”Suurin motivoiva tekijä BEMERin käyttämiseen on parempi urheilusta palautuminen ja suorituskyvyn kehittäminen, mutta tosiasiassa BEMER kuitenkin tukee arkeni kokonaisuudesta palautumista”, kertoo 25-vuotias Katriina Louna, joka pelaa salibandya ja on myös ollut kahden tutkinnon opiskelija aina näihin päiviin asti. Hän nimittäin valmistui juuri kauppatieteiden maisteriksi ja liikuntatieteiden kandidaatiksi, joten opiskelut ovat nyt tältä erää onnistuneesti ohi. Kiirettä ja kuormitusta on riittänyt opintojen ja salibandyn pelaamisen kanssa, joten hyvä palautuminen on matkan varrella ollut tärkeää – ja siinä BEMER-terapia on ollut hyvänä apuna.

Onnistunut pelikausi sekä valmistuneet opinnot veivät Katriinan Sveitsiin muutama viikko sitten niin pelaamaan kuin töitäkin tekemään. ”Tulevalla kaudella pelaan salibandya Sveitsin korkeimmalla sarjatasolla Lidl Unihockey Prime Leaguessa Wizards Bern Burgdorf -joukkueessa. Olen tästä mahdollisuudesta todella innoissani”, hän hymyilee.

Salibandy rasittaa jalkateriä ja pohkeita – BEMER auttaa palautumaan

”Kuulin BEMER-terapiasta äidiltäni jo vuosia sitten ja kävinkin ensin hänen luonaan hoitoa ottamassa silloin tällöin. Nyt oma laite on mahdollistanut säännölliset, päivittäiset hoidot jo puolentoista vuoden ajan, mikä on tuottanut tulosta”, kertoo Katriina.

”Minulla on taipumusta kantapääkipuun eli plantaarifaskiittiin ja yleisesti jalkaterien rasittumiseen, mutta nyt BEMERin kanssa harjoittelua estäviä vaivoja ei ole enää ollut, vaikka jalkaterien, säärien ja pohkeiden lihakset ovat salibandyssä kovalla kuormalla edelleen”, toteaa Katriina, joka treenaa viitenä tai kuutena päivänä viikossa.

”Koen, että BEMERillä on ollut vaikutusta siihen, ettei merkittäviä rasitusvammoja ole syntynyt. Koen myös, että BEMER-hoito auttaa minua palautumaan harjoitus- ja pelikuormasta”, hän lisää.

Terveenä voi lisätä treenimäärää ja kehittää fyysistä suorituskykyä

Kun Katriina on saanut urheilla terveenä kaksi mennyttä kautta, hän on siten pystynyt lisäämään harjoitustuntejaan. ”Harjoittelun lisäämisen kautta olen pystynyt kehittämään fyysistä suorituskykyäni entistä paremmaksi. Palautuminen on myös nopeutunut. Rankankaan voimaharjoittelun jälkeen en yleensä tarvitse niin pitkää palautumisaikaa kuin ennen, vaan olen nopeammin valmis seuraavaan treeniin. Ymmärrän, kuinka tärkeä merkitys verenkierron hyvällä toiminnalla on urheilijalle.”

Kilpailukaudella pelejä on joskus kolmekin viikossa, jolloin palautumisen merkitys korostuu. ”Pelivalmiuteni on parempi, niin fyysisesti kuin mentaalisestikin, kun palautuminen on ollut parempaa”, Katriina iloitsee.

Katriinan edellinen kausi 2023-2024 menikin henkilökohtaisella tasolla hyvin, sillä hän keräsi joukkueensa O2-Jyväskylä runkosarjan 22 ottelussa tehot 10+10, sekä putoamiskarsintojen seitsemässä ottelussa tehot 6+4. Hyvien näyttöjen ansiosta tie viekin nyt Sveitsin korkeimmalle salibandyn sarjatasolle pelaamaan.

BEMER-terapian käyttö on helppoa ja nopeaa

”Suosittelen ainakin kokeilemaan hoitoa – erityisesti urheilijoille suosittelen, mutta hyötyä on varmasti kaikille paremmasta verenkierrosta. Suurin hyöty itselle on ollut palautumisen tukeminen, ja sitä kautta treenimäärän nouseminen. Hoidon helppous on myös plussaa, 16 minuuttia päivässä ei ole paljoa”, toteaa Katriina.

Artikkeli perustuu haastateltavien omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 Lämmin kiitos haastattelusta Katriinalle ja onnea uusille urille Sveitsissä!

Fysikaalisen BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla, nivelillä tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua. Soluilla on myös paremmat mahdollisuudet tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena, yksilölliseen tahtiin.

Kysy lisää BEMER-hoidosta kumppaniltamme

BEMER-kumppanit ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa BEMER-kumppania, löydät sellaisen, kun painat Ota yhteyttä – nappia kotisivujemme www.bemergroup.com/fi_FI/human-line/etusivu vasemmasta alakulmasta.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *