Vuodenvaihteessa 1996-1997 jalkani laiskistuivat ja kävely oli vaikeaa. Puolet kehostani meni tunnottomaksi.

ELÄMÄ MUUTTUI, KUN JALAT PETTIVÄT ALTA

 

Elin elämäni ruuhkavuosia. Kaksi tytärtäni olivat ihan pieniä. Pyöritin omaa yritystä ja miehelläni oli vaativa työ, jossa hän oli paljon matkoilla.

Olin omasta mielestäni terve, joskin jatkuvasti väsynyt. Pikku hiljaa kehokin oli alkanut antaa merkkejä, että jotain oli vialla. Jo jonkin aikaa minua olivat vaivanneet selittämättömät puutumiset eri puolilla kehoa

Diagnoosi selvisi magneettikuvausten jälkeen: MS-tauti, joka oli jo aiheuttanut vaurioita keskushermostossa ja pikkuaivoissa. Lääkäri evästi kotiin lähtiessä: “Tule takaisin, kun oireet pahenevat.”

Päätin, etten tule takaisin. Aloin vimmatusti ja määrätietoisesti hakea apua tilanteeseeni. Kokeilin kaikkia mahdollisia vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Perehdyin intialaiseen ayurveda-lääketieteeseen. Sukelsin pH-maailmaan. Tutkin erilaisia ruokavalioita ja opiskelin stressinhallintaa. Minulle tuli valtava tarve kasvaa ja kehittyä.

 

Ihmeellinen ihminen

Elämäni arvot menivät uusiksi. Aloitin matkan, joka jatkuu yhä. Matkani tarkoitus on ymmärtää yhä paremmin ihmeellistä järjestelmää, jonka nimi on ihminen.

Tuo järjestelmä koostuu sekä henkisestä että fyysisestä puolesta, mielestä ja kehosta, jotka molemmat ovat yhtä tärkeitä ja jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään.

Mitä enemmän alan tuota järjestelmää ymmärtää, sitä suuremmaksi kunnioitukseni ja ihmetykseni sitä kohtaan kasvaa: ymmärrämmekö itsekään, miten hienossa kortteerissa elämme?

Olen luonteeltani tekijä ja uuden etsijä. Minulle on luontaista jakaa löytämäni tieto ja oivallukset muiden kanssa. Olen toiminut näin aina. Ensimmäisen oman ryhmäni perustin kuusivuotiaana pienemmille iltapäiväkerhon pitäjänä. Sittemmin olen vetänyt useita ryhmiä, joissa on yhdessä inspiroiduttu omasta hyvinvoinnista ja keskustellen parannettu maailmaa.

Tämä blogisarja on jatkoa tälle työlle. Blogini kautta haluan jakaa oppimaani ja kokemuksiani ihmisestä ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista teidän kanssanne, arvoisat lukijani.

 

Vastuu itsestä

Olen antanut blogilleni nimen “Helli solujasi”. Se kertoo ajatteluni ytimen: voidakseen hyvin ihmisen on oltava hellä ja armollinen itselleen ja keholleen, joka koostuu biljoonista soluista. Ne ovat kokonaisvaltaisen terveyden perusta.

Voisi puhua myös itsensä rakastamisesta. Uskon, että olemalla armollisia ja rakastavia itseämme kohtaan, pystymme olemaan sitä myös muita ihmisiä kohtaan. Ymmärrys lisää hyväksyntää.

Saman asian voi ilmaista myös kehottamalla ihmisiä ottamaan vastuun itsestään ja terveydestään. Tuota vastuuta emme voi ulkoistaa kenellekään muulle.

Otin itse vastuun elämästäni ja terveydestäni 17 vuotta sitten. Aloin kuunnella itseäni. Kiinnittää huomiota siihen, mitä ajattelen ja suuhuni pistän, miten elän arkeani ja miten hoidan itseäni. Ymmärtämällä kehon toimintoja aloin kunnioittaa sitä enemmän.

BEMER-terapian löysin kesällä 2009. Tunsin heti, että hoidon tuloksena kehoni vahvistui, energiatasoni ja stressinhallintani paranivat.

Kiinnostuin hoitomuodosta niin paljon, että lähdin yhdessä aviopuolisoni kanssa tapaamaan sen kehittäjiä Saksaan. Tapaamamme ihmiset, itse yritys ja sen kehittämä teknologia tekivät meihin niin suuren vaikutuksen, että päädyimme lopulta BEMERin Suomen ja sittemmin Pohjoismaiden edustajiksi.

Entä miten itse voin tänään?

Elän erittäin mielenkiintoista ja työntäyteistä aikaa. Joskus ajattelen, että ilman kokonaisvaltaisia tukitoimintoja ja BEMERiä olisin jo kuollut. Huomisesta en tiedä, mutta tänään saan elää oireettomana jo viidettä vuotta. Pystyn tekemään rakastamaani työtä, matkustamaan ja nauttimaan myös vapaa-ajasta.

Tervetuloa seuraamaan blogiani!

2 Comments

  1. Kiitos kiitos Kiitos hyvista tiedoista jaohjeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *