Apua Krooniseen kipuun ja hevosen elastisuuteen

Pilvi Tuominen on vuoden takainen SM-hopeamitalisti GP-tason kouluratsastuksessa G-Renzo-hevosellaan, jota Reinoksikin kutsutaan.  Tänä vuonna elokuun viimeisenä viikonloppuna pidetyissä SM-kisoissa pari sijoittui kuudenneksi.

”Vaikka lämmittely sujui erinomaisesti, niin juuri ennen radalle menoa Reino jännittyi ja oli sitten koko suorituksen ajan liian virkeä. Pettymyshän tämä oli erityisesti, kun hevonen on kehittynyt ja tuntunut harjoitellessa vielä paremmalta kuin viime vuonna,” kertaa Pilvi kisan jälkeisiä tunnelmiaan.

”Tosin kun on ratsastanut ja kilpaillut jo muutamia kymmeniä vuosia, niin kokemusta on, että aina ei voi voittaa, kun elävän olennon kanssa tekemisissä ollaan. Illan voi murehtia, mutta sen jälkeen laitetaan uutta putkeen.”

Hieno saavutus kuudeskin sija kuitenkin on tämänvuotisessa kovassa seurassa. Ja kun ottaa vielä huomioon Pilvin oman loukkaantumishistorian, niin suoritus on hatunnoston arvoinen!

Ratsastusonnettomuuden vuoksi nilkassa krooniset kivut ja liikeradasta jäljellä vain 15 %

Tammikuussa 2012 Pilvi putosi hevosen selästä voltilla alas suoraan jaloilleen, kun hevonen pukitti. Vaikka alastulo kuulostaa hämmästyttävän taidokkaalta, niin oikealle nilkalle kävi köpelösti: jalkaterä kääntyi alastulossa 180 astetta ja nilkan luut murskautuivat. Myös verisuonet ja hermotukset tuhoutuivat nilkasta ja kantapään rasvapatja hävisi kokonaan.

Puolitoista vuotta loukkaantumisen jälkeen Pilvi eli nilkan amputoimisvaaran alla, mutta onneksi siihen ei lopulta tarvinnut mennä. Leikattu se on kuitenkin kolmeen kertaan. Täysin se ei ole parantunut, sillä sen liikeradasta on jäljellä vain 15 %, eikä jalkaterää pysty liikuttamaan ylös- eikä alaspäin. Nilkkaa on lisäksi vaivannut krooninen särky päivittäin, joten särkylääkkeitä on vuosien varrella kulunut.

Yksityistallin pito ja ratsastus vaatii hyvää kuntoa ja sinnikkyyttä

Jalkavaivastaan huolimatta Pilvi hoitaa itsenäisesti ilman palkattua henkilökuntaa yksityistalliaan, Ratsutila Tuomista Forssassa. Tallitöissä askelia kertyy yleensä lähemmäs 30 000 päivittäin. Sen päälle hän ratsastaa ja treenaa kahta omaa hevostaan.

”Nilkka kyllä vaivaantuu tästä rasituksesta ja haittaa liikkumistani, mutta työt on kuitenkin tehtävä. Toisaalta, jos en kävele, se jäykistyy.”

Fysikaalisesta BEMER®-verisuoniterapiasta apua krooniseen kipuun

BEMER-terapiaan Pilvi törmäsi ensimmäisen kerran samaisena onnettomuusvuonna 2012 Harjun kouluratsastuskilpailuissa. ”Nilkan kipu helpottui heti ensimmäisellä kokeilukerralla, joten minulle jäi vakaa usko, että terapia auttaa.” Sittemminkin hän on päässyt terapiaa käyttämään silloin tällöin ja saanut siitä jalkasärkyynsä apua.

”Nyt minulla on vihdoin olleet omat BEMER-laitteet käytössä niin itselleni kuin Reinollekin tämän vuoden keväästä ja hienoja tuloksia on tullut meille molemmille!” Pilvi on saanut apua nilkan krooniseen kipuun niin paljon, että on voinut jättää särkylääkkeiden syönnin melkein kokonaan pois. ”Apu särkyihin on ollut iso asia minulle ja auttaa jaksamaan tässä fyysisessä työssä. Olo on myös yleisesti kohentunut, kun särkylääkkeitä ei juurikaan tarvitse enää syödä.”

 ”Reinosta huomaan hoidon tulokset monella tavalla”

”Kun käytän hoitoa ennen ratsastusta, on Reino ratsastaessa entistä notkeamman tuntuinen. Ja energisenä hevosena Reino sai ennen 6-8 litraa väkirehua päivittäin, koska muuten se alkoi menettää lihastaan ja kaunista pyöreyttään. Nyt sille on kesän riittänyt 2 litraa ja lihakset pysyvät silti vahvoina ja energiataso korkealla. Vaikuttaa siis siltä, että väkirehun imeytyvyys ja hyväksikäyttö olisi viime kuukausina parantunut”, kertaa Pilvi havaintojaan.

”Ykkösohjelma selvästi rentouttaa muutoin todella virkeää ja levotontakin Reinoa, koska sen ajan, kun ohjelma on päällä, se pysyy ihan paikoillaan ja pää vaipuu alemmas. Kun hoito loppuu, se nostaa päänsä heräämisen merkiksi.” Pilvi käyttää hoitoa myös hevosen kaulalla, jolloin Reinon alahuuli alkaa lerpattaa. Rentoutumisesta kertoo sekin.

”Parin viikon käytön jälkeen huomasin selkeän hikiläikän Reinon vasemman puolen lavassa hoidon jälkeen. Sama lapa oli ollut jumissa kauan ja sitä oli hoidettu sekä hieromalla että linimentillä. Tuon hikoilukerran jälkeen lavan jumit katosivat, eikä lapa ole sen jälkeen vaivannut.” Pilvi on myös huomannut hoitavien jalkasuojien laskevan rasitusturvotusta hevosen jaloissa.

”Todella laadukkaat ja helppokäyttöiset tuotteet”

Pilvi pitää BEMER-laitteistoja sekä laadukkaina että helppokäyttöisinä ja suosittelee niitä lämpimästi ihan kenen tahansa käyttöön, niin ihmisille kuin hevosillekin. ”Vammojen hoitoon laite on oivallinen, mutta myös muutoinkin tukemaan jaksamista, palautumista ja rentoutumista. Huomaan itsekin, että minulla on hoitoa käytettyäni enemmän energiaa.”

Ihmisille ja hevosille on omat laitteistonsa. Ihmisille tarkoitetussa laitteistossa on makuualusta sekä erilaisia paikallishoitolaitteita, kun taas hevosille hoito on integroitu loimen ja jalkasuojien muotoon. ”Jos jotakin voisin toivoa, niin Horse-Set -laitteistoon kaksi jalkasuojaa lisää. Näin kaikkia neljää jalkaa voisi hoitaa yhtä aikaa ja aikaa säästyisi – etenkin talleilla, joilla hoidettavia hevosia on useampia.”

BEMER®-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER®-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta niin ihmisillä kuin hevosillakin. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, aivoilla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua – sekä tuottaa energiaa.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena keholla on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Hoidon vaikutus ei välttämättä tunnu juuri miltään hoidon aikana, pientä mahdollista kihelmöintiä lukuun ottamatta, koska emme juuri tunne verenkiertoamme. Ja näin kuuluukin olla, koska tuskin haluaisimmekaan tuntea veren liikkeitä 100 000 kilometriä pitkässä verisuoniverkostossamme! Terapian tulokset tuntuvat sen sijaan usein pidemmällä aikavälillä olon yksilöllisenä kohentumisena. Hevosen reagointi hoitoon on usein helppoa huomata sen ilmeistä ja eleistä sekä liikkumisesta.

Kiitämme Pilviä haastattelusta ja toivotamme hänelle sekä G-Renzolle hyvää terveyttä ja onnea kisoihin myös jatkossa!

Artikkeli perustuu haastateltavan omiin kokemuksiin, jotka eivät välttämättä ole yleistettävissä muihin ihmisiin. Mikroverenkierron paremman toiminnan seuraukset ovat yksilöllisiä elimistön tilanteesta riippuen.

 Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen valitsemalla kotisivumme, suomi.bemergroup.com/fi , vasemmasta yläkulmasta ”Etsi paikallinen yhteyshenkilö”.

Valitse ensin maaksi Suomi (Finland) ja kirjoita sen alle osoitekenttään vaikkapa oma katuosoitteesi (tai muu osoite, jonka läheltä haluat myyjän löytää). Paina ”Submit”, jolloin hakukone etsii sinulle antamaasi osoitetta lähinnä olevan jälleenmyyjän yhteystiedot. Ne ilmestyvät sivun vasempaan ylälaitaan.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *