Mietitkö miksi hengität tai miksi syöt? Automaattinen toiminto, itsestäänselvyys.

HENGITÄN JA SYÖN – SIIS ELÄN

Emmekä juuri ajattele lopullista prosessia. Happi hengityksestämme ja ravinteet ruuastamme tulisi päätyä hellimään solujamme ja se ei ole itsestäänselvyys, että näin tapahtuu.

Tietoisuus voi yllättäen kasvaa, kun keho reagoi. Kun jotain menee pieleen, tulee kipuja tai sairaus yllättää. Silloin saatamme ehkä ensimmäistä kertaa joutua vastakkain sen tosiasian kanssa, että me voimme ja meidän täytyy ottaa vastuu omasta terveydestämme.

Vastuun ottamiseen omasta terveydestä tarvitaan tietoa kehon ja mielen toiminnasta. Kehon ja mielen toimintaan taas on monta näkökulmaa. Perinteinen koululääketiede lähestyy sitä tietyistä lähtökohdista, täydentävät terapiamuodot omistaan.

Kaikki näkökulmat ovat tärkeitä ja kaikkia tarvitaan.

Itse edustan hyvin kokonaisvaltaista ihmiskäsitystä, jossa ihmisen fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen puoli liittyvät tiukasti toisiinsa. Kun kokonaisuus on mahdollisimman hyvässä kunnossa, ihminen voi hyvin.

Eli perustoimintojen, hengittämisen ja syömisen lisäksi, yhtä tärkeää on kiinnittää huomiota ajatuksiinsa ja liikkumiseensa – siihen miten elää arkeansa ja on vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa.

Oma ajatteluni ja BEMER-terapia perustuvat kahteen keskeiseen käsitteeseen, jotka ovat makroterveys ja mikroverenkierto. Ne eivät ole kovin tuttuja suurelle yleisölle, mutta eivät välttämättä terveydenhuollon ammattilaisillekaan.

 

Terveys lähtee solutasolta

Molemmat käsitteet perustuvat siihen tosiasiaan, että ihmisen keho koostuu biljoonista soluista ja että olemme juuri niin terveitä kuin solumme ovat.

Tätä on makroterveys.

Mikroverenkierto taas on se järjestelmä, joka ylläpitää makroterveyttä eli solujen häiriötöntä aineenvaihduntaa.

Toimiakseen solut tarvitsevat happea ja ravinteita. Kun nämä on käytetty energian tuottamiseen ja muihin tärkeisiin kemiallisiin prosesseihin soluissa, ulos tulee aineenvaihduntatuotteita ja kuona-aineita.

Ihmisen kehossa on kaikkiaan sata biljoonaa solua, joista neljäsosa on hapenkuljetukseen erikoistuneita punasoluja. Niiden tehtävä on kuljettaa happi kaikille muille elimistön soluille.

Tämä hapenluovutus taas voi tapahtua vain ja ainoastaan kaikkein pienemmissä suonissa, hiusverisuonistossa, joka sananmukaisesti kattaa hiuksenhienona verkostona koko kehon.

Samalla lailla ravintoaineet siirtyvät soluihin vain näissä kaikkein pienimmissä suonissa.  Happi ja ravintoaineet siirtyvät hiusverisuonien seinämän, endoteelin, läpi muille soluille hyödynnettäväksi. Mikroverenkierron järjestelmän tehtävä on kuljettaa elintärkeät aineet jokaisen solun saataville.

 

Hyvä olo tänään ja huomenna

Monet tekijät kuormittavat ja sitä kautta heikentävät mikroverenkiertoa. Näitä ovat esimerkiksi vanheneminen, vähäinen liikunta, liika istuminen, stressi tai unihäiriöt. Kun mikroverenkierto häiriintyy, solut alkavat voida huonosti ja sairaudet kehittyä.

BEMER-terapia on ainutlaatuinen ja tutkittu tapa stimuloida fysikaalisesti heikentynyttä mikroverenkiertoa ilman haitallisia sivuvaikutuksia. Hoitomuotomme ydinsanoma on hieno ja yksiselitteinen: se miten voimme tänään ja huomenna, riippuu paljon siitä, miten hyvin mikroverenkiertomme toimii.

Kun hengitämme ja syömme eli annamme toimivan mikroverenkierron kautta soluillemme mitä ne tarvitsevat, hoitavat ne tehtävänsä ja pitävät meidät terveinä ja energisinä – siis elossa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *