kristiina_makelaIMG_4100

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä aloitti BEMER-hoidon käytön 1,5 vuotta sitten Teneriffan harjoitusleirillä. Siitä lähtien tämä huippu-urheilija on käyttänyt hoitoa päivittäin.

”Hoito on antanut minulle todella hyviä kokemuksia. Perusharjoittelussa huomasin pian käytön aloitettuani palautuvani paljon nopeammin. Jaksan treenata enemmän ja voin tehdä useita harjoituksia peräkkäin”, Kristiina Mäkelä kertoo.

Kolmiloikkaajan takareisi saattaa silloin tällöin mennä jumiin.

Toipuminen jumista kestää Kristiinalla yleensä noin 3 päivää. ”Jokin aika sitten takareisi meni jumiin ja kahden päivän päästä oli tulossa kilpailu. Otin täsmähoitoa Bemerillä ja jalka oli vuorokaudessa kunnossa. Tämä pelasti kilpailuni!”, Kristiina iloitsee.

Toinenkin merkittävä toipuminen oli ennen Pekingin 2015 MM-kisoja.

“Harjoituksessa paino putosi jalalleni kolme päivää ennen kilpailua. Sillä kertaa mukanani ei ollut täsmähoitolaitetta, vaan lainasin sen Terolta. Hoidin jalkaa useita kertoja päivässä ja pääsin kilpailemaan.”

”Urheilijalle sattuu ja tapahtuu. Kerran loukkasin leirillä myös käteni. Heittelimme kuntopalloa ja tein saksipotkun, jolloin putosin kämmenelleni. Käteen tuli paha haava. Silloin sain haavan parannettua todella nopeasti ottamalla lisäksi BEMER-valohoitoa.

B.LIGHT -hoitoyksikkö täydentää BEMER-terapiaa ihosairauksissa, haavojen hoidossa sekä kosmeettisessa käytössä. Hoitoyksikön punainen valo on fotobiologisesti erittäin tehokas. Se vahvistaa iho- ja sidekudossolujen runsaasti energiaa vaativia yhteyksiä. Valohoito on erityisen sopiva käytettäväksi täydentävänä hoitona iho-ongelmiin.

A pool in winter with snow.

Kristiina Mäkelä havaitsi mikroverenkierron tehostumisen myös kylmänsietokykyyn liittyvissä tilanteissa.

”Menemme treenien jälkeen usein kylmäaltaaseen. Se oli minulle ennen vaikeaa, sillä ääreisverenkiertoni oli huono ja kylmä vesi tuntui viiltävältä. Nyt verenkiertoni on parantunut niin paljon, että kylmäaltaaseen meno tuntuu jo siedettävältä”, Kristiina toteaa.

Urheilijan arkeen kuuluvat erilaiset vammat ja loukkaantumiset. Kristiina on käyttänyt BEMER-täsmähoitoa myös treeneissä sattuneiden pienten onnettomuuksien aiheuttamien mustelmien ja turvotuksen hoitoon. Tulokset ovat näkyneet nopeasti, mikä on äärimmäisen tärkeää, kun kilpailut lähestyvät ja on oltava kunnossa.

athlete blueiStock_000017020554Small

Fysiatri Veli-Pekka Valkonen tekee paljon työtä kilpaurheilijoiden parissa.

Hän on havainnut, että venyttely ja riittävä uni jäävät kaikilla urheilevilla usein liian vähiin. Myöskin huono ravinto voi aiheuttaa aineenvaihdunnan stressitilan, jonka seurauksena tulokset heikkenevät.

Valkonen kertoo mikroverenkierron merkityksen havaitun jo 1200-luvulla. Anatomisesti mikroverenkierto on kiistaton, laaja kudosalue ihmisessä. Verenkierron seuranta ja tutkiminen on kuitenkin hankalaa.

Valkonen muistuttaa, että hapen pääsy verenkiertoon ja kudoksiin on keskeistä ihmisen terveydelle. Solut tarvitsevat elääkseen mikroverenkiertoa. Esimerkiksi kovasta lihastreenistä palautuu paremmin, kun mikroverenkiertoa stimuloidaan ja myös laskimovirtaus kuljettaa aineenvaihduntatuotteet ja maitohapot pois tehokkaammin.

Venyttely

BEMER-terapia tukee kehon omia itsesäätelymekanismeja ja vaikuttaa elimistön kykyyn korjata itse itseään, jolloin meillä on mahdollista voida kokonaisuudessaan paremmin. Se on myös immuunipuolustusjärjestelmää tukeva hoito, koska sen avulla valkosolujen toiminta paranee. Hoito vaikuttaa mikroverisuonten seinämiin parantaen verenvirtausta pienimmissä verisuonissa. Kaikki muut vaikutukset ovat seurausta siitä ja hoitovaste on näin ollen laaja. Mikroverenkierto vaikuttaa moneen asiaan ihmisen kehossa.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

2 Comments

  1. Hieno kuulla! Miten flunssasairaudet? Monesti stressitila aiheuttaa sen että juuri ennen kilpailuja saattaa yrittää pöpöt iskeä…onko huomattu siihen vaikutusta?

  2. Omasta puolestani voin vastata Katille, että itse en ole sairastanut flunssia kohta kolmeen vuoteen – “sattumoisin” Bemer on ollut minulla tuon ajan. Joskus kun olen ollut paljon tekemisissä flunssaisten ihmisten kanssa, saattaa olla päivä että aivastelen jonkun verran tai on “höntti olo” mutta siinä se. Itse olen siis huomannut että immuniteettisuojani on hyvin vahva. Lisäksi täytyy sanoa, että entisenä katkounisena ja stressin takia unettomuudesta kärsineenä olen nukkunut todella hyvin yöni, 7-9 tuntia heräilemättä ja tämä on minulle erittäin suuri asia. Puhumattakaan kaikista kivuista ja säryistä, joista suurin osa on jäänyt kokonaan pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *