Mari-Tiina Jääskeläisen kokemuksia BEMER-terapiasta

Mari-Tiina Jääskeläinen, Maru, on monipuolinen ja kokenut hevosalan ammattilainen Pyhäjärveltä, Pohjois-Pohjanmaalta. Jo melkein 30-vuotisella urallaan Jääskeläinen on ehtinyt toimia ratsastuksenopettajana, ratsuttajana ja lajivalmentajana kuin myös koulutuomarina ja näyttötutkintomestarina. Nykyisin hän keskittyy pääosin hevosten kouluttamiseen, valmentamiseen sekä hevosten lihashuoltoon.

Fysikaalinen BEMER-terapia käyttöön itselle

Jääskeläinen tutustui fysikaaliseen verisuoniterapiaan vuoden 2015 lopulla, kun hevospiireistä tutut BEMER-terapian käyttäjät suosittelivat sitä hänelle nivelrikkokipuihin. Hän oli kärsinyt nivelrikosta ranteissa ja sormien nivelissä silloin jo viitisen vuotta. Lääkityksestä huolimatta kivut ja puristusvoiman katoaminen käsistä olivat alkaneet haitata elämää jo siinä määrin, että hevosten kanssa toimiminen oli alkanut tuntua vaikealta. Jääskeläinen olikin päättänyt jättää entiset työnsä ja kokeilla ”siistejä sisätöitä” hevosalan yrityksessä.

BEMER-hoidon aloitus auttoi kuitenkin käsien kipuihin nopeasti. Myös uniongelmat, joihin Jääskeläinen oli jo kokeillut lääkkeitäkin, alkoivat helpottaa ja unet paranivat ja pitenivät. Olon pikkuhiljaa kohentuessa ja käsien toiminnan parantuessa Jääskeläinen päätyi vuoden sisätyökokeilun jälkeen siirtymään takaisin  entisiin töihinsä hevosten pariin.

”Olen kiitollinen, että sain kuulla tästä mahdollisuudesta tutuiltani ja kutsun Kokkolaan BEMER-luennolle joulukuussa 2015”, kertoo Jääskeläinen. ”Ilman BEMER-terapiaa en todennäköisesti pystyisi tekemään töitä hevosten parissa yhtä täysipainoisesti, kuin nyt teen”, hän jatkaa.

Hoitoa myös hevosille hyvin tuloksin

Jääskeläinen aloitti BEMER-hoitojen antamisen hevosille samaan aikaan kuin itselleenkin ja alkoi nopeasti huomata tuloksia. Hevoshierojan työssään hän käyttää BEMER-hoitoa melkeinpä aina ja erityisesti hieronnan jälkeen, jolloin verenkierron tehostuminen saa hieronnassa liikkeelle laitetut kuona-aineet poistumaan kehosta tehokkaammin. Kovin jännittyneelle tai kipeälle hevoselle Jääskeläinen käyttää BEMER-terapiaa ennen hierontaa hevosen rentouttamiseen. Hoidon jälkeen jännittynytkin hevonen on yleensä vastaanottavaisempi hieronnalle.

Erityisesti mieleen on jääneet onnistumiset jänne- ja hankosidevammojen hoidossa. Ne on yleensä vaikeasti hoidettavia, koska toipumisaika on pitkä. Esimerkiksi takajalkojen hankosidevammoissa toipumisaika on jopa puolesta vuodesta vuoteen, jolloin hevosen lihaskunto ehtii heikentyä ja uusien vammojen riski kasvaa. Eräässä tällaisessa tapauksessa eläinlääkärin ennakoima kuuden kuukauden toipumisaika saatiin lyhentymään päivittäisellä BEMER-hoidolla kahteen kuukauteen, mikä oli tietysti loistotulos. Toisessa mieleen jääneessä tapauksessa estehevosen etujalan syväkoukistajan vamma parani säännöllisellä BEMER-terapialla viidessä viikossa, jonka jälkeen hevonen palasi esteradoille. ”Eläinlääkäri piti alkuun esteradoille paluuta epätodennäköisenä, koska etujalkoihin kohdistuu suuret voimat esteeltä alas tullessa. Onneksi kuitenkin kävi toisin.”, muistelee Jääskeläinen tyytyväisenä.

Niille hevosihmisille, joilla BEMER Horse Set -hoitoloimi on käytössään, Jääskeläinen suosittelee BEMER-terapian käyttöä hevosille sekä ennen treeniä lämmittelyyn että sen jälkeen palautumiseen. Sama ohje pätee kyllä ratsastajallekin, mikäli ihmiselle tarkoitettu laite on käytettävissä. Kuumien ja reaktiivisten hevosten rauhoittamisesta BEMER-hoidolla Jääskeläisellä on monia hyviä kokemuksia myös. 

BEMER-hoito tukee terveyttä laajasti parantamalla mikroverenkiertoa

Fysikaalisen BEMER-verisuoniterapian vaikutukset pohjautuvat sen kykyyn parantaa verenvirtausta pienimmissä verisuonissa eli mikroverisuonissa. Ihmisellä näitä mikroverisuonia on 74 % kaikista verisuonista ja hevosillakin niitä on samaan tapaan pääosa verisuonistosta. Koska solujen aineenvaihdunta on riippuvainen hyvästä mikroverenkierrosta ja sen mukanaan tuomasta hapesta ja ravintoaineista sekä sen kyvystä kuljettaa kuona-aineet pois, on helppoa ymmärtää, että mikroverenkierron merkitys niin ihmisten kuin hevostenkin terveydelle on suuri.

BEMER-terapia voikin edistää hevosen rentoutumista, auttaa sairauksien ja vammojen ennalta-ehkäisyssä, nostaa suorituskykyä, edistää lihaksiston kehittymistä, parantaa vastustuskykyä tulehduksia vastaan sekä tukea toipumista hiertymistä, loukkaantumisista ja leikkauksista.

Maru Jääskeläisen kokemukset kertovat omalta osaltaan näistä moninaisista vaikutuksista, joista ovat vakuuttuneet myös monet muut hevosalan ammattilaiset niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Muiden muassa esteratsastajat Ludger Beerbaum ja Peder Fredricson sekä hevoskouluttaja Linda Tellington Jones käyttävät BEMER-terapiaa niin itselleen kuin hevosilleenkin. BEMER-terapia on käytössä myös Paul Schockemöhlen talleilla, Hof Kasselmann -tilalla sekä Horse Cempetence Center Germany -koulutuskeskuksessa Saksassa. Tutkimustyhteistyötä BEMER International tekee jatkuvasti yliopistojen, kuten Milanon yliopiston, sekä suurten hevoskeskusten kanssa.

Paljon kiitoksia Hevosmaailma-lehdelle, että saimme julkaista jutun myös blogissamme!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *