaa tulehduksellisiin tiloihin, jotka ovat yhteydessä tulehduksellisiin kroonisiin sairauksiin. Sellaiset tilat, jotka liittyvät hormoonien toimintaan ja verenkiertohäiriöihin ovat mm. raskausmyrkytys, vaihdevuosioireet ja erektiohäiriöt.

Mitä voidaan tehdä?

Tärkeimmät tieteelliset prioriteetit julkaisun mukaan ovat kehittää mm. diagnostiikkaa, tutkimusta ja uusia innovaatioita, jotta pystytään parantamaan potilaan ennustettavuutta ja ennaltaehkäistä sairauksia sekä tukea toipumista.

BEMER-terapia ei ole enää ihan uusi innovaatio.

Fysikaalinen verisuoniterapia BEMER

BEMER on määrätietoisesti osallistunut mikroverenkierrosta tehtäviin tutkimuksiin ja kehittänyt terapian tehokkuutta pienimpien suonien toimintahäiriöön lähes 20 vuotta. Tuloksena on nyt käytössä erittäin tehokas fysikaalinen vaikuttaja, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä toimintaa ja tehostaa verenvirtausta jopa 30 %, ilman haitallisia sivuvaikutuksia. Terapia on turvallinen ja soveltuu kotikäyttöön.

BEMER on käytössä mm. NASAlla uuden avaruuspuvun kehityksessä. Tavoitteena on parantaa astronauttien verenkiertoa kun he ovat avaruudessa, sekä tukea palautumista avaruuslennoista. Hyvä hoito siis myös maanpinnalla oleville!

Lataa julkaisu tästä.

 

 

 

3 Comments

  1. DOI:10.1161/JAHA.116.004389 tunnuksella löytyy tai kirjoituksen alla olevasta linkistä.

  2. Kirjoituksen alla oleva linkki ei löydä mihinkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *