Ensimmäisen kerran Taimi Tapanin polvinivel leikattiin viisi vuotta sitten.

72-vuotias Taimi Tapani on kokenut kaksi hyvin erilaista polvileikkausta. Ensimmäisessä leikkauksessa täydelliseen toipumiseen kului vuosia, kun toisesta toipuminen sujui viikoissa. Tukihoitona toisella kerralla toimi BEMER-terapia.

 Polven tekonivelleikkaus on suuri leikkaus, josta toipuminen vie aikaa.

”Ensimmäisen leikkauksen jälkeen jalan turvotus ei tahtonut talttua millään. Jopa vuosien päästä jalka turpoili edelleen, enkä meinannut saada esimerkiksi talvikenkää kiinni. Särkyäkin oli kovasti ja särkylääkkeitä kului”, Taimi kuvailee.

Toinen polvi kuntoutettiin uudella tavalla

Toinen polvi leikattiin kolme vuotta sitten. Silloin fysioterapeutti Haaparannan Fysiotekissä suositteli Taimille fysikaalista BEMER-terapiaa.

”Vuokrasin laitteen kuudeksi viikoksi, jotta pystyin hoitamaan jalkaani tehokkaasti. Otin hoitoa joka päivä kolme kertaa. Turvotus laski nopeasti leikkauksen jälkeen. Ero on valtava ensimmäisen leikkauksen jälkeiseen tilaan verrattuna. Nyt särkyäkään ei ole ollut”, Taimi iloitsee.

Taimin mielestä on parasta, että hän pääsi tällä kertaa nopeasti liikkumaan ja hoitamaan asioitaan normaalisti. Leikkaus tehtiin talvella, joten talvikeleillä liikkuminen hieman pelotti, mutta kaikki sujui kuitenkin hyvin.

”Terapialaite oli helppokäyttöinen, sitä osasi itsekin hyvin käyttää. Leikkauksen jälkeen jalkaa pitää harjoittaa, jotta se kuntoutuu. Fysioterapeutti käytti aina ennen harjoitusta BEMER-hoitoa, jotta lihakset vetreytyvät”, Taimi kertoo.

Taimi käyttää joskus edelleen BEMER-hoitoa, vaikkei hänellä muita terveyshaasteita olekaan ollut. Hoito edistää hyvää mikroverenkiertoa, joka taas tukee ja ylläpitää terveyttä.

Lisää käyttäjien kokemuksia: http://hellisolujasi.fi

Mikä mikroverenkierto? 

Mikroverenkierto muodostuu kaikkein pienimpien verisuonten tiheästä verkostosta. Siellä tapahtuu noin 74 % verenkierrosta. Mikroverenkierrolla on tärkeä kuljetustehtävä: Se toimittaa kudoksiin ja elimiin happea ja ravinteita, kuljettaa pois kuona-aineita sekä tukee immuunijärjestelmää. 

Mikä Bemer?

BEMER-teknologia perustuu mikroverisuonten seinämien rytmisen liikkeen (vasomotion) stimulointiin. Vaikuttavana tekijänä on patentoitu signaali, joka tahdittaa häiriintynyttä rytmiä mikroverisuonissa. BEMER tukee kehon kykyä korjata itse itseään parantuneen mikroverenkierron kautta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *