BEMER-hoito palautti liikunnan ilon

Sanna Kuusakoski sai kipuihin ja särkyihin diagnoosin noin 2 vuotta sitten.

Fibromyalgia eli krooninen kipusairaus vaikuttaa merkittävästi elämänlaatuun ja toimintakykyyn. Ennen paljon urheillut 20-vuotias Sanna joutui lopettamaan liikunnan.

Myös opiskelu oli hankalaa. Nyt urheilu taas maistuu ja opiskelukin sujuu.

”Aluksi käytin kipulääkitystä, mutta sain siitä ikäviä sivuoireita, joten lopetin käytön. Äitini alkoi selvittää muita, lääkkeettömiä vaihtoehtoja kipujen helpottamiseksi.”

Sanna kävi Ortonissa fysioterapiassa.

“Siellä fysioterapeutti suositteli minulle BEMER-terapiaa, jota aloin käyttää noin vuosi sitten”, Sanna kertoo.

Nykyisin Sannalla on fibromyalgian hoitona vain BEMER eli fysikaalinen verisuoniterapia sekä terveelliset elintavat. Liikunta, venyttely ja lepo ovat kaikki tärkeitä. Lisäksi Sanna on havainnut terveellisellä ruokavaliolla olevan suuren merkityksen hyvinvointiin.

”Onneksi voin taas harrastaa liikuntaa. Käyn salilla 4 kertaa viikossa ja sauvakävelen. Venyttely on tärkeää, samoin riittävä lepo”, Sanna kuvailee.

Stressin lisäksi kipuja aiheuttaa kova fyysinen rasitus ja vähäinen lepo.

Selän lisäksi kipu tuntuu myös selkeästi polvissa ja kyynärtaipeissa.

Young man in casual office shirt having hip pain (Focus on hips)

”Minullahan diagnosoitiin ennen fibromyalgiaa ylikunto eli niin sanottu burn out, joka johtui liiasta fyysisestä rasituksesta. Kroppa ei saanut tarpeeksi lepoa palautuakseen. Kun kroppa ei levosta huolimatta tuntunut paranevan, sain myös fibromyalgia-diagnoosin.

Taltuttaa stressin aiheuttamia kipuja

Sannan kivut ja jatkuvat säryt alkoivat vähentyä jo muutaman BEMER-käyttökerran jälkeen. Hän ottaa hoitoa nyt 1-3 kertaa päivässä.

”Otan hoidon yleensä aamulla ja joskus lisäksi päivällä. Illalla ennen nukkumaanmenoa otettu hoito rentouttaa mukavasti ja saan hyvän unen”, Sanna sanoo.

Hand of student with pencil carrying out written task or writing lecture

Kipujen takia opiskelu oli aluksi vaikeaa. 

Nykyisin Sannalla on jo helpompaa keskittyä kouluunkin. Stressi aiheuttaa Sannalle eniten kipuja. Ne oireilevat enimmäkseen selässä.

Myös Sannan kaksoissisar sairastaa samaa tautia.

Hän myös on saanut apua BEMER-hoidosta. Sannan muutettua omaan kotiin, pitikin perheeseen hankkia toinen BEMER-laite.

Bemer_classic_set

BEMER on fysikaalista verisuoniterapiaa, jota voidaan käyttää terveyden tukemiseen ja sairauden tai vamman paranemisen edistämiseen. Fysikaalinen verisuoniterapia hoitaa mikroverenkiertohäiriöitä ja tukee muita hoitomuotoja. Esimerkiksi fysioterapiaa voidaan tehostaa verisuoniterapian avulla. Monet kivusta kärsivät potilaat ovat saaneet avun verisuoniterapiasta.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan kudoksista kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa luilla, iholla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset uusiutua ja toipua. Kivutkin usein lieventyvät.

Terapia ei siis lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan juuri tiettyä oiretta tai parantamaan juuri tiettyä sairautta, vaan se toimii tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla.

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät ole yleistettävissä. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *