haapalainensuutariIMG_2701

Tanssijat tietävät, miten vaativaa laji on keholle, kun sitä tekee ammattimaisesti.

BEMER Nordic ja Haapalainen Suutarijääskö Dance Studios tekivät yhteistyösopimuksen. Tanssijoilla on testattavanaan BEMER-laite mikroverenkierron aktivoimiseksi, jotta palautuminen harjoittelun tai mahdollisten urheiluvammojen jälkeen sujuisi nopeammin.

“Kollega suositteli minulle BEMER-hoitoa, kun sain polvivamman aiemmin. Nyt olen alkanut käyttämään hoitoa ja huomaan muutoksia jaksamisessa, ajatukset kulkevat paremmin, olen virkeämpi ja uni on sikeämpää”, Sirpa kertoo.

Hän käyttää BEMER-terapiaa ennen tanssisalille menoa saadakseen kehon ja lihakset toimimaan vetreämmin. Liikarasituksesta seuraa lihasjännitettä, johon Sirpa on todennut hoidon auttavan. Jalkaterät avautuvat paremmin ja palautuminen sujuu.

“Olen havainnut apua myös ruoansulatukseen, jota stressivatsa on vaikeuttanut”, Sirpa sanoo.

Tanssiparilla saattaa olla kuuden tunnin tanssisessioita, jos on jokin projekti käynnissä. Silloin erityisesti oikeanlainen ravinto, nukkuminen ja rentoutuminen ovat tärkeitä.

jukkasirpaIMG_1865

Työasuun kuuluu korkokengät.

“Korkokengissä työskentely on rankkaa alaselälle, nikamille ja pakaroille. Silloin BEMER-hoito on paikallaan auttamaan kehon palautumisessa ja rentoutumisessa. Myös oheisharjoitteet, kuten jooga ja baletti, suojaavat kehoa”, Sirpa kertoo.

Opettajat tekevät joskus jopa 10-14 oppituntia päivässä, jolloin kehonhuollon merkitys on todella iso.

“Olemme itse edelleen terveitä tanssijoita, koska huolto on meillä ollut kohdillaan. Tanssi on hyvinvointiasia, joka on koko kropalle ja mielelle hyväksi, kun myös kehonhuolto muistetaan. BEMER tukee myös kokonaisvaltaista hyvinvointia ja edistää itsestä huolta pitämistä, siksi se sopii myös meille tanssijoille.”

jukkasirpa2IMG_0791

Kepein askelin kohti uutta

Monilla parketeilla tunnettu ja arvostettu tanssipari Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen alkoivat viime keväänä valmistella omaa tanssikouluaan Helsinkiin. Haapalainen Suutarijääskö Dance Studios avattiin tanssin rytmein syyskuun alussa.

Opetukseen kuuluu paritansseja, 10 tanssin rytmit, latinalaiset, vakiot, lisämausteena kuubalaista tanssia ja argentiinalaista tangoa sekä salsaa. Sirpa ja Jukka opettavat myös tanssin opettajia. Toiveena onkin, että studiosta tulee myös ammattilaistanssijoiden kotoisa kohtaamispaikka.

jukkajasirpaIMG_2682 (2)

Tanssin ilosanomaa kaikille

“Haluamme, että studiollamme viihtyisivät kaikki vauvasta vaariin ja aloittelijoista ammattilaisiin. Meillä ei tarvitse kilpailla, jollei halua, vaan voi ottaa rennosti ja nauttia tanssin rytmeistä. Salimme on siinä mielessä koko perheen sali, että lapsille ja vanhemmille on samanaikaisesti sopivia tunteja”, Sirpa kuvailee.

“Kaikilla opettajillamme on tanssiopettajan diploma, eli opetus on tasokasta. Meillä käy myös ulkomaalaisia nimiä opettamassa ja tanssimassa. Tarjoamme mahdollisuuden kokeilla uudenlaisia lajeja kenelle tahansa. Erilaisia viikkotunteja voi käydä kokeilemassa ja valita myös rankkuustasoltaan itselle sopivimmat. Tanssi on hyvä keino unohtaa arjen huolet ja panostaa omaan hyvinvointiinsa”, Jukka ja Sirpa kuvailevat.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *