Antti Matikaisen nilkan haava parani vihdoin sinnikkäällä hoidolla

Kun 67-vuotiaan Antti Matikaisen haavaa oli hoidettu jo 20 vuotta, ei sen paranemiseen tainnut enää juuri kukaan uskoa.

Antillakin oli mielessä käynyt pahin pelko, eli jalan amputoiminen, mihin usein lopulta päädytään, jos haava ei vain parane. Onneksi lopulta kävi kuitenkin toisin ja haava umpeutui.

Huono verenkierto usein syynä jalkojen vakaviin haavoihin

Antti on ollut kävelykyvytön koko elämänsä. Kun jalkoja ei juuri pysty liikuttamaan ja istuu pyörätuolissa, on tietysti selvää, että jalkojen verenkiertokaan ei voi olla hyvä.

Ihokudoksen verenkierto jaloissa kärsii myös, eikä iho pysy terveenä, kun happi ja ravinteet eivät pääse ihosoluille normaalisti kulkeutumaan. Haavoja, jotka eivät tahdo parantua, voi syntyä herkästi. Näin oli käynyt Antillekin, jonka nilkkaan haava aukesi noin 20 vuotta sitten.

Haavaa hoidettu perinteisin konstein tuloksetta

Haavaa oli hoidettu voitein ja sidoksin viimeiset parikymmentä vuotta, mutta haava ei vain tahtonut parantua, vaan päinvastoin paheni ja syveni vuosien mittaan. Antti oli myös allerginen monille voiteille, jotka saivat haavan aukeamaan lisää.

19092013

25052015

Haava teki elämän hankalaksi, kun sitä piti varjella vaikkapa suihkun aikana vedeltä. Amputaation mahdollinen eteentuleminen huolestutti tietysti myös. Hoidon tukena käytettiin myös akupunktiota fysioterapeutin vastaanotolla.

Itsehoitoa BEMER-terapialla hoitolassa ja lopulta kotona

Antti oli käynyt jo vuosia samalla hyväksi kokemallaan fysioterapeutilla Mika Mustosella Nurmeksen Bombassa. Siellä hän tutustui myös fysikaaliseen BEMER-verisuoniterapiaan nelisen vuotta sitten. Hän kävi alkuun BEMER-hoidossa muutaman kerran viikossa hoitolassa.

”Antti on ollut asiakkaani aina vuosituhannen taitteesta asti, joten tunnen hänet ja hänen vaivansa jo pitkältä ajalta. Suosittelin lopulta Antille BEMER-hoitolaitteen kotiin hankintaa, jotta hän voisi ottaa hoitoa päivittäin”, kertoo Mika ja lisää:  ”Pienten mikroverisuonten verenkiertoa olisi hyvä stimuloida päivittäin , varsinkin kun liikunta jää pyörätuolissa vääjämättä vähäiseksi.”

Niinpä Antti päätyi hankkimaan laitteen kotikäyttöön noin 2,5 vuotta sitten ja pian hoidosta tuli pävittäinen rutiini. Aluksi kehitys oli hidasta ja paranemismuutos näkyi lähinnä siinä, että haava ei enää vuotanut yhtä paljon kuin aiemmin, vaan alkoi kuivua.

Haava alkoi umpeutua viime kesänä – hieno lopputulos!

Lopulta haava alkoi umpeutua viime kesäkuun jälkeen ja nyt lokakuussa haava on kokonaan umpeutunut.

21102020

” Välillä pääsi uskonpuutekin vaivaamaan, mutta kyllä oli hieno lopputulos”, päivittelee Antti tyytyväisenä.

Antin mukaan myös haavan ja kudoskadon muodostama painauma on nyt kohoamassa muun ihon tasalle. Lisäksi hänen jalkansa ovat aiempaa lämpimämmät, mikä kertoo verenkierron paranemisesta.

Pitkäainen vaiva tarvitsee kärsivällisyyttä hoitajaltaan

Antti oli alkanut käyttää BEMERin paikallishoitoon tarkoitettua P.SPOT-hoitolaitetta tehokkaimmalla 20 minuutin ohjelmalla tämän vuoden puolella nilkan haavalle.

”Olen niin tyytyväinen BEMER-hoitoon ja suosittelen kokeilemaan sitä ennakkoluulottomasti! Hyöty on ainakin minulle ollut laitteen hintaa paljon arvokkaampi.”

”Näin fysioterapeutin näkökulmasta on aina hienoa huomata, kuinka uusiutumiskykyinen ihmisen keho voi olla, kun se saa oikean hoidon.

Vaikka Antilla kudosta oli hävinnyt aina lihaksiin ja jänteisiin asti, on tilanne nyt korjaantumassa haavan lisäksi myös jääneen painauman osalta vähitellen. Kun on kyse näinkin vaikeasta ja pitkäaikaisesta ongelmasta, myös hoitotuloksen saminen oli kahden vuoden säännöllisen verenkiertoa stimuloivan hoidon takana.”

”Olen kyllä iloinen Antin puolesta”, toteaa Mika, jonka vastaanotolla BEMER-terapia on säännöllisessä käytössä esimerkiksi kivusta tai ruhjeista kärsivillä asiakkailla. Mikan asiakas Pirjo Harju on saanut hoidosta mittavaa apua MS-taudin oireisiinsa.

Muitakin hyviä kokemuksia

Antin avopuoliso on myös käyttänyt BEMER-terapiaa. Hänellä verensokeri on laskenut normaalimpaan suuntaan viime aikoina. Hän kärsii myös synnynnäisesti hauraista luista, minkä seurauksena hänellä on ollut kymmeniä murtumia elämänsä aikana.

Viime talvena kaatuessa murtumaa ei kuitenkaan tullut, vaikka lonkkaan tulikin iso mustelma. Sitä hän pitää merkkinä luidensa vahvistumisesta.

BEMER-terapian vaikutukset perustuvat parantuneeseen mikroverenkiertoon

BEMER-verisuoniterapia on fysikaalinen hoitomuoto, joka parantaa pienten verisuonten heikentynyttä verenvirtausta. Näin se auttaa palauttamaan riittävän hapen ja ravinteiden tarjonnan kudossoluille ja poistamaan niistä kuona-aineita, minkä seurauksena kudoksilla, kuten vaikkapa iholla, lihaksilla, luilla tai sisäelimillä, on paremmat edellytykset toimia, uusiutua ja toipua.

Terapia ei lääkkeen tavoin ole kohdennettu poistamaan tiettyä oiretta tai parantamaan tiettyä sairautta, vaan se toimii laajemmin, tukemalla mikroverenkiertoa, jonka seurauksena kehollamme on paremmat mahdollisuudet korjata omaa toimintaansa monella tavalla. Se siis auttaa kehoa toimimaan sillä tavalla, kuin sen luonnollisesti kuuluisikin.

Kysy lisää BEMER-hoidosta jälleenmyyjältämme

Jälleenmyyjämme ovat koulutettuja itsenäisiä yrittäjiä ympäri Suomen ja valmiina vastaamaan kysymyksiisi sekä kutsumaan sinut verkkoluennollemme saamaan lisätietoa mikroverenkierron sekä BEMER-terapian toiminnasta. Heidän kauttaan onnistuvat myös laitteen tilaus joko kahdeksan viikon kokeiluun tai omaksi, sekä käytön ohjeistus – yksin ei tarvitse jäädä pähkäilemään.

Jollei sinulla vielä ole tiedossa tuttua jälleenmyyjää, löydät sellaisen valitsemalla kotisivumme, suomi.bemergroup.com/fi , vasemmasta yläkulmasta ”Etsi paikallinen yhteyshenkilö”.

Valitse ensin maaksi Suomi (Finland) ja kirjoita sen alle osoitekenttään vaikkapa oma katuosoitteesi (tai muu osoite, jonka läheltä haluat myyjän löytää). Paina ”Submit”, jolloin hakukone etsii sinulle antamaasi osoitetta lähinnä olevan jälleenmyyjän yhteystiedot. Ne ilmestyvät sivun vasempaan ylälaitaan. Vaihtoehtoisesti voit lähettää kyselysi sähköpostitse osoitteeseen info@bemernordic.com, niin ohjaamme sinut paikalliselle jälleenmyyjälle.

Ota rohkeasti yhteyttä – jälleenmyyjämme ovat valmiina palvelemaan sinua!

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *