Krooniset gynekologiset ongelmat – BEMER tukihoitona

Buda_varga_IMG_0701

Dr. Péter Varga, johtava gynekologi

Kuten monessa muussakin sairauksissa, myös gynekologisissa sairauksissa mikroverenkierrolla ja solujen hyvällä toiminnalla on suuri merkitys.

Riittävä verenkierto alavatsan alueella, kohdussa ja munasarjoissa on merkittävä tekijä naisten lisääntymiselinten hyvinvoinnille.

Esimerkiksi munasarjojen krooninen verenkiertohäiriö on yleinen syy siihen, ettei munasolu kypsy eikä ovulaatio tapahdu, mikä johtaa hedelmättömyyteen.

Riittämätön verenkierto ja immuunijärjestelmän toiminta voi olla myös merkittävä tekijä kroonistuneessa PID:ssä eli sisäsynnytindulehduksessa, jossa kohtu, munanjohtimet ja munasarjat tulehtuvat. Tämä sairaus voi aiheuttaa kroonista kipua, kroonista lihasten supistumista, kuroutumia ja arpikudosta.

Young Beautiful Woman With Hot Water Bag Relaxing In Bed

Kun verenkierto on heikentynyt, verenkierrossa toimivat makrofagit (eli solut jotka tuhoavat taudinaiheuttajia) pääsevät huonosti perille tulehtuneeseen kudokseen, jolloin tulehdus pitkittyy. Tällaisten tilojen hoidossa BEMER terapiasta on merkittävää hyötyä.

Dr. Vargan johtamassa Spa-sairaalassa gynekologisista vaivoista kärsiviä naisia hoidetaan kokonaisvaltaisesti. Hoitoon kuuluu fysioterapeuttiset hoidot, ruokavalio, keskusteluterapia, ja terveysvesi/savi, jossa on runsaasti mineraaleja ja rikkiä.

BEMER terapia on kuulunut hoitomuotoihin vuodesta 2010, terapiaa on saanut jo noin tuhat potilasta.

Potilaat viipyvät hoidoissa yleensä 2 – 4 viikkoa. Heillä on mm. eri syistä johtuvaa hedelmättömyyttä, PID:tä, munanjohtimen tukkeumia, leikkauksen jälkeisiä kuroumia, kohdun laskeumia, endometrioosia, virtsan pidätysvaikeuksia ja menopaussin jälkeisiä ongelmia kuten limakalvon surkastumisia joihin liittyy tulehduksia.

BEMER terapia myötävaikuttaa muiden kylpylähoitojen onnistumiseen. Potilaiden kipua on mitattu VAS-mittarilla, ja on huomattu että merkittävää helpotusta kipuihin on saatu jopa noin kolmen viikon hoidoilla. Erilaisiin kipuihin 33-38 % potilaista ilmoitti merkittävää parannusta.

Mother with baby at home. Happy family with newborn indoors

Lisäksi vuoden kestävällä lapsettomuushoidoilla 44 % asiakkaista tuli raskaaksi. Näissä hoidoissa BEMER-terapian osuus hoitotuloksiin on ollut merkittävä. Suuri osa potilaista oli jo käynyt hormoonikorvaushoidot läpi tuloksetta.

Myös munasarjojen yksittäisten kystien kokonaisvaltainen hoito yhdistettynä BEMER terapiaan on tuottanut hyviä tuloksia, varsinkin hedelmällisessä iässä olevilla naisilla.

Muistiinpanojen sekä kongressissa jaetun materiaalin pohjalta kirjoittanut sair.hoit. Heli Jurvanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *