56-vuotiasta Sisko Heinoa ovat monenlaiset terveyshuolet vaivanneet erityisesti viimeiset kymmenen vuotta. Reilun ylipainon sekä omalla maatilalla tapahtuneen haaverin takia selkä, polvet sekä olkapäät ovat olleet huonossa kunnossa ja todella kipeät.

Mielikin on ollut maassa, kun ei ole pystynyt kunnolla liikkumaan. ”Maatalon töihin ja eläinten kanssa touhuamaan tottuneena olen periaatteessa kova tekemään töitä, joten paikoillaan olo on ottanut lujille”, kertoo Sisko.

Nyt suunta on kuitenkin ilahduttavasti ollut parempaan viimeiset pari, kolme kuukautta. ”Olen päässyt kävelykepeistä eroon ja traktorin rattiin”, hän hymyilee.

Nivelrikkokivut ja ylipaino vieneet liikuntakykyä

Sisko satutti selkänsä ja polvensa maatilan töissä vuonna 2010, kun nuori sonni tuuppasi Siskoa voimalla selkään ja Sisko sinkoutui kovalla vauhdilla eteenpäin. Ylipaino on myös tehnyt selälle ja polvien nivelille tehtävänsä. Molemmissa polvissa ja olkapäissä on paha nivelrikko. Niinpä Sisko joutui jäämään sairaseläkkeelle vuonna 2011.

”Kävelin keppien varassa, sen minkä pystyin. Tuolilla käytin koroketta, jotta pääsin siitä ylös. Elämä meni kyllä aika hankalaksi.”

Kolmiokipulääkkeitä Sisko söi kahta eri laatua vuosia, mutta kun niistäkään ei tuntunut kunnolla apua tulevan, ehdotti lääkäri kolmannen käyttöönottoa. Sille ei kuitenkaan lopulta ollut tarvetta.

Laihdutusyrityksiä Siskolla on takana useampia ja ihan hyvällä menestykselläkin, mutta paino on aina hiipunut valitettavasti takaisin. Tämän vuoden alussa paino nousi ennätyslukemiin.

Nopea laihtuminen

Sisko valmistautuu edessä olevaan lihavuusleikkaukseen ja on sen vuoksi ollut ravitsemusterapeutin ohjauksessa viimeiset pari kuukautta. Tulos onkin hämmästyttävän hyvä, sillä hän on lyhyessä ajassa laihtunut 30 kiloa.

”Ravitsemusterapeutti opetti minut syömään kunnon ruokaa ja noudattamaan ruoka-aikoja. Olen aiemmin kuitannut oikean ruoan napostelulla ja kahvin juomisella. Nälkä minulla ei aiemmin ollut koskaan, mutta nyt näläntunnettakin alkaa jo olla. Salaattiakin olen ohjeiden mukaan alkanut ruoan oheen lautaselle laittamaan”, toteaa Sisko tyytyväisenä. Muutos aiempiin ruokailutottumuksiin on aika iso, joten saavutus on kyllä todella hieno!

Fysikaalinen BEMER®-verisuoniterapia käyttöön uudelleen

Sisko kävi kipuryhmän kanssa BEMER®-esittelyssä Kouvolassa jo vuosia sitten ja innostui niin, että hankki silloin laitteen. ”Taisi olla vuosi 2013 tai 2014. Tunsin pientä kihelmöintiä juuri nivelrikkokohdissa, joten ajattelin, että jokin vaikutus laitteella on.”

Verenkierron merkitys terveydelle oli myös mielessä vuosien 2010 ja 2011 keuhkoveritulppien jälkeen, joten kotiin tultuaan hän totesi miehelleen, että tämän laitteen hän haluaa ja niinpä laite hankittiin.

”Käytin laitetta vuoden, pari, ja tunsin, että se helpotti oloani, mutta johtoja nakertavan koiranpennun tultua taloon laitoin laitteen komeroon talteen, jonne se valitettavasti unohtui pitkäksi aikaa. Muutamalle ystävälle sitä kyllä lainasin välillä.”

Siskolle tuli toinenkin koiranpentu vuosien varrella, mutta nyt kun molemmat koirat ovat jo aikuisia ja hyvätapaisia, tuli BEMER hänelle jälleen mieleen.

”Kivut olivat todella hankalia ja muistin, että onhan minulla BEMER, jota voisin taas kokeilla, nyt kun koiratkin ovat jo ihmisiksi.” Niinpä Sisko on jälleen käyttänyt hoitoa päivittäin muutaman kuukauden.

Tuolilta reippaasti ylös ja ilman keppejä kävelemään

”Minulla on paljon kevyempi olla ja liikkuminen on paljon helpompaa nyt. Pääsen tuolista ylös ilman koroketta, eikä tarvitse pelätä, ojentuuko polvet, enkä tarvitse enää keppiä kauppareissuilla”, kertoo Sisko olonsa kohenemisesta viimeisten kuukausien aikana. Myös oikean jalan paha turvotus on laskenut.

”Ja mikä parasta, kivut ja säryt ovat lievittyneet niin, etten ota enää kuin puolikkaan Paratabsin ennen nukkumaan menoa.

Kolmiolääkkeet olen voinut kokonaan lopettaa. Pääkin tuntuu selkeämmältä ja mieli kirkkaammalta. Mielialani on kohentunut hurjasti.”

Tulokset ovat kertakaikkisen hienoja! Vaikka laihtumisella on varmasti tärkeä osuutensa, on Sisko kuitenkin sitä mieltä, että myös BEMER-terapialla on ollut suuri rooli hänen vaivojensa lievittäjänä.

”Olen aiemminkin laihduttanut reippaasti, mutta voinnin koheneminen ei ole ollut yhtä hyvää kuin tällä kerralla. Etenkin kipujen näin hyvä lievittyminen on ollut minulle yllätys.”

”Harmi vain, että laite jäi useaksi vuodeksi kaappiin. Olen miettinyt, mikä olisi olo ollut, jos olisin sitä kaikki vuodet käyttänyt – mutta onneksi sen ymmärsin vihdoin kaapista kaivaa ulos. ”

Psoriasis myös talttunut

Vuosi sitten Siskon kylkeen sekä päänahkaan ilmestyi laajoja psoriasisläikkiä. Niihin määrättiin kortisonivoidetta, mutta se ei auttanut. Ikäväkseen hän joutui lopettamaan uimahallissa käynnin. ”Psoriasisläikätkin ovat nyt viimeisen parin kuukauden aikana ihmeekseni parantuneet ja olen päässyt taas uimaan.”

”BEMER on ollut pelastus”

Sisko on ollut todella tyytyväinen BEMER-hoidon vaikutuksiin itsellään: ”Se on antanut minulle tukea laihdutuksen ohella – ja laihduttamisessa, kun kivuttomampana pystyn taas liikkumaan. Ja mikä mukavinta, ajamaan traktoria, mikä on mielipuuhaani!”

”Ja kun on parempi olo, niin mielikin on nykyään paljon valoisampi”, Sisko hymyilee. ”Vaikka hoito ei tunnu välttämättä miltään, se tekee siitä huolimatta työtä koko ajan. Tuloksista sen tehon huomaa, joten sitä kannattaa kokeilla.”

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Kiitokset Siskolle haastattelusta ja mukavaa jatkoa syksylle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *