Nina Grönfors Paraisilta on 75-vuotias, eläkkeellä oleva biologi ja biokemisti, joka on tehnyt elämäntyöstään suuren osan ammattikorkeakoulun opettajana. ”Olen aina tykännyt olla ihmisten, ja nuorten, kanssa tekemisissä. Työni on ollut kovin mielenkiintoista ja se on pitänyt mielen virkeänä”, kertoo Nina. ”Edelleenkin on pyydetty luennoimaan, mutta olen kohteliaasti kieltäytynyt, sillä nyt on nuorempien vuoro.”

Nuoresta asti huono ääreisverenkierto

Kylmät kädet ovat vaivanneet Ninaa nuoresta asti. Nyt vanhemmiten jalatkin ovat alkaneet palella ja ovat olleet jääkylmät etenkin illalla nukkumaan mennessä. Jalkojen öiset suonenvedot ovat myös vaivanneet Ninaa jo pitkään, melkein joka toinen yö.

”Nämä eivät tietysti ole vakavia vaivoja, mutta tekevät olon epämiellyttäväksi. Ei ole mukavaa palella eikä herätä öisiin suonenvetoihin. Minulla on myös ollut vaikeuksia saada unen päästä kiinni.”

BEMER®-terapia käyttöön keväällä

Nina oli kuullut BEMER-terapiasta jo aiemmin talleilta, jossa sitä käytettiin hevosille. Ihmisille tarkoitetusta laitteistosta hän kuuli tarkemmin tämän vuoden keväällä laitteiden jälleenmyyjältä. He keskustelivat asiasta useamman kerran ja lisätietoa saatuaan alkoi terapia kiinnostaa häntä yhä enemmän.

”Mitä enemmän puhuimme, sitä enemmän kiinnostuin. Minun oli helppoa ymmärtää mikroverenkierron merkitys terveydelle, koska olen aikoinaan opettanut fysiologiaa, anatomiaa ja patologiaakin sairaanhoitaja-, kätilö- ja fysioterapeuttiopiskelijoille.”

”Pidin myös siitä asiallisesta tavasta, jolla jälleenmyyjä terapiasta puhui. Hän tarjosi minulle tietoa, muttei yrittänyt tuputtaa laitetta. Myös kuuntelemani luento aiheesta oli asiallinen.”

Hintaa Nina piti alkuun korkeana, mutta kun kuuli laitteen kahdeksan viikon kokeilumahdollisuudesta, hän päätti tarttua tilaisuuteen ja koittaa, miten hoito toimisi juuri hänelle. ”Kun sain hyviä tuloksia, päätin lunastaa laitteen kokeilujakson päätyttyä omakseni.”

Kylmät jalat lämpenivät, suonenvedot harvenivat ja unet paranivat

”Olen todella tyytyväinen saamiini tuloksiin, sillä jalkani eivät palele läheskään yhtä paljon kuin aiemmin, enkä saa enää ikäviä suonenvetoja kuin todella harvoin.” Vaikutuksia tuli hiljalleen jo koekäytön aikana, mutta tarkkaa päivää hän ei osaa sanoa. ”Tulokset tulevat kuin hiipien. Sitten yhtenä päivänä vain huomaa, ettei vaivoja ole enää ollutkaan.”

Nina on myös innokas uniohjelman käyttäjä, sillä nykyään hän nukahtaa sen avulla melkein heti, kun painaa päänsä tyynyyn. ”Nukun nykyään kuin lapsi, 8-9 tuntia. Ei kääntymisiä ja kieppumista sängyssä, vaan nukun levollisesti. Ja olen todella virkeä päivisin.”

”En aina ota laitetta saareen mökille mukaan ja huomaan kyllä parin, kolmen päivän tauon vaikutuksen. Kestää pari päivää hoidon aloittamisen jälkeen, ennen kuin unet taas palaavat paremmiksi.”

Myös eläimet tykkäävät hoidosta

Ninan iso koira haluaa melkeinpä poikkeuksetta mukaan hoitoon, kun hän ottaa hoitoa itselleen. ”Se tunkee mukaan ja minä yritän työntää sitä jalkopäähän, jotta itse mahtuisin alustalle”, Nina hymyilee.

Yhden kerran Nina lainasi BEMER Horse-Set -laitteistoa tallilta ja koitti BEMER-hoitoa myös hevoselleen. ”Se seisoi hoidon ajan ihan hiljaa ja nautti silminnähden hoidosta.”

”Uskon, että eläimet kyllä vaistoavat, mikä on niille hyväksi.”

”Suosittelen Bemeriä avoimille ja vastaanottavaisille ihmisille”

Ninan mielestä on hyvä olla utelias ja antaa tilaisuus uudemmillekin ideoille. ”Itse olen utelias ja tiedonjanoinen – ja ainakin valmis kuuntelemaan. Olen joka tapauksessa sen jälkeen vapaa tekemään omat päätökseni.”

”Nyt olen kovin tyytyväinen, että annoin Bemerille mahdollisuuden.”

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *