”Ei joka vaivaan tarvitse kehittää pilleriä.”

Rainer Kloppin mukaan tämä väittämä on saanut kollegat katsomaan häntä kuin avaruusoliota, toteaa professori. “Ongelmiin voidaan vaikuttaa myös fysikaalisesti ja vielä ilman haitallisia sivuvaikutuksia”, toteaa professori, lääkäri ja fyysikko Rainer Klopp.

Ensimmäinen vierailu mikroverenkierron tutkimuksen pioneerin luona

Kone starttaa aamulla aikaisin Berliiniin, jossa on määrä tavata professori Rainer Klopp sekä tutustua Berliinin Mikroverenkierron Instituuttiin. Suomesta tälle ensimmäiselle vierailulle tulee mukaan myös lääkäri, biohakkeri Olli Sovijärvi sekä toimittaja Santtu Silvennoinen.

Mikroverenkierron Instituutti sijaitsee Berliinin koillisosassa Berlin Buchissa. Eteemme avautuu juuri saneerattu, valtava Ludvig-Hoffman Quartier. Alueella on pitkät perinteet 1800-luvun lopulta lähtien sairaala- ja yliopistoalueena.

Olen tavannut professori Kloppin monesti eri kongresseissa sekä seminaareissa ja hän on myöskin vieraillut Suomessa kolme kertaa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen tilaisuus päästä käymään hänen johtamassaan Instituutissa, jossa mikroverenkierron tutkimusta tehdään.

Lääkäri, biohakkeri Olli Sovijärvi on käyttänyt fysikaalista verisuoniterapiaamme puolitoista vuotta. Ollin tapa tutustua uusiin asioihin on perusteellinen. Hän mm. lukee noin 4000 tutkimusta vuositasolla ja tuottaa suurenmoista materiaalia liittyen mm. uneen, ravintoon, liikuntaan, veriarvoihin – meidän kaikkien hyödyksi. Hän on uudistaja jo kolmannessa polvessa ja maailma muuttuu paremmaksi hänen kaltaisten vaikuttajien avulla.

Mikroverenkierron tutkimus ja näiden pienimpien suonien toimintaan vaikuttaminen mahdollisimman luonnonmukaisesti kiinnosti Olli Sovijärveä ja prof. Klopp kutsui hänet Berliiniin.

“Näitä tilaisuuksia ei kovin usein tarjota, joten ei tarvinnut kauaa miettiä osallistumistani”

Lääkäri Olli Sovijärven kokemus matkasta: “Sain kutsun Berliinin mikroverenkiertoinstituuttiin ja mahdollisuuden päästä tapaamaan professori Kloppia, mikroverenkiertotutkimuksen isää.

Olen jo aiemmin perehtynyt suhteellisen kattavasti tutkimukseen mikroverenkierron osalta, mutta professori Kloppin henkilökohtainen valistaminen ja luento kyllä syvensi tietämystäni huomattavasti.

Professori oli myös selkeästi omistautunut aiheelle, jopa niinkin, että tämä on hänen omien sanojensa mukaan elämäntehtävä, joka tulee saattaa päätökseensä.

Ikää professorilla lienee jo reippaasti yli 70 vuotta, mutta se pilke ja elämänilo mikä hänen silmissään puhkesi aina kun keskustelu keskittyi mikroverenkierron tutkimukseen, on jotain taianomaista: sisäinen lapsi herää ja se aito innostus sekä palo tulee läpi kirkkaana valona näiden silmien kautta.

Muistan nähneeni tätä lapsena aina isässäni, kun hän vei tutustumaan kliinisen fysiologian laboratorioonsa monena sunnuntai-iltapäivänä.

Itse vierailu oli todella antoisa ja paikan historian havina kirjaimellisesti iholla tuntuvana elämänä loi paikalle ikään kuin jopa taianomaisen tunnelman. Samalla myös opin taas paljon lisää ja pääsin tapaamaan yhden lääketieteellisen tutkimuksen pioneereista.”

Lääkäri, tutkija ja pioneeri

Professori Rainer Kloppilla on pitkä ura sekä lääkärinä että tutkijana takanaan. Mikroverenkierron Instituutti perustettiin 90-luvulla Charité-yliopiston yhteyteen. Tänään se on itsenäinen akkreditoitu tutkimuslaitos, jonka rahoitus tulee pääosin patenteista.

Neljänkymmenen vuoden tutkijan ura on tuottanut aivan uutta tietoa elimistön toiminnasta. Mikroverenkierron merkitys on aliarvioitu terveyttämme ajatellen. Nyt uusia tutkimus- ja kuvantamisvälineitä kehitetään vauhdilla ja tietoa saadaan lisää.

Berliinin Mikroverenkierron Instituutissa on pystytty kuvaamaan jo yli viisitoista vuotta erittäin tarkkoja filmejä mikroverisuonistosta. Yhteistyökumppanina tämä tutkimuslaitos on vienyt BEMER-terapian kehitystyötä eteenpäin aivan uudelle tasolle.

Uutta tietoa verisuonten toiminnasta

” Ei ole oikeastaan kehitetty mitään uutta, vaan on ymmärretty paremmin, miten mikroverenkierron suonet toimivat terveellä tavalla ja mikä aiheuttaa virtaukseen häiriöitä. Tällä alueella ei ole mahdollista saada korjaavaa vaikutusta lääkkeillä, mutta siihen pystytään vaikuttamaan fysikaalisella stimulaatiolla” toteaa professori Klopp.

Professori Klopp on jo iäkäs, mutta kun hän puhuu työstään, niin silmät alkavat loistaa ja äänessä kuuluu edelleen innostus.

Mistä hän vielä unelmoi? Hän haluaa innostaa nuoria tutkijoita urallaan ja toivoo vielä elävänsä ainakin niin kauan, että näkee kehittämänsä terapiat yleisessä käytössä.

Lisäys 4.7.2019: Valitettavasti Professori Kloppin tämä toive ei käynyt toteen. Hän nukkui pois pian vierailumme jälkeen. Jäämme kiitollisina kaipaamaan professori Kloppia ja muistamme hänen upeat saavutuksensa mikroverentukimuksen suunnannäyttäjänä aina. Jatkamme työtämme BEMER-terapian puolesta ylpeinä ja vakuuttuneina siitä, että terapia saa yhä vankemman jalansijan ihmisten hoidossa. Pioneerin, tutkijan, lääketieteen tohtori Rainer Kloppin muistoa kunnioittaen. Merja Kämpe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *